TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ CAMİNİN TEMELİ EYLÜL’DE ATILIYOR!

Edirne İl Müftülüğü tarafından organize edilen basın toplantısında, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde yapımı devam eden caminin temelinin Eylül ayında atılacağı ifade edildi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ CAMİNİN TEMELİ EYLÜL’DE ATILIYOR!

Edirne İl Müftülüğü tarafından organize edilen basın toplantısında, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde yapımı devam eden caminin temelinin Eylül ayında atılacağı ifade edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Temmuz 2019 Perşembe 09:13
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ CAMİNİN TEMELİ EYLÜL’DE ATILIYOR!

Edirne İl Müftülüğü tarafından dün Taş Odalar Oteli’nde basın toplantısı düzenlendi. Özellikle kurbanlık vekaleti konusunda bilgilerin verildiği toplantıda; Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm üniversitede yapımı devam eden cami hakkında da bilgi vererek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız temel atmak için oldukça iyi bir miktarda yardım gönderdi. Onu da inşallah tamamlayıp temeli atacağız.” dedi. Trakya Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rasim Özgün de konuyla ilgili, “İlk başta yapılan proje vardı, son aşamada o projede değişiklik yaptık ve yaklaşık 1-1,5 ay sonra tamamlanarak inşallah Eylül ayı başlarında temeli atılacak duruma gelinecek.” ifadelerini kullandı.

ÜZÜM: “200’DEN FAZLA HAFIZLIK ÖĞRENCİMİZ VAR”

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm burada yaptığı açıklamada, “7 yıl önce başladığımız Edirne’de hafızlık konusunu Diyanet Başkanlığımız çok güzel destekledi. Artık 200’den fazla hafızlık öğrencimiz var. Fatih’i örnek almış, idealist, onur öğrencilerimiz var. Edirne’de 2200 civarında İmam Hatip öğrencilerimiz var, bunların yüzden 10’u hafızlık öğrencileri. Çok iyi bir kalite. Bu konuda Edirne marka olmuş durumda. Bunu tamamen Diyanet Vakfı’yla yürütüyoruz. Çok mutluyuz; çünkü öğrencilerimiz çok başarılı.” şeklinde konuştu.  

ÜZÜM: “EDİRNE’DE 1070 KURBAN BAĞIŞI OLDU”

Müftü Üzüm Türkiye Diyanet Vakfı’nın geçtiğimiz yıl 143 ülkede 18 milyon kişiye 430 bin hisse kurban dağıttığını ve mazlum coğrafyalarda Milletimizin sesi olduğunu belirterek, “2018 yılı itibariyle Edirne’den bu rakama 1070 kurban sağlanmış olup, bu vesileyle Edirne halkına Türkiye Diyanet Vakfı’na gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yıl vakfımız 500 bin hisse kurban hedefi ile yola çıkmış olup dünyadaki mazlum coğrafyalarda yaşayan 20 milyon kardeşimize kurban hissesi dağıtmayı hedeflemiştir. Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bu yıl Erasta AVM, Saraçlar Caddesi üzerinde kurulacak olan Kurban Bağış stantlarımıza, camilerimize ve müftülüğümüze kurban bağışlarını vekalet yoluyla teslim edebilirler. Yurtiçi kurban bağış fiyatımız 890 TL olup, yurtdışı hisse bedelimiz 725 TL’dir. Kurbanlarımız, o yıl içerisinde en çok ihtiyaç hangi ülkedeyse oraya yönlenmektedir. İnsanlar genelde Afrika veya benzeri ülkelere bağış yapmak istediklerini söylüyorlar ama bu yıl özellikle Yemen bölgesinde, Suriye’de çok daha yoğun talep olduğu için oralara yönlendiriliyor. Bu giden kurbanlar; ‘Türkiye ayakta, Türkiye bizi düşünüyor’ psikolojisini de götürüyor. Öyle bir güç veriyor ki o insanlara, sizin bir kurbanınız orada Türkiye demek anlamına geliyor, insanları neredeyse hayata bağlıyor.” dedi.

ÜZÜM: “KURBANLIKTA İYİ, SAĞLIKLI VE GÜZEL OLANI TERCİH EDİN”

Kurban keserken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da bilgi veren Müftü Üzüm, “Kurban keserken bir boynuzu kırık olanı almayın. Allah’a kurban edeceğiz. Onun en iyi, en sağlıklı, dış görünüşü en güzel olanı tercih edin. Yani kurbanlık hayvanların besili, iyi görünümlü, boynuzu ya da kuyruğu kopuk olmayacak, ayağı topal olmayacak, kulağının dibi kesik olmayacak. Kurbanın kemiği bile ziyan edilmemeli aslında. Onlar dahi değerlendirilmeli. Bunu önemsiyoruz. Hijyen önemli. Bir de kurbana karşı davranış, insana karşı davranışın bir örneğidir. Kurbanı incitmeden götürmek diye bir geleneğimiz vardır. Gözü bağlanır, dualarla, tekbirlerle götürülür. O kurban tertemiz bir şekilde kurban edilir ve tamamı fakirlere dağıtılır.” ifadelerini kullandı.

ÜZÜM: “HAFRİYAT İŞLEMİNİ ÜCRETSİZ YAPTIRDIK”

Trakya Üniversitesi kampüsünde yapımı devam eden camii hakkında da konuşan Müftü Üzüm, “Trakya Üniversitesi’ndeki camii için hafriyat yapıldı çok şükür. Aşağı yukarı 500 bin Lira civarında bir değeri var ama parasız olarak yaptırdık o işlemi. Allah hayırseverlerden razı olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız da temel atmak için oldukça iyi bir miktarda yardım gönderdi. Onu da inşallah tamamlayıp temeli atacağız.” şeklinde konuştu.

ÖZGÜN: “EYLÜL AYINDA TEMELİ ATILACAK DURUMA GELECEK”

Trakya Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rasim Özgün de Üniversitedeki cami hakkında konuşarak, “Uzun yıllardan beri müftülüğe, Diyanete halk tarafından bir nevi baskı olarak üniversitede neden cami olmadığı soruluyordu. 5 yılda yapılan ön çalışma ve son 1 yıl içerisinde de yapılan çalışmalarla mutlu sona yaklaşıldı. Camii’nin yapılacağı yerde 3 kuruluşun arsaları birleştirildi ve son aşamaya gelindi ve kazısı yapıldı. İlk başta yapılan proje vardı, son aşamada o projede değişiklik yaptık ve yaklaşık 1-1,5 ay sonra tamamlanarak inşallah Eylül ayı başlarında temeli atılacak duruma gelinecek. Bu hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla olacak.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.