TEMEL ATTI MÜJDEYİ VERDİ!

Amatör futbol kulüpleri açısından büyük önem taşıyan Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Başkan Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada, bu tesisin haricinde Edirne’ye 5 yeni tesis yapacaklarının da müjdesini verdi.  

TEMEL ATTI MÜJDEYİ VERDİ!

Amatör futbol kulüpleri açısından büyük önem taşıyan Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Başkan Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada, bu tesisin haricinde Edirne’ye 5 yeni tesis yapacaklarının da müjdesini verdi.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Mart 2019 Cumartesi 08:31
TEMEL ATTI MÜJDEYİ VERDİ!


 

Edirne Belediyesi amatör spor kulüplerine maddi ve manevi destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Edirne Belediye Başkanı tarafından Bel-Koop Mevkii’ne Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesislerinin yapılacağı sözü verilmişti. Amatör spor kulüpleri açısından büyük önem taşıyan tesislerin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Başkan Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada, Edirne’ye 5 tane daha tesis yapacaklarının müjdesini verdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tuncaspor Kulüp Başkanı Atalay Akaycı, “Bu projenin mimarı, uygulayıcısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dır. Bizim hiçbir talebimizin olmamasına rağmen kendisi bu projeyi bize sundu, söz verdi ve hayata geçirdi.” ifadelerini kullandı.  Ayrıca Barutluk Mahalle Muhtarı Zeki Yaşagör ve Nişancıpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Deniz de burada konuşma yaparak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

“BAHAR AYLARINDA HİZMETTE OLACAK”

Ardından konuşmak üzere sahneye gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tesisimiz bahar aylarında hizmette olacak. Bazı basın organlarında da çıktı. FIFA ya da UEFA standartları çok yüksek, bizim onu yapma gücümüz yok. Sonra yalancı çıkmayalım. Yapacağımız saha ölçü olarak o standartlarda. Ama burada hem Tuncaspor’un hem Edirne’de sporla uğraşan herkesin rahatça girip spor yapabileceği; hem ev sahibi hem de misafir takımın, hakemlerin insani koşullarda hizmet alabileceği; onun ötesinde sporun, sadece maç zamanında değil;  maçın dışında da bir spor, kardeşlik, dostluk ortamı sağlanabilmesi adına yanına da kafesiyle sosyal tesisiyle komple bir tesis yapıyoruz. Edirne’mize; Tuncaspor’a hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN, ‘NEDEN TUNCASPOR?’ SORUSUNA CEVAP VERDİ!

Kendisine ‘Başkanım Edirne’de sadece Tuncaspor mu var, neden Tuncaspor?’ sorularının sorulduğunu söyleyen Başkan Gürkan, “Bunun iki nedeni var. Tuncaspor Edirne’de hala faaliyette olan en eski spor kulübü, 1950 yılından bu yana. Edirnespor bile Tuncaspor’dan 16 yıl sonra kurulmuş, 1966’da. İkincisi, Tuncaspor kurulduğundan bu yana Kıyık’taki sağcısı, solcusu, çoluğu, çocuğu, kadını erkeği ayrımsız bir şekilde çatısı altında topladı ve başarılı bir şekilde temsil etti. Aslında Tuncaspor’un gelişim sürecine bakarsanız; Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de söylediği ‘Ben sporcunun zeki, çevik ama aynı zamanda da ahlaklı olanını severim’ sözünün de yaşama geçtiği bir rol modeldir Tuncaspor.  İşte bunlar için Tuncaspor. Elbette bu bir başlangıç. Biz yıllarca hep devletimizin bu işlere el atmasını bekledik. Bekledik, bekledik ama hükümetlerden ses çıkmadı.” dedi.

“ASLA BETON YIĞINI OLMAYACAK!”

