TED’İN YENİ TRANSFERİ MERİÇ’İ BEĞENDİ

TED Edirne Koleji, yeni kurulan Kürek Branşı için Galatasaray’ın ve Milli Takımın yetenekli antrenörü Mehmet Keskin’i transfer etti. Keskin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Meriç nehrini akıntı hızı dışında kürk sporu için biçilmiş kaftan olarak betimledi.

TED’İN YENİ TRANSFERİ MERİÇ’İ BEĞENDİ

TED Edirne Koleji, yeni kurulan Kürek Branşı için Galatasaray’ın ve Milli Takımın yetenekli antrenörü Mehmet Keskin’i transfer etti. Keskin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Meriç nehrini akıntı hızı dışında kürk sporu için biçilmiş kaftan olarak betimledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2021 Perşembe 06:09
TED’İN YENİ TRANSFERİ MERİÇ’İ BEĞENDİ

Edirne’de Kürek sporunda bir ilki gerçekleştirerek branş açan TED Edirne Koleji, Galatasaray ve Milli Takımın tecrübeli antrenörü Mehmet Keskin’i takımın başına getirdi. Keskin, dün Meriç nehrinde deneme yaparken basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

Keskin, Uluslar Arası yarışmalarda milli takımda görev alan sporcular yetiştirdiğini belirterek, 2020 Gençler Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla dönen -Türkiye’de ilk- kadın takımının da antrenörü olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Bundan sonra da TED Edirne Koleji’nde de başarılı çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Dünyada uluslararası yarışların kanal parkur denilen yapay göletlerde yapıldığını söyleyen Keskin, Avrupa’da kanal parkuru olmayan tek ülkenin de Türkiye olduğunu sözlerine ekledi. Meriç Nehri’ni de bu anlamda doğal bir kanal parkur olarak gördüğünü ancak akıntının şiddetli olduğunu belirten tecrübeli antrenör, “bu akıntı hızı kontrol altına alınabilirse burada muhteşem etkinlikler düzenlenebilir” dedi.

Kürek sporunun yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini ve Edirne’de TED Koleji öncülüğünde kurulan takımın da Edirne’nin tanıtımında büyük katkı sağlayacağını söyleyen Keskin; “Hedefimiz Edirne’de daha önce yapılmamış olan kürek sporunu tanıtmak ve Edirne’den hem ahlaklı hem de ülkesine katkı sağlayacak milli sporcular yetiştirmek.  Meriç Nehri, akıntısı olan ama o akıntı giderilirse yarışma organizasyonu için mükemmel bir yer. Kürek sporunda kanal parkurlar bu iş için biçilmiş kaftan olan yerlerdir ve Meriç Nehri de bu anlamda doğal bir yer” ifadelerine yer verdi.

“EDİRNE, TÜRK KÜREK SPORUNA LEVEL ATLATACAK BİR PARKUR OLACAK”

Edirne’ye gelme noktasında bu imkânı tanıyan ve bu iş için büyük emek harcayan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba’ya teşekkür eden Mehmet Keskin; “Meriç Nehri kürek sporu için mükemmel, çok uygun. Buradaki çalışmayla Türkiye’ye çok önemli bir parkur sağlamış olacağız. Edirne, Türk kürek sporuna level atlatacak bir parkur olacak” dedi.

“AMACIMIZ HEM KÜREK SPORUNU HEM DE EDİRNE’Yİ DAHA FAZLA TANITABİLMEK”

Kürek sporunu dünyaya, Avrupa’ya ve Türkiye’ye tanıtmak istediklerini söyleyen TED Edirne Koleji Beden Eğitimi Zümre Başkanı Serkan Altındiş; “Bu hedef doğrultusunda bir başlangıç yaptık. Bu dördüncü, beşinci denememiz olacak. Galatasaray’dan transfer olan Mehmet hocamız bunun için İstanbul’dan geldi. Öğrencilerimiz de hazır. Amacımız hem kürek sporunu hem de Edirne’yi daha fazla tanıtabilmektir. Çoğu ülkede olimpik kullanılan parkurlar var biz de Meriç Nehri’ni bu anlamda kullanmak istiyoruz. Nehir çok geniş, bizim için çok avantajlı. Bölge turizmi için de iyi bir yatırım oldu biz de değerlendirmeye çalışıyoruz. Okulda antrenmanlarımız başladı. Artık suya gireceğiz ve yavaş yavaş öğrencilerimizi de getirip burada su üzerinde antrenman yapmaya başlayacağız”  şeklinde açıklamada bulundu.

