TERCAN, "KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR"

MHP İl Başkanı Zakir Tercan, "Kürt dediğimiz insanlarımız, Kürtçe konuşan Doğuda-Güney Doğuda yaşayan bir kısım kardeşlerimizdir. Bunlarda Türk milletinin evlatlarıdır. Bizim öz kardeşlerimizdir." diyerek Edirne'de yaşayan kürt kökenleri vatandaşları MHP'ye davet etti.

TERCAN, "KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR"

MHP İl Başkanı Zakir Tercan, "Kürt dediğimiz insanlarımız, Kürtçe konuşan Doğuda-Güney Doğuda yaşayan bir kısım kardeşlerimizdir. Bunlarda Türk milletinin evlatlarıdır. Bizim öz kardeşlerimizdir." diyerek Edirne'de yaşayan kürt kökenleri vatandaşları MHP'ye davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Kasım 2019 Salı 06:41
TERCAN, "KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR"

Devlet Bahçeli'nin "MHP'yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa alçaktır, haindir, sütünde haram vardır. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizdir. Kardeşimiz, kader ortağımızdır. Kalleşlere ise buradan ekmek çıkmayacaktır." sözleri ile konuşmasına başlayan MHP İl Başkanı Zakir Tercan sözlerine şu şekilde devam etti.

"Bunların tarihini, kültürünü, dillerini imcelemiş olan ilim adamları araştırma yapmışlardır. Bir defa Kürtçe konuşan insanlarımızın büyük bir çoğunluğu Türk kökünden gelmektedir. Zaman içinde kürtçe konuşur hale gelmişlerdir.  Bin Senedir bu anadolu topraklarında Türkçe ve Kürtçe konuşan insanlarımızın hepisi müslümandır. Dinimize göre de müslüman müslümanın kardeşidir. Müslümanlar birbirleriyle evlenir. Bin senedir kaynaşmışızdır. Beraber ağlayıp beraber gülmüşüz. Allahımız bir, Peygamberimiz bir, Aynı kıbleye secde ediyoruz, ayını kitaba bağlıyız.  Biz sadece Anadoludaki milletimizin birliği için değil, bütün Türklerin hatta tüm Müslümanların birliğini Cenab-ı Hak nasip etsin diye dua ediyoruz.

Düşünür yazar Ziya Kökalp'ın şu sözleri ile konuşmamı sürdürüyorum.. Diyor ki: "Kürtler Ne kadar Kürtse, Türklerde o kadar Kürttür.".. "Türkler ne kadar Türkse, Kürtlerde o kadar Türktür." Atatürk'ün fikir babası Türkcülüğün esasları kitabının yazarı Diyarbakırlı Ziya Gökalp'ı rahmetle anıyorum. Ne kadar doğru bir tespit yapmış...

Böyle bir düşünceyi bir kenara bırakıp efendim bunlar Kürtçe konuşuyor, bunlar Türkçe konuşuyor, bunlar birbirinden ayrıdır, ikisini birbirine düşman edelim zihniyetini hoş görmenin imkanı yoktur.

Bir kere biz bir milletiz, bin senedir aynı kazanda yoğrulmuşuz, kız alıp-vermişiz, akraba olmuşuz, haşır-neşir olmuşuz ve dinimizin emri de birliktir-beraberliktir.  MHP "Yaşayarak" tercübe etmiş, bin yıllık kardeşlik bağının asla sarsılmamasında karar kılmış ve bu yönde milletle sözleşmiştir. Demokrasi dışı her türlü çaba ve eylemin millete zarar verdiğini, yine herkesten çok MHP bilmekte ve Türk Milleti'nin meselelerini çözmede demokrasi geleneğimizin sürdürülmesinde israr ederek, bundan da taviz vermemektedir. Kürtler Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan azınlıklar değil aslı Vatandaştır! Vatandaşlık hukukundan öte... Türkler-Kürtler din kardeşidir, tarih kardeşidir, bin yıllık coğrafya kardeşidir! Türkle-Kürt ayrılır bin yıllık kardeşlik biterse din gider, tarih gider coğrafya gider elimizden. Türk Devlet'i sınır dışı operasyonu Kürtlere karşı değil bin yıllık kardeşliği bitirmek üzere kurdurulmuş bölücüleri yok etmek için gerçekleştiriyor. Bu işin şaka götürür yani yok ... Dış güçlerin Ana menüsünde Türk-Kürt kardeşliği var! Ya boğazlarında kalacağız! Ya beraberce pis boğazlarına yem olacağız... Eminim ki; Amerikalı bir gazeteci şimdiden çocuğu kucağında kürt babaya çelme takmak için bekliyor... Bir İngiliz gazeteci Bir Türk çocuğunun sokak arasında vurulma pozunu almak için hazır bekliyor... Egeye sahilinde ağızlarını açmış çocuklarımızın cansız bedenlerini bekliyorlar ..

Şimdiden kaç Türk'ün öleceği, Kaç Kürt'ün mülteci olacağı hesaplanmış arşivlerinde dosyalanmıştır... Ne Amerika, Ne İngiltere, Ne Rusya, Nede Çin! Sevemez bir Türk'ün sevdiği kadar Kürdü, Sevemez bir Kürt'ün sevdiği kadar Türk'ü... Sürekli 36 etnik kökeni kaşıyıp kaşıyıp durmanın bir anlamı yoktur. Soruyorum sizlere Yugoslavya nerede? İslam ülkelerinin durumu içler acısı değil mi? Küresel güçlerin iştahını kabartmanın ne gereği var!..  Önceden Türk-Kürt ayrımı yoktu, hepimiz çocuktuk ve kardeştik gün geldi zihinler işgâl edildi sonra gönüller işgâl edildi, elimizde kalan bir avuç Toprağada fitneler ekildi, oysaki hepimiz birlik için yemin etmiştik ancak kimisi YİĞİT olmayı seçti Kimiside İT...

Konuşmamı Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in şu sözleri ile bitiriyorum.. Başbuğ diyor ki: Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz."

Haber Merkezi

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.