‘TRAKYA’ SERGİLENDİ

Yunanistan Edirne Başkonsolosluğu ile Edirne Belediyesi işbirliğinde, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde açılan ‘Trakya Fotoğrafları’ adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

‘TRAKYA’ SERGİLENDİ

Yunanistan Edirne Başkonsolosluğu ile Edirne Belediyesi işbirliğinde, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde açılan ‘Trakya Fotoğrafları’ adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2019 Çarşamba 08:19
‘TRAKYA’ SERGİLENDİ

Edirne Belediyesi ile Yunanistan Edirne Başkonsolosluğu ile Edirne Belediyesi işbirliğinde Yunan fotoğraf sanatçısı Griforis Azoridis tarafından çekilen ve ‘Trakya Fotoğrafları’ adı verilen sergi, sanatseverlerle buluştu. Kaleiçi’nde bulunan Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde açılan sergiye, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Yaver Tetik, Ertuğrul Tanrıkulu, Hakan İşcan, Yunanistan Edirne Konsolosu Sotiria Theochoridi ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

THEOCHORİDİ: “HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİĞİ İÇİN MUTLUYUZ”

Yunanistan Edirne Konsolosu Sotiria Theochoridi burada yaptığı konuşmada, “Özellikle ilham kaynağı, yarattığı sanat eserinden zevk almamıza olanak sağlayan fotoğrafçımız Azoridis’e ve onun yardıma ve onun bugün burada bulunmasına yardımcı olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederim. ‘Eski Trakya Fotoğrafları’ adlı sergi iki sene önce, 2016 yılında Uzunköprü’de sergilendi. O hayalimiz gerçekleştiği için mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

AZORİDİS: “ATALARIM KARAAĞAÇLIYDI”

Yunan Fotoğraf Sanatçısı Grigoris Azoridis ise, “Eskiden topladığım Trakya Bölgesine ait fotoğraf arşivini sizlinle paylaşmaktan onur duyuyorum. Her zaman bu topraklarla gözle görülmeyen bir bağlantı hissediyorum. Çünkü atalarım Karaağaçlıydı. Atalarımın topraklarını daha iyi tanımak istediğim için, her köşesini keşfetmek için ve fotoğraf makinemle farklı görüntüler ve bölgenin mimarisini yakalayabilmek için Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ı çok ziyaret ettim. Atalarımın topraklarının ve geçmişin araştırması, bugünkü ‘Eski Trakya Fotoğrafları’ adlı sergiyi yaratan ilhamımın sebebi oldu. Çünkü elimde küçücük bir resim vardı ve onun doğasına ve tarihini değiştirmeden isabetli bir şekilde dönüştürmek zorunda kaldım.” dedi.

TETİK: “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SAMİMİYET PEKİŞTİRİLMEKTEDİR”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik de, “Aynı coğrafyada yaşayan Türk ve Yunan halkları arasındaki karşılıklı ziyaretleri, iki ülke arasındaki samimiyeti ve kültürel bağları da pekiştirmektedir. Bu bölgede yaşayan insanların birbiriyle yıllar öncesinden köklü bağlantı mevcuttur. Biliyoruz ki; bu coğrafyayı paylaşan iki ülke halkını atalarından gelen değerinden dolayı bu topraklara karşılıklı bağlayan insani ve kültürel değerleri ve anıları vardır. 10 gün süreyle açık olacak sergimiz, yine bizler için büyük öneme sahip, uzun yıllar Türk ve Yunan vatandaşlarının ortak yaşam alanı olan Kaleiçi semtimizde açmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.  

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.