“TEK SEÇENEK VATAN PARTİSİ”

Vatan Partisi’nden Edirne Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Cengiz Balcı, dikkat çeken projelerini Edirne halkının takdirine sundu. Aday tanıtım toplantısında konuşan Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş ise,  “Cumhur İttifakı cumhura karşı, Millet İttifakı milleti bölüyor. Bu durumda Türkiye’nin önündeki tek seçenek Vatan Partisi. Kararlıyız, mafya-tarikat sisteminin kör çıkmazından çözümle çıkacağız.” Dedi.

“TEK SEÇENEK VATAN PARTİSİ”

Vatan Partisi’nden Edirne Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Cengiz Balcı, dikkat çeken projelerini Edirne halkının takdirine sundu. Aday tanıtım toplantısında konuşan Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş ise,  “Cumhur İttifakı cumhura karşı, Millet İttifakı milleti bölüyor. Bu durumda Türkiye’nin önündeki tek seçenek Vatan Partisi. Kararlıyız, mafya-tarikat sisteminin kör çıkmazından çözümle çıkacağız.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Şubat 2019 Pazartesi 08:24
“TEK SEÇENEK VATAN PARTİSİ”

Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı, parti binasında düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile Vatan Partisi’nden Edirne Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Balcı’yı kamuoyuna tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş,  üreten Türkiye’yi kurmakta kararlı olduklarını vurguladı. Vatan Partisi’nden Edirne Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Balcı ise, Edirne için hazırladığı projelerini Edirne halkının takdirine sundu.

“BORÇLU BİR MİLLET OLDUK”

31 Mart Yerel Seçimlerine olağanüstü şartlarda girildiğini belirten Ateş, “Ekonomimiz hiç olmadığı kadar kötü durumda. Türkiye, artık borcu borçla çeviremez. Muhtarlarımız çiftçimize haciz kâğıdı dağıtmaktan başka iş yapamaz oldu. Herkes borçlu. Borçlu bir millet olduk. Borçlu bir devlet olduk. Böyle gitmez! Artık Vatan Partisi!” Dedi.

“MAFYA SİSTEMİNİN KÖR ÇIKMAZINDAN ÇÖZÜMLE ÇIKACAĞIZ”

1980 yılından beri iktidar koltuklarına oturanların üretimi yıkıma uğrattığını ve ülkeyi borca batırdığını vurgulayan Ateş, “1980 yılından beri iktidar koltuklarına oturanlar, Amerika’nın dayattığı programı uyguladılar. Üreticiyi; ‘ülkenin sırtına kambur’ diye suçladılar. Üretimi yıkıma uğrattılar. Ülkeyi borca batırdılar. Rantçıları koltuklarından indirecek, üreticiyi baş tacı yapacağız. Bunun için yerel seçimler altın fırsattır. Kararlıyız, mafya-tarikat sisteminin kör çıkmazından çözümle çıkacağız.” Dedi.

“MİLLET İTTİFAKI MİLLETİ BÖLÜYOR”

Siyasi partilerin gerçekleştirdiği ittifakları da eleştiren Ateş, “Cumhur İttifakı cumhura karşı, Millet İttifakı milleti bölüyor. Bu durumda Türkiye’nin önünde tek seçenek var; Rant değil üretim için, tek seçenek Vatan Partisi.” Dedi.

“GELECEĞİMİZE GÜVENCE”

Vatan Partisi’nin yerel seçim bildirgesinde yer alan programlarını da özetleyen Ateş, “Milli kent: Önce Bağımsızlık. Demokratik kent: Halk Meclisleri ile yönetim. Üretken kent: Üretici baş tacı. İnsancıl kent: Önce vatandaş. Toplumcu kent: Önce dayanışma. Özgür kent: Söz halkın. Çağdaş kent: Önce aydınlanma. Doğal kent: Önce yeşil, önce mavi. Güzel kent: Sanatçının güzel eli. Kadıncıl kent: Kadın önde. Çocuğun ve gençliğin kenti: Geleceğimize güvence. Engelsiz kent: Yaşlılara ve engellilere özen. Tüm bu ilkeleri en iyi şekilde uygulayacağına emin olduğumuz Sayın Cengiz Balcı yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimizin ortak iradesiyle Vatan Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı olmuştur. Rantçı değil halkçı. Tek seçenek Balcı” Şeklinde konuştu.

“GELECEK YILLARINIZ İPOTEK ALTINA MI SOKULACAK?”

31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşların partileri ve adayları sorgulaması gerektiğini belirten Vatan Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Cengiz Balcı, “31 Mart seçimleri silkinip kendimize gelme zamanıdır. Partilerin propagandalarını inceleyin, halkın ihtiyaçlarını karşılamayan projeler hangi çevrelerin ihtiyaçlarına sevap verir. Sorgulayın; sundukları projeler hangi kaynaklardan karşılanacak, kimlere hizmet edecek, sizlere mi ödetilecek, gelecek yıllarınız ipotek altına mı sokulacak? Kalkınma yerelden başlar. Yapılan işlerin rant çevrelerinin değil, halkın yararına olması gerekir.” Dedi.