Kızlar ve erkekler takımı olmak üzere şuan kayıtlı 23 öğrencinin olduğunu söyleyen Altındiş; Galatasaray Spor Kulübü’nden TED Edirne Koleji Kürek Spor Takımı’na transfer edilen Kürek Sporu Antrenörü Mehmet Keskin ile birlikte festival öncesi antrenmanlara başladık. Hocamız Meriç Nehri’ndeki ilk denemesinde sudaki debiyi ölçüp ve nasıl bir antrenman çeşidi uygulanabilir bunu bakacak. Suyu tanımak için Meriç Nehri’nde çalışma yapmaya geldik” dedi.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü bu sporu ilk olarak Edirne’ye tanıtmayı sonrasında ise dünya şampiyonasında ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

TED FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

TED Edirne Koleji bölge turizmine katkı sağlayacak kürek festivaline ev sahipliği yapacak. 5 Haziran’da Meriç Nehri’nde düzenlenecek kürek festivaline Türkiye’den yaklaşık 42 kürek kulübünün katılım sağlaması bekleniyor. Birçok sporcunun kürek sallayacağı alanda çadırlar kurulacak ve şenlik havası yaşanacak. TED Edirne Koleji’ne transfer olan Galatasaray Spor Kulübü Kürek Sporu Antrenörü Mehmet Keskin ile birlikte sahada deneme çalışması yaptıklarını belirten TED Edirne Koleji Lise Müdürü Kaan Sezgin; “Edirne’ye iyi sporcular yetiştirmek en büyük amacımız. Bütün halkımızı da 5 Haziran günü buraya, kürek sporunu izlemeye davet ediyoruz” dedi.

5 Haziran’da Meriç Nehri’nde kürek festivali düzenleneceğini söyleyen TED Edirne Koleji Lise Müdürü Kaan Sezgin, festival öncesi kolejin Kürek Spor Takımı’na transfer edilen Galatasaray Spor Kulübü Kürek Sporu Antrenörü Mehmet Keskin ile birlikte hazırlık çalışmalarına başladıklarını aktardı.

“TÜRKİYE’DEN YAKLAŞIK 42 KÜREK KULÜP KATILACAK”

5 Haziran’da Meriç Nehri’nde düzenlenecek kürek festivaline Türkiye’den yaklaşık 42 kürek kulübünün katılacağını aktaran Sezgin; “Bunlardan 14-15 tanesinin burada aktif olarak kürek sallayacağı, çadırlarını kuracağı ve kürek sporunu Edirne’ye ve bu bölgeye tanıtacağımız önemli bir gün olacak” dedi.

Festival gününün şenlik havasında olacağını ifade eden Sezgin; “Çok fazla katılımın olduğu, halkın da kürek sporunu tanıdığı onlara ücretsiz olarak burada sağlayacağımız kürek hizmetleri olacak. Meriç Nehri’nde kürek sporunu yapma deneyimini ilk kez yaşayacaklar. Şehrimiz için büyük bir ayrıcalık. 5 Haziran’a çok hızlı ve hazırlık bir şekilde ilerliyoruz. Edirne’miz 5 Haziran günü çok önemli bir festivale ev sahipli yapacak” şeklinde açıklamada bulundu.

TED Edirne Koleji’ne transfer olan Galatasaray Spor Kulübü Kürek Sporu Antrenörü Mehmet Keskin ile birlikte sahada deneme çalışması yaptıklarını belirten Sezgin; “Daha sonra kız-erkek kürek takımı öğrencilerimiz de burada deneme, antrenman yapacaklar. Hedefimiz milli sporcular yetiştirmek, şampiyonalara katılmak. Edirne’ye iyi sporcular yetiştirmek en büyük amacımız. Bütün halkımızı da 5 Haziran günü buraya, kürek sporunu izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Meriç Nehri’nin kürek sporu için muazzam bir alan olduğunu söyleyen Sezgin; “Yaklaşık 2300 metrelik bir alan. Onun için de inşallah güzel adımlar atacağız. İşi iyi yerlere getireceğiz. Farklı ülkeden gelecek olan insanlar da turizmimize çok büyük katkı sağlayacak. Yerel turizmin dışında uluslararası turizme de adım atmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

TED Edirne Koleji Kürek Takımı organizasyonunda 5 Haziran'da Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek kürek festivaline Türkiye'nin farklı illerindeki kürek sporcuları ve sporseverler katılacak.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.