Flaş Haber
Kapat

TIP ÖĞRENCİLERİNDEN ‘AŞI’ BİLGİLENDİRMESİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri halkı ‘Aşı’ konusunda bilgilendirdi.

TIP ÖĞRENCİLERİNDEN ‘AŞI’ BİLGİLENDİRMESİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri halkı ‘Aşı’ konusunda bilgilendirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mayıs 2022 Perşembe 06:17
TIP ÖĞRENCİLERİNDEN ‘AŞI’ BİLGİLENDİRMESİ



Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Saraçlar Caddesinde vatandaşlara aşının önemini anlattı.
Trakya Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC Trakya) üyesi öğrenciler, Saraçlar Caddesi'nde stant kurarak vatandaşlara aşı konusunda bilgilendirici broşür dağıttı.
Sokakta gezen vatandaşlara da birebir bilgi veren geleceğin doktorları Edirne’de  yaşayanların aşı konusunda bilinçli olduğunu vurguladılar. 
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği adına gazetemize açıklama yapan Tıp Öğrencisi İrem Sarı, yaptıkları etkinlikle halka aşı farkındalığı yaratmak, aşı karşıtı bireylere ulaşıp onları aşı olma konusunda ikna etmeyi amaçladıklarını belirtti. Sarı, açıklamana şöyle devam etti:
“Aşı takviminde olmayan bazı aşılar örneğin HPV ile ilgili insanlara bilgi vermek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Farklı yaştaki kadın ve erkeklerle konuşarak onlara bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Konuştuğumuz kişilerin neredeyse hepsi Kovid-19 aşılarını olmuştu. Servis Kanserine karşı koruyan HPV aşısı var ama gördüğümüz kadarıyla çoğu insan bunu bilmiyor. Aşı takvimimizde de yok. Bu konuda onlara bilgi verdik. Gönüllü bir şekilde aşı haftası kapsamında bu etkinliği düzenledik. 
KANSERE KARŞI OLAN AŞI BİLİNMİYOR
Trakya Tıp Fakültesi 2.Sınıf öğrencisi Nisanur Ceviz ise HPV aşısının serviks kanserine karşı koruma sağladığını hatırlatarak, “Serviks kanseri kadınlarda en sık görülen üçüncü kanser. Bu aşı Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisine göre 9 yaşından itibaren özellikle cinsel olarak aktif olmamış çocuklara uygulanıyor. Genellikle kız çocuklarına uygulanıyor diye biliniyor ancak bu aşı erkek çocuklarına da uygulanıyor. Bu aşı özellikle serviks kanserinden koruduğu için kız çocuklarına kesinlikle yapılması öneriliyor. Bu aşı ülkemizde henüz ücretsiz değil belli bir fiyat karşılığında uygulanıyor. Maalesef insanlarımızda bu aşıdan haberdar değil aslında çok önemli bir aşı. Bu aşının 9 yaşından 26 yaşına kadar yapılması öneriliyor. Ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi deniliyor” şeklinde konuştu.
Gözde Kabasakal
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.