“ÇOĞUNLUĞUN İSTEDİĞİ ADAY MI SEÇİLDİ?”

Yerel seçimlerde partilerin aday belirleme sürecinin çok önemli olduğunu vurgulayan Balcı, “Yerel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüz partinin aday belirleme sürecini inceleyin. Adaylar hangi kıstaslara göre belirlendi? Çoğunluğun istediği aday mı seçildi, yoksa dar bir çevre tarafından mı belirlendi sorgulayın.” Diye konuştu.

“ZORLUKLARI İKİ TEMEL MADDE İLE AŞACAĞIZ”

Ülke olarak içinde bulunulan zorlukları iki madde ile aşabileceklerine inandıklarını ifade eden Balcı, “Birincisi ülke bütünlüğünü ve birlikteliğini sağlamalıyız. İkinci de yıllardır unutturulmaya çalışılan üretim faktörünü harekete geçirmeliyiz. Üretim; işsizliği ve karamsarlığı yendikçe milletimiz huzura ve güvene kavuşacaktır. Vatan Partisi olarak milletimizle birlikte bulunduğumuz durumdan kurtulacağımıza inancımız tamdır.” Dedi.

“İTTİFAKLARINA SIĞINMAK ZORUNDA KALDILAR”

İktidarın ve muhalefetin başarısızlıklarını ittifaklarla sığınarak örtmeye çalıştığını aktaran Balcı, “Yıllardır meclis koltuklarını zapt edip başarı çıtalarını yükseltemeyen iktidar ve muhalefet başarısızlıklarını, yetersizliklerini, kısır siyasetlerini örtmek için ittifaklarına sığınmak zorunda kaldılar, özgüvenlerini kaybettiler, tüm sunduğumuz imkanlara rağmen başaramadılar ve bu şekilde karşımıza çıkacaklar. Bu tıkanmışlığı halkımız değerlendirecektir.” Dedi

“ÖĞRENCİYE KÂR AMACI GÜDÜLMEYECEK”

Dört adımda Edirne’yi tarihi ihtişamına yeniden kavuşturacaklarını belirten Balcı’nın, yerel seçim çalışmaları kapsamındaki projeleri ise dikkat çekti.  Geleceğe ve cumhuriyetin teminatı olan gençlere sahip çıkacaklarını söyleyen Balcı, “Öğrencilerimize, tüm toplu taşıma araçları maliyetine hizmet sunacaktır, kâr amacı güdülmeyecektir.  Çağdaş öğrenci yurt sistemi kurularak barınma ve sosyal etkinlikler kâr gözetilmeden öğrencilerimizle buluşturulacaktır. Geçlerimizin eğitim döneminde ve mezuniyet sonrası karşılaşabilecekleri psikolojik ve sosyal sıkıntılarına yönelik ücretsiz olarak, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilecektir.” Dedi.

“MEVCUT İMAR DÜZENİNİ KÖKTEN DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Edirne’yi turizmin merkezi yapacaklarını vurgulayan Balcı, “Tarihi yapıları koruma ve yaşatma sorunlarını çözeceğiz. Mevcut imar düzenini kökten değiştireceğiz. Tümüyle toplumcu bir imar anlayışı getireceğiz. Kentin tarihi siluetini etkileyen tekelci zihniyetle yapılmış tüm işgaliyelere ve rant amaçlı haksız yapılaşmalara son vereceğiz. Edirne’nin şah damarı olan Altın Üçgen; ‘Selimiye Camii-Eski Camii-Üç Şerefeli Camii’ alanı trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak ve çağdaş düzenlemeler yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.” Dedi.

“NEHİRLERİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Meriç, Arda ve Tunca nehirlerini cazibe merkezi haline getireceklerini aktaran Balcı, “Sürekli oluşan taşkınları engellemek için gerekli tahliye sistemlerini kurup su baskınlarını önleyeceğiz. Nehir kenarlarını halkımızın ücretsiz yararlanacağı, kaliteli hizmet alacakları, yemek, eğlence, dinlence ve spor alanları olarak düzenleyeceğiz.” Diye konuştu.

“ÖNCE ALTYAPI ÖNCE İNSAN”

Edirne’nin temel sorunlarını kökten çözeceklerini belirten Balcı, “Altyapı sorununu çözeceğiz. Edirne’nin kanayan yarası olan sel baskınlarına kökten çözüm getiriyoruz. Nefessiz kalan şehrimizi ağaçlandırarak oluşturduğumuz sulama kanallarıyla besleyeceğiz. Altyapısı olmayan hiçbir yere oturma izni vermeyeceğiz. Önce altyapı, önce insan.”Dedi.

“UCUZ VE KALİTLİ ULAŞIM SİSTEMİ”

Musluklardan akan suyu da içilebilir hale getireceklerini aktaran Balcı, toplu taşıma sistemini de belediye bünyesine alacağını söyledi. Belediye otobüsleriyle beraber Edirne halkına kaliteli ve ucuz bir hizmet vereceğini vurgulayan Balcı, “Tüm bunlar halkımızın takdirine sunulmakla birlikte, projeleri halkımızın öncelikleri belirler ve seçim halkımızın takdiridir.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.