TİCARET BAKANI MUŞ, EDİRNE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Edirne’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaret yeri olan AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda konuşan Muş, Edirne'yi daha iyi noktalara taşıyacaklarını ifade ederek “Merkezi hükümet olarak çok ciddi yatırımları kente kazandırdık. Yapılan yatırımlar sayesinde Edirne, ismine yakışır şekilde yıldız gibi parlayacak” dedi.

TİCARET BAKANI MUŞ, EDİRNE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Edirne’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaret yeri olan AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda konuşan Muş, Edirne'yi daha iyi noktalara taşıyacaklarını ifade ederek “Merkezi hükümet olarak çok ciddi yatırımları kente kazandırdık. Yapılan yatırımlar sayesinde Edirne, ismine yakışır şekilde yıldız gibi parlayacak” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ağustos 2021 Pazartesi 06:03
TİCARET BAKANI MUŞ, EDİRNE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Edirne’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Bakan Muş, AK Parti Edirne İl Başkanlığı ziyaretinde İl Başkanı Belgin İba ve partililer tarafından il binası girişinde karşılandı. Ardından Parti toplantı salonuna geçildi. Burada ilk konuşan İl Başkanı Belgin İba, Edirne’de faaliyet gösteren 34 esnaf ve sanatkârlar odası ile bu odalara kayıtlı 16 binden fazla esnaf ve sanatkârın bulunduğunu hatırlatarak, “Salgın sürecinde alınan maddi ve manevi tedbirler ile devlerimiz esnafımızın yanında olmuştur. Açıklanan destek paketlerimiz esnaflarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. İnşallah alınan tedbirler ve aşılamada aldığımız yol sayesinde bu salgın sürecini de atlatıp, yolumuza daha güçlü adımlarla devam edeceğiz” dedi.

İba’nın ardından AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal konuşmasında, Kovid-19 salgınında dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde  vatandaşına ağrı kesici bulamadığı bir dönemde, ülkemizin vatandaşını tedavi etmenin ötesinde, dünyanın mazlum ve mağdur ülkelerine de yardım ettiğimizi hatırlattı.

AK Parti’nin 20 yılda Türkiye’ye hayal bile edilemeyen bir çok gelişmeye imza attığını ifade eden Aksal, “Sağlıktan ulaştırmaya, ekonomiden savunmaya geldiğimiz noktanın belki birçoğunu biz bile hayal edemiyorduk” dedi.

EDİRNE, TÜRKİYE’NİN EN BAKIMSIZ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

Aksal, Edirne’nin Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapısı olduğun da dile getirerek,  “Edirne aynı zamanda Balkanların başkenti. Serhat şehri Edirne, Osmanlı'ya 88 yıl başkentlik yapmış fetihlerin başladığı Fatih Sultan Mehmet Han'ın doğduğu şehir. Ama maalesef bunu siz de göreceksiniz ki belki de Türkiye'nin en bakımsız şehirlerinden bir tanesi. Bunun nedeni de AK Parti'nin genelde iktidar olmakla birlikte yerelde iktidar olmadığı için yereldeki hizmetlerinden mahrum kalması. İnşallah yereldeki hizmetleri de Edirne'ye getirmek bize nasip olacak" şeklinde konuştu.

BAKAN MUŞ; EDİRNE’YE CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, merkezi hükümet olarak çok ciddi yatırımları Edirne’ye kazandırdıklarını ifade ederek, “Yapılan yatırımlar sayesinde Edirne, ismine yakışır şekilde yıldız gibi parlayacak. Çünkü burası tarih şehri. Geçmişte Osmanlı'ya başkentlik yapmış şehirler günümüzde de oldukça öneme sahiptir” diye konuştu.

Bakan Muş, Türkiye’nin tarihte ilk defa 200 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlatarak, sınır kapılarının işleyişini yerinde görmek için Edirne’ye geldiğini dile getirdi.

Edirne'den Avrupa'ya çok ciddi bir sevkiyatın olduğunu da dile getiren Bakan Muş, şunları söyledi:

“Bizim ihracatımızın yarısından fazlası Avrupa Birliği ülkelerine yapılıyor. Dolayısıyla burası bizim için çok önemlidir. Bu 200 milyar dolar yılsonunda çok daha farklı noktalara taşınacaktır. Önümüzdeki yıl bunu yukarılara taşıma hedefindeyiz.

2023 tarihinde turizm hedeflerimiz 65 milyar dolardı. Türkiye'nin geleceği parlaktır. Geleceğimiz aydınlıktır. Kendi kendine yetebilen bir ülke konumuna ülkemiz taşınıyor. Sağlık turizminde ciddi hedeflerimiz var. Ülkemizde okumak için gelen birçok vatandaş var. Türkiye Avrupa Birliği hedeflerini koruyor. Biz Avrupa Birliği'nin tam üyesi olmak için gereken adımlarımızı atıyoruz. Burada karşılaştığımız bazı çifte standartlar var. Avrupa Birliği'ndeki muhataplarımızdan da daha adil olmalarını bekliyoruz. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinden Avrupa Birliği de kazançlı çıkacaktır.”

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından Bakan Muş, Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret etti.

Buradan sonra Kapıkule Sınık Kapısı ve İpsala Sınır Kapılarını ziyaret eden Bakan Muş, buradaki incelemelerinin ardından Edirne’den ayrıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.