23 MAYIS’TA ÇEVRE VE SIFIR ATIK TEMASIYLA KOŞULACAK!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, 23 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Maratonu ‘Çevre ve Sıfır Atık’ temasıyla yapacaklarını belirten Dernek Başkanı Önder Akdağ, “Bu koşuyu güçlükler içerisinde dahi olsa ilimize, sporumuza ve ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.

23 MAYIS’TA ÇEVRE VE SIFIR ATIK TEMASIYLA KOŞULACAK!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, 23 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Maratonu ‘Çevre ve Sıfır Atık’ temasıyla yapacaklarını belirten Dernek Başkanı Önder Akdağ, “Bu koşuyu güçlükler içerisinde dahi olsa ilimize, sporumuza ve ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Şubat 2021 Cuma 06:31
23 MAYIS’TA ÇEVRE VE SIFIR ATIK TEMASIYLA KOŞULACAK!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Akdağ, Dernek tarafından bu yıl 6’ncısı gerçekleşecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu hakkında bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Pandemi kuralları çerçevesinde Meriç Nehri kenarında açık alanda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Akdağ, maratonun 23 Mayıs 2021 tarihinde çevre ve sıfır atık temasıyla yapılacağını ifade etti. Maratona büyük bir talep olduğunu vurgulayan Akdağ, pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak maratonu bin atletle gerçekleştirmeyi planladıklarını da söyledi.

“MARATONUMUZ ÇEVRE VE SIFIR ATIK TEMASIYLA KOŞULACAK”

Derneğin 2013 yılında kurulduğundan bu yana Sınırsız Dostluk Yarı Maratonunu düzenlediğini söyleyen Dernek Başkanı Önder Akdağ, “İlk olarak 100 Türk, 100 Bulgar ve 100 Yunan atletle gerçekleşen organizasyon 3’üncü yılında Avrupa Atletizm Birliğinin faaliyet takvimine girerek uluslararası bir statü kazanmıştır. 2015 yılında Avrupa Atletizm Birliği tarafından kategorisinde 3 yıl sertifikayla ödüllendirilmiş bir yarıştır. Türkiye’de özel yarışlar kategorisinde Avrupa Atletizm Birliğinden 3 yıldır sertifika alan tek organizasyon olma özelliğini taşıyor. Ayrıca bu organizasyon Trakya bölgesinin uluslararası nitelikteki tek organizasyonu olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Zor bir iş yapıyoruz. Kolay olsa zaten herkes yapacaktı. Zor şartlarda bin bir emek ile bu organizasyonun 6’sına kadar geldik. Tabi biz sadece koşu maratonu yapmıyoruz. Her yıl farklı bir tema ile farkındalıklar yaratma adına da hayatın değişik katmanlarına kitlelerine dokunuyoruz ve toplumu bilinçlendirme adına bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşeni de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere geçen yıl pandemiden dolayı ertelenen maratonun teması çevre ve sıfır atık olarak belirlenmişti. Aynı tema ile maratonumuz çevre ve sıfır atık teması ile koşulacak. Bu kapsamda geçen yıl Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlığının katkılarıyla paneller düzenledik. Bu yılda pandemi koşulları el verirse bununla ilgili birçok aktiviteyi planlıyoruz. Çünkü, çevrenin sıfır atığın, küresel ısınmanın önemini vurgulamak adına bizde bir sivil toplum örgütü olarak sporu ve bu maratonu bir aracı kılmak istiyoruz. Birçok koşuda farklı temalar ile koşuluyor, etkinlikler yapılıyor. Bireysel temalar var. Biz her yıl farklı bir temanın tamamını anlatacak şekilde koşuyu planlıyoruz. Bu yılda çevre ve sıfır atık teması kapsamında gerçekleşecek.” dedi.

“MARATONUMUZA BÜYÜK BİR TALEP VAR”

Maratonun spor aktivitesi olmasının yanında spor turizmi aktivitesi olduğunu da vurgulayan Akdağ, “TRT ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde; TRT Spor’un bu organizasyonu yayınlaması yönünde karar aldık. Bu şehrimiz ve şehrimizin turizmi açısından önemli bir kazanım. Tabi bu bir spor aktivitesi ama aynı zamanda bir spor turizmi aktivesi. Şu anda bile şehrimizdeki birçok otele gruplardan rezervasyonlar var. Tabi koşu camiaları bu yıl koşmayı özledi. Koşumuza büyük bir talep var. Bu koşuyu güçlükler içerisinde dahi olsa ilimize, sporumuza ve ülkemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu konuda şehrimizin bileşenlerinin de üzerine düşeni yapacağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BİN ATLET İLE GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Maratonun pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini dile getiren Akdağ, “Öncelikle şunu belirteyim geçen yıl hıfzıssıhha kurulu kararıyla maraton ertelendi. Fakat Türkiye ve dünyada atletizm ile ilgili bütün müsabakalar gerçekleşti. Çünkü, bu işin Dünya Atletizm Birliği tarafından kuralları ve çerçeveleri çizilmiş şekilde pandemi döneminde yapılacak etkinlikler ile ilgili. Örneğin; startta ilk 100 metre maskeli finiş de son 100 metre maskeli, etkinlik alanında katılımcıların hepsi maskeli olacak şekilde bunun gibi birçok kural var. Bu kurallar çerçevesinde bütün organizasyonlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Milli takımlarımız yurtdışında kamplara ve birçok aktiviteye katılıyorlar. Pandemi tabi ki önemli biz kimsenin bir organizasyon gerçekleştireceğiz diye sağlığını ve hayatını riske edemeyiz, etmeyiz de zaten. Ama kurallar çerçevesinde başka illerde başka ülkelerde bu organizasyon nasıl yapılıyorsa zaten uluslar arası takvimde olan bir koşu bütün kriterler uluslararası kriterler bu kriterlerin uygulayıcısı federasyondur. Bu kapsamda zaten organizasyonlar gerçekleşiyor. Bizde bu yıl bu şekilde gerçekleştireceğiz. Bu yıl maratonu yine bin atlet ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu Avrupa Atletizm Birliği’nin faaliyet takviminde olan bir koşu dünyanın her yerinden sporcular sitemiz üzerinden bu organizasyona kayıt olup bu koşulara katılabiliyorlar. Pandemi koşullarını da göz önüne alırsak şuana kadar Bulgar, Yunan atletler var. Diğer ülkelerden atletler var. Ama tabi herkes şuan bir beklentide tarih yaklaştığında bu katılım tablosunu da daha kapsamlı görmek mümkün, şuana kadar 400 civarında bir kayıt var. Mayıs ayına daha çok var bu organizasyonu bin atlet ile gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.