TEBLİGAT YIĞINI!

Postacılar tarafından trafik cezaları, icra takipleri gibi tebligatlar vatandaşlara ulaştırılamayınca, muhtarlıklara bırakılıyor. Hâl böyle olunca yüzlerce tebligat muhtarlıklarda sahiplerini bekliyor.

TEBLİGAT YIĞINI!

Postacılar tarafından trafik cezaları, icra takipleri gibi tebligatlar vatandaşlara ulaştırılamayınca, muhtarlıklara bırakılıyor. Hâl böyle olunca yüzlerce tebligat muhtarlıklarda sahiplerini bekliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Nisan 2019 Cuma 08:47
TEBLİGAT YIĞINI!

Trafik cezaları, icra takipleri gibi tebligatlar postacılar tarafından vatandaşlara teslim edilmek üzere evlerine götürülüyor. Evlerinde bulunmayan vatandaşların tebligatları ise, muhtarlıklara bırakılıyor. Bu konu hakkında bilgi veren Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Üner, her gün yaklaşık 100 kadar yeni tebligatın muhtarlığa geldiğini ve yaklaşık bin kadar tebligatın sahiplerini beklediğini belirtti.

“GÜNDE ORTALAMA 100 TEBLİGAT GELİYOR”

Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tebligat kanununa göre, muhtarlığa bırakılan tebligatlar öncelikle postacılar tarafından evlere vatandaşlara tebliğ edilmek üzere çıkıyor. Tebligatlar, evlerinde olan vatandaşlara imza karşılığı postacı tarafından teslim ediliyor. Fakat evde olmayan vatandaşların tebligatlarını postacılar bize getiriyorlar. Vatandaş da kendilerine bırakılan haber kağıdı ile bizden bunları gelip alıyor. O kadar çok evrakımız var ki, biz de yetişmek de zorlanıyoruz. Muhtarlıkta tebligatları yerlerine ulaştırmak için çalışıyoruz. Daha önce bu kadar yoğunluk yaşanmıyordu. Edirne’nin seçkin mahallelerinden biri Fatih Mahallesi. Gelen tebligatlar genellikle trafik cezaları, icra takipleri, noterler, bankalardan gelen tebliğler. Biz de şaşırdık bu duruma. Günde ortalama yüz tebligat geliyor. Yerel seçimlerden önce HGS cezaları vardı. Önceki yıllara dönük cezalar. Seçimden sonra gelen tebligat sayısında biraz artış oldu. Vatandaşlara çağrı yapıyoruz. Ellerinde çağrı kağıtları var. Lütfen gelip takip etsinler. Özellikle icra evraklarının süreleri çok az. Vatandaşlar lütfen evraklarını muhtarlığımızdan gelip alsınlar.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.