TRAFİK HAFTASI KUTLANDI  

Karayolları Trafik Haftası törenle kutlandı. Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye girenlere ödülleri verildi.

TRAFİK HAFTASI KUTLANDI  

Karayolları Trafik Haftası törenle kutlandı. Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Mayıs 2018 Salı 09:02
TRAFİK HAFTASI KUTLANDI   

Karayolları Trafik Haftası nedeniyle Halk Eğitim Merkezinde tören yapıldı. Buradaki törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır Edirne Emniyet Müdürü Ali kemal Kurt. İl Jandarma Komutan yardımcısı Jan.Alb. Ali Akdoğan emniyet şube müdürleri, meslek kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende daha sonra söz alan  Edirne Emniyet müdürlüğü trafik Tescil Denetleme Müdürü Fahrettin Saydan trafik haftasına destek verenlere  şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “ İnsanlar toplu olarak yaşamaları sonucunda  ortaya çıkan  toplumsal sorunların  en önemlilerinde biri  trafik sorunlarıdır.

 Sorunun toplumsal bir sorun olması nedeniyle bunun çözümünde tüm toplumun katkısı ile olacaktır. Bu amaçla toplumun her ferdinin kurumunun, kuruluşunun ayrı ayrı katkıları gerekmektedir.

Günümüzde trafik kazaları, yol açtığı kayıpları büyüklüğü ile tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği en önemli sorunlardan biridir.

Her yıl dünyada yaklaşık bir milyon 250 bin insan trafik kazalarında Hayatını kaybetmekte 50 milyondan fazla insan da yaralanmaktadır.

Ülkemizde ise bu üzücü tablon önüne geçmek adına uygulamaya konulan  “Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamındaki başbakanlık Genelgesi ile 2920 yılına kadar trafik kazaları sonucu  meydana gelen ölümlerin  yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmektedir.

TRAFİK KAZALARINDA AZALMA

Bu bağlamda ilimiz genelinde 2017 yılında 1.509 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazaların sonucunda 16 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlimizde trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerde bir önceki yıla oranla yüzde 11 oranında azalma kaydedilmiştir.

Vatandaşlarımız öncelikle kendi can güvenliklerini düşünerek trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

 Trafik kazalarını tamamen önleyebilmek belki mümkün değildir. Ancak bu kazaları alt seviyeye indirmek bizlerin elindedir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın huzur ve güven içinde okullarına gidiş ve gelişini sağlamak, servis araçlarının karşılaşabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla her türlü tedbiri almak temel önceliğimizdir. İçişleri Bakanlığının da özenle üzerinde durduğu okul servis araçları ve şoförlerine yönelik trafik güvenliği denetimleri olarak, gerekirse ilimizce yapılan programlar doğrultusunda önemli ve hassasiyetle sürdürülmektedir. 2018-2019 eğitim Öğretim yılında da kararlılıkla devam etmektedir.

 Karayolları trafik Kanununun da görev, yetki ve sorumluluk verilen kurum ve kuruluşlarımızın yanında üniversitelerimizin sivil toplum örgütlerinin, yük ve yolcu taşıyan firmalar ile basın yayın organlarımızın kazalardan doğrudan  etkilenen  ve büyük acılar yaşayan  vatandaşlarımızın  daha etkin bir şekilde  bu mücadeleye   katılması, trafik güvenliğinde  başarıya ulaşmayı kolaylaştıracaktır” dedi.

Kısa film gösterisinden sonra Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen  şiir dalında birinci olan  Özlem Yılmaz şiirini okudu. Hafta nedeniyle açılan  trafik konulu resim, şiir kompozisyon dallarında  yapılan yarışmalarda  dereceye girenlere  ödülleri verildi. Kompozisyon dalında birinciliği  Subaşı Meslek Teknik Anadolu lisesi 9/B sınıfından Seray Ay. Şiir dalında birinciliği  Yusuf hoca ortaokulu 7/A sınıfından  Özlem Yılmaz, Resim dalında birinciliği  Plevne İlkokulu 3/D sınıfından  Asya Alın birinci oldu. birinci gelen öğrencilere ödüllerini Edirne Valisi  Günay Özdemir verdi. Toplantıda değer dereceler  ile  yıl içinde  gösterdikler  gayretli çalışmaları  nedeniyle ödül almaya hak  kazananlara ödülleri verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.