TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN EDİRNE ÇIKARMASI

TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop dün Edirne Merkez ve ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN EDİRNE ÇIKARMASI

TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop dün Edirne Merkez ve ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mart 2019 Çarşamba 08:35
TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN  EDİRNE ÇIKARMASI

TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop dün Edirne'deydi. Şentop, Edirne'deki ziyaretlerine İpsala İlçesi'nden başladı. Burada İpsala Belediyesi'ni ziyaret eden Şentop, Atatürk Ortaokulu açılışına katıldı. Şentop ardından, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın annesi Ümmüş Gürkan'ın vefat etmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu. Sonrasında Keşan İlçesine geçen Şentop, burada Keşan Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ve STK'larla öğle yemeğinde buluştu. Uzunköprü İlçesine de giden Şentop, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Ardından Edirne Merkez'e hareket eden Şentop'un ilk durağı Trakya Üniversitesi oldu. Şentop Balkan Kongre Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Şentop, buradaki konuşmasında 3’üncü bin yılın başlangıcının dünya tarihinde önemli bir yeri olacağını söyleyerek, insanlık tarihinin en önemli olaylarının tarım devrimi, imparatorlukların ortaya çıkışı ve sanayi devrimi olduğunu ifade etti. Şentop, dünyadaki değişimlerle birlikte Türkiye’nin de değiştiğini ve küresel ekonominin içine dahil olduğunu söyleyerek; dünyanın küreselleşme ile birlikte tek bir şehir haline gelmesinin siyaseti de etkilediğini açıkladı. Türkiye’nin tarihi birikimiyle yeni dünya sisteminde ön plana çıkarak güçlü bir konuma gelebileceğini ifade eden Şentop, bu durumun aynı zamanda Türkiye’yi hedef haline getirdiğini de söyledi. Konuşmasının ardından Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni gezen Şentop, Edirne Valiliği’ni de ziyaret etti. Edirne Valiliği’nde hatıra defterini imzalayan Şentop, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve kurum müdürleriyle bir araya geldi.

Buradan Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında açılan Karaağaç Şerbet Evi’ni ziyaret eden Şentop, ardından Edirne'de bulunan bir tesiste STK'larla akşam yemeğinde buluştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.