TOPÇU, “ BİRÇOK MESLEK GİBİ TERZİLİK DE YOK OLUYOR”

Edirne Çilingirler caddesinde giyecek pazarlayan  ve bu giyeceklerin dikişini yapma gayreti içinde bulunan Kadir Topçu, bazı meslekler gibi terzilik mesleğinin de günden güne yok olduğunu  söyledi.

TOPÇU, “ BİRÇOK MESLEK GİBİ TERZİLİK DE YOK OLUYOR”

Edirne Çilingirler caddesinde giyecek pazarlayan  ve bu giyeceklerin dikişini yapma gayreti içinde bulunan Kadir Topçu, bazı meslekler gibi terzilik mesleğinin de günden güne yok olduğunu  söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Ağustos 2019 Salı 08:55
TOPÇU, “ BİRÇOK MESLEK GİBİ TERZİLİK DE YOK OLUYOR”

TERZİLİK MESLEĞİ YOK OLMAMALI

Topçu, mesleği konusunda şunları belirtti, “Bu meslekleri gençlerimize sevdiremiyoruz.Terzilik meslek mensuplarının yetişeceği okullarımız da yeterli değil. Şöyle çevremize  baktığınızda  bu türde yok olma noktasına gelen  meslekleri merak edip işyerlerine  gelen, öğrenmek isteyen gençlerin sayısı yok denecek kadar az. Kimse baba mesleğine meraklı değil.Yarım asırdan bu yana bu mesleği sürdürüyorum. İnsanlarımızdan bazıları ölçü alınarak giyime gerek görmüyor. Aslında giyeceklerin vücudumuza oturması için  bu   vücut ölçüleri çok önemlidir. Bilindiği gibi insan yapıları farklı, bazıları geniş omuzlu oluyor. Bazıları çok şişman görünüyor. Bunların alacağı giyecekler  piyasadaki ölçü normlarına uymuyor.Biz terziler  giyecek yaptırmak isteyen insanların vücut yapısına göre ölçü alıp üzerene oturacak elbise ve gömlek yapıyoruz. Hazır elbiselerde bu dikkate alınmaz.  Bugün hazır elbiselerde sırtına göre giyecek bulamayanlar bizlere geliyor. Bizler de her ne kadar bu tür işleri yapmamış , bırakmış olsak da gelenleri kıramıyor ihtiyaçlarını gideriyoruz.” dedi

BİR GÖMLEK DİKTİRECEK TERZİ BULAMIYORSUNUZ  

Bugün bir gömlek diktirmek istendiğinde Edirne’de iki kişinin olduğunu belirten Topçu, “. Bir arkadaşımızın şeker hastalığına yakalandı, sağlık sorunları var. Ben de imkanım oranında bu işi yapma gayreti içindeyim. Ben de piyasa gereği hazır giyim işine yöneldim. dikilmesi gereken işler olduğu zaman da  mecburen dostları kıramayıp  yapmak zorunda kalıyoruz. Bu meslekler, bizim asırlardan bu yana sürdürdüğümüz meslekler Bunlar yok olmamalı. Bizler de  bu mesleklerin  son temsilciler olarak devam ettirmeye çalışıyoruz. Bakılım ne kadar sürdüreceğiz. Birçok meslekte olduğu gibi bizim mesleğimiz de teknolojiye yenik düşüyor.Böyle mesleklere sahip çıkma gayreti içinde olan Adana’dan bir arkadaşımız geldi: Onlar babadan kalan mesleklerini atölyelerinde devam ettiriyorlarmış Bana  bu mesleği yaşatmada kararlıyız dedi . Biz Edirne’de gömlek diktireceksiniz bir usta bulamıyorsanız . Bu mesleğe ilgisizlik ve saygısızlık olmuyor mu? “ dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.