TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE KOSOVA KALKINMA BAKANLIĞINDAN ZİYARET

Kosova Kalkınma Bakanlığı yetkilileri Trakya Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilk olarak Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile görüşen heyet, daha sonra Trakya Üniversitesinde okuyan Kosovalı öğrencilerle bir araya geldi. Kosova heyetine Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin eşlik etti.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE KOSOVA KALKINMA BAKANLIĞINDAN ZİYARET

Kosova Kalkınma Bakanlığı yetkilileri Trakya Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilk olarak Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile görüşen heyet, daha sonra Trakya Üniversitesinde okuyan Kosovalı öğrencilerle bir araya geldi. Kosova heyetine Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin eşlik etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mayıs 2022 Perşembe 06:01
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE KOSOVA KALKINMA BAKANLIĞINDAN ZİYARET

Kosova Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Besim Kameraj, Danışman Ergin Bunjaku, Bölgesel Kalkınma Müdürü Ylber Çitaku ve beraberindeki heyet, Türkiye temasların kapsamında Edirne’de Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektörlük makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin de bulundu.

Kosova heyetinin Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temaslardan sonra Konya ve İstanbul’da Kalkınma Ajansları ile bir araya geldiğini söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin “Kendilerine Ajansımızın yerel ve genel yapmış olduğu çalışmalar ile kamu kurum ve kuruluşları ile hayata geçirdiğimiz iş birliklerimizden bahsettik. Görüşmelerimiz esnasında ortaya çıkan bir proje için en ideal partnerin Trakya Üniversitesi olacağını düşünerek bugün bir araya geldik. Türkiye’de en çok Kosovalı öğrencinin eğitim gördüğü Trakya Üniversitesi iş birliği ile hayata geçireceğimiz ve iki ülkede de geçerliliği olan sertifikalı eğitim, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş hayatlarına girişini hızlandıracağı gibi iki ülke arasındaki ilişkileri de güçlendirecektir.” dedi.

Türkiye’de kalkınma ajanslarının model yapısını ve faaliyetlerini yakından görmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Kosova Kalkınma Bakanlığı Kosova Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Besim Kameraj “Kosova Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’nın da destekleri ile burada güzel iş birliklerine adım atacağımıza inanıyorum. Gerçekleştirmeyi planladığımız eğitim neticesinde öğrencilerimize mezuniyetleri sonrasında kendi işlerini kurma imkânı da sağlayacağız. İnanıyorum bugün bu masada konuştuklarımız sahaya da yansıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de, Edirne’de ve Trakya Üniversitesi özelinde Kosova ve Kosova halkına büyük bir sevgi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi, Kosova’yı içselleştirmiş bir üniversitedir. Kosova’dan gelen öğrencilerimize, hastalarımıza kapımız sonuna kadar açık, elimizde her ne imkân varsa paylaşmaya hazırız. Kosova Priştine Üniversitesi ile 2+2 Uluslararası Lisans Programı iş birliği anlaşmamız var. Kosova üniversiteleri ile yakın iş birliklerimiz var. Bizim gösterdiğimiz bu yakın ilgi ve alakayı biz de Kosova’ya gittiğimizde görüyoruz. Öğrenci ve mezunlarımız bizleri oldukça sıcak bir şekilde karşılıyor. Biz Kosova’yı gönülden seviyoruz. Çünkü biz Allah katında kardeşiz; uzun yüzyıllar birlikte yaşadık, akraba olduk, Çanakkale’de birlikte savaştık kardeş olduk. Kosova ile kendimizi her anlamda beraber hissediyoruz. Kapılarımız o yüzden sonuna kadar açık.” dedi.

Kosova heyetinin ziyaretinden ve düşünülen projeden büyük bir heyecan duyduklarını dile getiren Rektör Tabakoğlu “Bu eğitimleri alacak çocuklarımız iki ülke arasında ticari ateşe olacaktır. Türk ve Kosovalı şirketlerin arasındaki bağları güçlendireceği gibi iki ülke arasındaki bağlar da güçlenecektir. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdamı için önemli bir adım atmış olacağız. Trakya Üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

KOSOVA HEYETİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU…

Rektörlükte gerçekleşen görüşmenin ardından Kosova Kalkınma Bakanlığı Kosova Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Besim Kameraj ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesinde eğitim gören Kosovalı öğrenciler ile buluştu. Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada öğrenciler ile sohbet eden Kameraj; Trakya Üniversitesi, Kosova Kalkınma Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleşecek proje ve eğitim hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Trakya Üniversitesinin Kosova’nın ve Kosovalı öğrencilerin her zaman yanında olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, eğitim-öğretim süresi boyunca verdikleri eğitimleri gerçekleştirilecek proje ile mezuniyet sonrası için de devam ettireceklerini ifade etti. Öğrencilerin mezuniyet sonrası ülkelerinde atacakları adımların, istihdama ve üretime katkılarının Türkiye-Kosova ilişkilerini geliştirmesi ve derinleştirmesini istediklerini belirten Prof. Türkyılmaz; Trakya Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kosova Kalkınma Bakanlığı iş birliğinde gerçekleşecek projenin, bu anlayış çerçevesinde hayata geçeceğini dile getirdi.

Öğrenciler ve Bakanlık yetkililerinin görüşmesi soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.