TMMOB’DAN GEZİ’YE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu, ‘Gezi için adalet nöbetinin 100’ncü’ gününde özgürlük çağrısı yaptı.

TMMOB’DAN GEZİ’YE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu, ‘Gezi için adalet nöbetinin 100’ncü’ gününde özgürlük çağrısı yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2022 Perşembe 06:00
TMMOB’DAN GEZİ’YE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Egemen Kurtdere, “Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. 100. günde bir kez daha sesleniyoruz, Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye genelinde yapılan eş zamanlı basın açıklamasıyla Gezi için adalet nöbetinin 100’ncü’ gününde özgürlük çağrısı yaptı.

Dün Saraçlar Caddesi’nde toplanan TMMOB üyeleri adına basın açıklamasını TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Egemen Kurtdere okudu.  Gezi davası karar duruşmasının üzerinden yüz gün geçtiğini hatırlatan Kurtdere, “Osman Kavala tam 1737 gündür, diğer arkadaşlarımız ise 100 gündür haksız ve suçsuz yere cezaevinde tutuluyor. Arkadaşlarımızın masumiyetine inanıyor, bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Meslek alanlarımızın tarihsel birikimle oluşmuş temel ilkeleri çerçevesinde halka ait olanı korumak, kamu yararını savunmak biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevidir. Bu görev doğrultusunda, İstanbul kentinin en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, Gezi Parkı park olarak kalsın diye mücadele etmek mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi” dedi.

Kurtdere, basın açıklamasında şunlara yer verdi:

“Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğünü, milyonların talebini hapsetmek istiyorlar. Biliyoruz ki bugün yaşanan derin yoksulluktan, ülkenin çöküşünden çıkışın yolu Gezi Direnişi’nde ayağa kalkan milyonların örgütlülüğünden geçiyor. Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 100. Gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. 100. günde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın, Gezi kazanacak.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.