TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KALİTESİNİ İSPATLADI

Bölgenin ve Balkanların köklü sağlık kuruluşlarından Trakya Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 tam puan üzerinden 95.13 puan alarak kalitedeki başarısını gösterdi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KALİTESİNİ İSPATLADI

Bölgenin ve Balkanların köklü sağlık kuruluşlarından Trakya Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 tam puan üzerinden 95.13 puan alarak kalitedeki başarısını gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Eylül 2021 Cuma 06:23
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KALİTESİNİ İSPATLADI

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde, sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyeti başta olmak üzere sağlık hizmetlerinin nitelik ve etkinliğini esas alan Sağlıkta Kalite Standartları değerlendirme süreci tamamlandı. Kalite standartları açısından sunulan tüm sağlık hizmetlerinin titizlikle ele alındığı değerlendirme sonunda Trakya Üniversitesi Hastanesi, önemli bir başarıya imza attı.

Trakya Üniversitesi Hastanesi, Sağlıkta Kalite Standartları Denetlemesinde Başarısını İspatlamış Oldu.

Tıbbi tanı ve tedavi hizmetleri kapsamında daha önce uluslararası kalite yönetim sistemi olan ISO 9001:2015 Kalite Belgesi alan Trakya Üniversitesi Hastanesi, bu alandaki yetkinliğini ve kalitesini Sağlıkta Kalite Standartları değerlendirmesi ile de kanıtladı.

Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından belirlenen toplam 29 bölüm, 151 standart ve 546 kalite değerlendirme ölçütünün tamamına yakınını karşılayan Trakya Üniversitesi Hastanesi, 100 üzerinden 95.13 puan alarak sağlık hizmetleri alanındaki kalitesini ortaya koydu.

Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilen değerlendirme neticesinde oldukça yüksek bir puan alan Hastane, elde ettiği bu başarıyla Türkiye’deki en iyi üniversite hastanelerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Trakya Üniversitesi Hastanesi, Elde Ettiği Kalite Puanı ile Sağlık Turizmi Konusunda Yetkilendirildi

Sağlıkta kalite değerlendirmeleri sürecinde Trakya Üniversitesi Hastanesinin almış olduğu kalite puanı, sağlık turizmi konusunda yetkilendirilmesinde de belirleyici kriter oldu. 2016 yılından beri toplam kalite ve akreditasyon süreçlerinde önemli adımlar atan Trakya Üniversitesi, sağlıkta kalite değerlendirmeleri sürecinde almış olduğu puan ile Sağlık Turizmi Yetki Belgesi aldı.

Sağlık Bakanlığının, sağlık turizmi yetki belgesi için asgari 85 puan alma şartını koştuğu Sağlıkta Kalite Standartları Değerlendirmesinden 95.13 puan alarak yüksek standartlarda kaliteli sağlık hizmeti verdiğini kanıtlayan Hastane, Trakya bölgesinde sağlık turizmi hizmeti verebilecek önemli kuruluşlardan biri oldu.

PROF. DR. HAKAN ERBAŞ: DEĞERLENDİRME, 546 ÖLÇÜT VE 151 STANDART İLE YAPILDI

Sağlıkta kalitenin daha üst seviyelere çıkarılması için çalışmaların titizlikle devam ettiğini ifade eden Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kalite Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Erbaş, “Kalite; sürekli gelişmeye, değişime ve yeniliğe açık bir kavramdır. Bu nedenle yapılan her değerlendirme sonucunda, ulusal ve uluslararası uygulamalar doğrultusunda kurumumuzda yenilenme çalışmaları yapılmakta, gelişen ve değişen dünyada halkımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunma çabamız devam etmektedir. Bu yolculuk doğrultusunda Üniversite Hastanemiz; Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Kalite Standartları’ndan değerlendirmeye tabi tutuldu. Sağlık Bakanlığı değerlendirme ekibi, hastane yönetimi ve sorumlularına değerlendirme hakkında bilgiler verdikten sonra hizmet verdiğimiz tıbbi ve destek alanlarını ziyaret etti. Alanında uzman ve yetkin bir koordinatör ve üç değerlendiriciden oluşan dört kişilik ekip, Bakanlıkça belirlenen 151 standart ve 546 ölçütten bir değerlendirme gerçekleştirdi. İki gün boyunca doküman ve uygulama bazlı değerlendirme ve inceleme süreçlerinin ardından 100 üzerinden 95.13 puan alarak sağlık hizmetleri alanındaki kalite ve standartlarımızın ne kadar yüksek olduğunu göstermiş olduk.” dedi.

