TERZİ "MEVSİM DEĞİŞİKLİKLERİNDE SAĞLIĞA DİKKAT!”       

 Mevsim  hastalıkları konusunda açıklama yapan Trakya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr Turgut Terzi,mevsim değişikliklerinde insanların sağlığını çok dikkatli olmaları gerektiğini, aksi takdirde  mevsimsel hastalıklarla yüz yüze kalınabileceği uyarısında bulundu.

TERZİ "MEVSİM DEĞİŞİKLİKLERİNDE SAĞLIĞA DİKKAT!”       

 Mevsim  hastalıkları konusunda açıklama yapan Trakya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr Turgut Terzi,mevsim değişikliklerinde insanların sağlığını çok dikkatli olmaları gerektiğini, aksi takdirde  mevsimsel hastalıklarla yüz yüze kalınabileceği uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mart 2019 Perşembe 08:21
TERZİ "MEVSİM DEĞİŞİKLİKLERİNDE SAĞLIĞA DİKKAT!”       

Mevsim  hastalıkları konusunda açıklama yapan Trakya hastanesi Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr Turgut Terzi,mevsim değişikliklerinde insanların sağlığını çok dikkatli olmaları gerektiğini aksi takdirde  mevsimsel hastalıklarla yüz yüze kalınabileceği  uyarısında bulundu. Terzi şöyle dedi; “ Mevsim değişikliklerinde vücudumuz bir mevsim değişikliğinden diğer mevsimin özelliklerini geçerken hava durumuna kendini uydurmaya çalışır. Bu durumlarda, özellikle kış ayından ilkbahara geçişte solunum  yolu enfeksiyonu , alerjik burun akıntıları ve alerjik kökenli hastalıklar mide bağırsak hastalıkları bunun gibi birçok yerde depresyona dahi zemin hazırladığı yönünde yayınlar var. Bizimle ilgili fizik tedavi ile ilgili sorunlarda en önemli hastalıklar boyun, sırt, diz, omuz bölgesi gibi kas hastalıklarıdır. Kas ağrılarının artması, bel fıtıklarının artması bu mevsimde  görülür. Bunlar neden artıyor? Kış döneminde daha soğuk ortamlarda yaşandığı için ona uygun giyim yapılıyor. Bahar ayları gelip hava sıcaklığı arttığında kıyafetlerimize yeterince özen göstermiyoruz. Daha fazla hareket ediyoruz.  Hareketleri ne kadar yapacağımızı dikkate almadan bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Çok hızlı şekilde fizik aletlerinin veya fizik aktivitelerinin olduğu  ortamlara olmaya  çalışıyoruz, buralarda gereğinden fazla hareket yapıyoruz. Bunlar  sağlık açısından doğru şeyler değil.” Dedi

BURUN VE EL TEMİZLİĞİNE DİKKAT ETMELİYİZ   

Bunun için hastalığa tutulmadan gerekli önlemin alınması gerektiğini belirten  Terzi, “Burada üst solunum yolu ile ilgili olarak yapılması gereken, tedbirli davranmak, her zaman burun ve el temizliğine dikkat etmek, kıyafetlerimize özen göstermek, Buna göre, hava koşullarını dikkate alarak rahat uyum sağlayacağımız kıyafetler, mesela birkaç kat kıyafet giymek, ortamın ihtiyacına göre kıyafetleri ayarlamak . burun akıntısı veya akciğer sorunlarında alerjik olduğumuz  ortam  ile daha sık karşılaşmamak gerekir. Bu konuda alerji bölümlerinden destek almak yararlı olur.Mide ve bağırsak hastalıklarında en önemli olan şey ise uyku düzeni , yeme içme alışkanlıkları ve  gün içinde yapılacak aktivitelere özen göstermek gerekir.  Zira mide hastalıklarında düzensiz yeme alışkanlıkları ve aşırı stres çok önemlidir. Stresi rahat uyuyarak veya gün içinde programlı ve planlı yaşayarak düzenleriz. Midemizin kendini korumasıyla ilgili ise yiyip içtiğimize dikkat ederek rahata kavuşuruz. Bahar yorgunluğunun en önemli  nedeni uyku düzeni ve bol su ile temas ve tuş almaktır. Diğer yandan alkol ve sigara gibi damarların genişleyip daralmasına neden olan alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. Düzenli beslenme , ve spordan vazgeçmemeliyiz. Eğer cildimizde döküntüler görülüyorsa bunun kaynağını araştırmak gerekir. nereden kaynaklanıyorsa ona göre önlem alınmalı” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.