Başkan Gürkan geçmiş dönemde yapılan protokol hakkında bilgi vererek, “2013 yılında TOKİ, Gençlik Spor Bakanlığı ve Edirne Belediyesi üçlü protokol imzalarlar. Bu protokole göre mevcut 25 Kasım Stadyumu’nun tapusunu Gençlik Spor Bakanlığı, TOKİ’ye devredecektir ki, protokolle devretmiş. Biz şu anda yapılmış olan yüzme havuzunun orada 11 dönüm arsamızı 5 bin kişilik spor salonu yapılması için ve işletmesinin Edirne Belediyesi’ne verilmesi kaydıyla TOKİ’ye vermişiz. Hazineden 100 dönüm yer verilmiş. Sene 2013. Bir proje kapsamında yapılmış bunlar.  31 şehri ilgilendiriyor. 31 projenin 30 projesi başladı ama Edirne’nin tesislerinden tık yok. Sözüm ona TOKİ, 25 Kasım Stadının karşılığında yüzme havuzunun oraya 17 bin kişilik bir stadyum yapacak, belediyenin verdiği arsa karşılığında 5 bin kişilik bir spor salonu yapacak ama yapa yapa bir yüzme havuzu yapıldı. Şimdi birileri çıkıp diyor ki; ‘Sen 2014’te söz vermiştin 25 Kasım Stadına kent park yapacaktın?’ Doğru. Seçim beyannameme koymuştum ve proje olarak da söylemiştim. Am, 25 Kasım Stadına kent park yapacağız cümlesinin önünde bir cümlem daha var. Onu keserek, silerek söylüyorlar. Ben dedim ki; 25 Kasım Stadının yerine kim olursa olsun asla ve asla beton yığını yaptırmayacağız, 25 Kasım Stadyumunu kent park yapacağız, dedim. Ve yine yaptırmayacağız.” şeklinde konuştu.

“450 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”

Edirne Belediyesi’nin büyük bir bütçeye sahip olmadığını aktaran Başkan Gürkan, “Ama biz bu bütçeyi rasyonel bir şekilde tasarrufa azami önem göstererek, gıdım gıdım kullanarak, hesaplayarak harcadığımız için 5 yılda 140 milyon borçla aldığımız bu belediyeyi 5 yılın sonunda 60 milyon borca düşürdük, 116 milyon alacaklı hale getirdik ve 5 yılda 450 milyonlukta yatırım yaptık. Kolay değil bu işler. Eğer bu işler bilmeden, hesaplanmadan yapılan işler olsaydı, bugün Edirne Belediyesi; Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi; iktidar partisi olan Enez Belediyesi gibi, iktidar partisinden olan Meriç Belediyesi gibi çalışanların maaşını ödemek için bankadan kredi almak zorunda kalırdı. Çok şükür ne bir çalışanımıza bir kuruş maaş borcumuz var ve üstüne üstlükte asgari ücreti resmi rakamların açıklandığının çok çok üzerinde, 2 bin 200 üzerinde asgari ücret veriyoruz, belediyemizin çalışanlarına.” dedi.

5 TESİSİN DAHA SÖZÜNÜ VERDİ!

Kısıtlı imkanlara rağmen amatör spora destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Gürkan, “Bu bekleye bekleye bir türlü olmayan o hükümet projelerinin artık beklemeye tahammülümüzün kalmadığının, onlardan bir şey beklemenin çok anlamsız olduğunu anladığımızın ve önümüzdeki dönem şehrimizin her tarafında yapacağımız semt sahalarının ilk örneğidir bu tesis. Kıyık’a, Tuncaspor’a Edirne’ye hepimize hayırlı olsun. Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin ardından Yıldırım, Yeni İmaret ikinci semt sahası; Fatih’te üçüncü tesislerimiz; Şükrüpaşa’da iki tesis ve Karaağaç’a bir tesisle birlikte toplamda 6 tesisi kentimizin etrafına bir çiçek bahçesi gibi koyacağız. Bugün temelini attığımız bu tesislerde evlatlarımızın, çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün dediği gibi zevki, çevik ve ahlaklı birey olarak yetişmelerini ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kılmalarını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından tesisin olduğu alana fidan dikimi gerçekleştirildi ve Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin temeli atıldı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.