TERMİK SANTRALE, İTİRAZ ETTİLER

Edirne'deki bazı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Tekirdağ Pınarça'ya yapılması gündemde olan Termik Santrale yönelik itiraz dilekçelerini Edirne Valiliği'ne teslim etti.

TERMİK SANTRALE, İTİRAZ ETTİLER

Edirne'deki bazı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Tekirdağ Pınarça'ya yapılması gündemde olan Termik Santrale yönelik itiraz dilekçelerini Edirne Valiliği'ne teslim etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Kasım 2017 Salı 10:02
TERMİK SANTRALE,  İTİRAZ ETTİLER

    Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Pınarça Köyü yakınlarına kurulması gündemde olan Kömürlü Termik Santrale bağlı plan değişikleriyle ilgili binlerce itiraz dilekçesi Trakya genelinde Valiliklere sunuldu. Edirne'deki bazı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da Edirne Valiliği'ne giderek itiraz dilekçelerini sundular.
    GÖKERKÜÇÜK: “İTİRAZ DİLEKÇELERİ BİNE ULAŞTI”
    Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, tüzel kişilikleri olmadığı için konsey olarak itiraz edemediklerini ancak kendinin bireysel olarak itiraz edeceğini belirterek; “Trakya genelinde il ve ilçelerde itirazlar yapılıyor. İtiraz dilekçelerinin sayısı bine yaklaştı. Edirne ve Kırklareli'nde 100 binlik planlara, Tekirdağ'da ise hem 100 binlik hem de 25 binlik planlara itiraz ediliyor. Tüm Dumanbet dünyada termik santraller kapatılırken Türkiye'de yapılması için, hele hele Trakya'ya yapılması için baskı yapılmasına anlam veremiyoruz. Bizler, Trakya'ya termik santral yaptırmayacağız.” dedi.
    ÇOLAK: “250 BİN AĞACI KURTARMAK İSTİYORUZ”
    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Edirne Kent Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Nihat Çolak 250 bin ağacın kesilmesinin söz konusu olduğunu söyleyerek;  “Burada 250 bin ağacın kesilmesi söz konusu. Belirlenen alan, ormanlık bir alan. Taş ocakları ve vahşi madencilik çalışmalara sonucu Trakya'da ormanlarımızı kaybediyoruz. Biz bu dilekçelerle 250 bin ağacı da kurtarmak istiyoruz. 
    Çerkezköy Edirne il sınırında değil ama şu da bir gerçek ki hava kirliliği il ya da sınır tanımıyor. Pasaport sormuyor. Biz de tehdit altındayız. O yüzden bu tehdidi riski göğüslemek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
    Basın açıklamasının ardından, Edirne Valiliği'ne gidilerek itiraz dilekçeleri sunuldu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.