BAŞHEKİM PROF. DR. ABDULLAH TAŞ: TIP EĞİTİMİ VE SAĞLIK HİZMETLERİNDE ULAŞILAN BAŞARI, KALİTEYİ GÖSTERİYOR

Hedeflerinin daima daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyleyen Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş “Hem hasta hem çalışan memnuniyeti açısından bu çabamızın karşılığını görmek bizim için memnuniyet verici. Hedefimiz, hastanemizin hizmet kalitesini her anlamda, her geçen gün daha da artırmak. ISO 9001 belgesiyle bu alandaki kalitemizi daha önce ön plana çıkarmıştık. Bu başarıyla Sağlık Bakanlığının kalite standartlarını yakaladığımızı da göstermiş olduk. Sağlık hizmetlerindeki kalitemizi, hem uluslararası anlamda ISO belgesiyle hem de Sağlık Bakanlığının değerlendirmesiyle ortaya koyduk. Trakya Üniversitesinin verdiği tıp eğitiminin akredite olması ve beraberinde sağlık hizmetlerinin de kalitesinin tescillenmesi, burada verilen toplam hizmetin kalitesini göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU: AMACIMIZ, KENTİMİZE VE BÖLGEMİZE VERDİĞİMİZ HİZMETİN KALİTESİNİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, uzun ve yoğun çalışmalar sonucunda elde edilen söz konusu başarıdan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek “Trakya Üniversitesi Hastanesinde sağlık hizmetlerinin kalitesini en ileri seviyeye taşımak adına yaptığımız tüm yenilik ve iyileştirmelerin, standartların tamamına yakının karşılaması bizler için gurur vesilesi oldu. Yaptığımız çalışmaların ne denli önemli ve yerinde olduğunu bu değerlendirme ile bir kez daha görmüş olduk. Tabi bu değerlendirmeler, hasta ve çalışan memnuniyetine verdiğimiz önemin de bir göstergesi.” dedi.

Hastanenin sağlık hizmetlerinde güçlü bir konuma geldiğini vurgulayan Rektör Tabakoğlu “Göreve başladığımız 2016 yılında yapılan ilk değerlendirmede aldığımız 33,78 puanı, kısa sürede hayata geçirdiğimiz kalite stratejisi çerçevesinde 2017 yılında 80,35’e yükselttik. Hastanemiz, yükselişini sonraki yıllarda da istikrarlı bir şekilde devam ettirdi. Bugün gelinen noktada da bu stratejimizin meyvelerini topluyoruz. Değerlendirme sonucunda almış olduğumuz 95,13 puan ile güzel bir başarıya imza attık. Bu başarıyı Bakanlığımız ve USHAŞ ile geliştireceğimiz projelerle daha ileriye taşımak istiyoruz. Tescillenen kalitemizden ödün vermeden, sağlıkta hizmet kalitesi ve standartların daha da geliştirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız, kentimize ve bölgemize verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst düzeye çıkarmak. Bu başarıda, kurumda yerleşen kalite kültürünün yanı sıra güçlü bir ekip ruhunun da büyük önemi var. Hastanemizdeki sağlık hizmetlerini kalite standartları çerçevesinde özenle sunan kalite çalışanlarımıza, birim sorumlularımıza ve elde ettiğimiz kaliteye ulaşmada emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.