TRAKYA’DAN ÇEVRECİ KONGRE

Trakya Üniversitesi Tarafından Balkan Kongre Merkezi’nde Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri konularını kapsayan Uluslararası AGBIOL Konferansı düzenlendi. Konferans’ta uygulanan çevreci uygulamalar ise takdir aldı.

TRAKYA’DAN ÇEVRECİ KONGRE

Trakya Üniversitesi Tarafından Balkan Kongre Merkezi’nde Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri konularını kapsayan Uluslararası AGBIOL Konferansı düzenlendi. Konferans’ta uygulanan çevreci uygulamalar ise takdir aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Eylül 2018 Salı 09:30
TRAKYA’DAN ÇEVRECİ KONGRE

Trakya Üniversitesi Tarafından Balkan Kongre Merkezi’nde Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri konularını kapsayan Uluslararası AGBIOL Konferansı düzenlendi. Konferansta 27 adet elektronik poster panosunda 300 adet poster sergilendi. Aynı zamanda gelen misafirlere konferans kitapçığı da dağıtılmayarak, bu bilgiler elektronik ortamda katılımcılara dağıtıldı.  Konuyla ilgili konuşan Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya Kongre’nin bir yeşil kongre olduğunu belirterek, “Burada gördüğünüz posterler bizim icadımız. Bunları biz yaptık ve başka bir yerde yok. Tamamen biz yaptık. Bu elektronik poster panosudur. Patenti bizi ait. Burada 300 adet elektronik poster aynı anda gösteriliyor. Buraya gelen misafirler ellerinde posterleriyle geleceklerdi ve 300 adet postere yer bulacaktık. Ama şimdi 300 adet posteri 27 poster panosunda sergiliyoruz. Kongre kitabına da düzenlemeyip bunları flash belleklerle dağıttık. Böylece çevreye de fayda sağladık.” Dedi.

“EDİRNE, TÜRKİYE’NİN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISIDIR”

Konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Erhan Tabakoğlu, misafirlere Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verirken,  “Öncellikle kongre başkanı olan Yalçın Kaya hocama bu başarılı organizasyon için teşekkür ederim.  Yaklaşık 800 bildiri, 600 katılımcı, 28 ülkeden 350’si uluslararası misafirimizle bu gün mutluyuz. Türkiye’ye Edirne’ye hoş geldiniz. Edirne bizim medeniyetimizin çok özel bir şehridir. 1361’den beri bu topraklardayız. 1488’de yapılmış Sağlık Müzesi’nde bir hastanemiz, medresemiz vardır. Aslında üniversitemizin kuruluş tarihi 1400’lere kadar dayanıyor. Dünya’da metre kare başına düşen tarihi eser bakımından Edirne dünyada ikincidir. Selimiye buranın en önemli yapısıdır. Edirne, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır. Tarihten beri bütün kültürlerin buluştuğu yer olmuştur Edirne. O yüzden böyle çok uluslu bir kongrede sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Edirne’yi görmeden buradan ayrılmayın. Trakya Üniversitesi şu anda 50 bin öğrencisi, bin 700 öğrencisi ile bölgenin en önemli eğitim kurumudur. 3200 uluslar arası öğrencimiz vardır. 3 bin kadarı Balkanlar’dan gelmektedir. Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucusu ve kalıcı genel sekreteriyiz. Tekrar hoş geldiniz.” Dedi.

“EDİRNE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİN DE GEÇİŞ NOKTASI”

Yalçın Kaya da  kongrede önemli olanın Edirne’nin  katkısı olduğunu vurgularken, “28 farklı ülkeden gelen katılımcılar burada bilimsel çalışmalara katkı sağlayacaklar. Burada sadece amacımız bilim değil, araştırmalar konusunda istişare de bulunmak. Edirne biyolojik çeşitliliğin de geçiş noktası. Avrupa’da bulunan bütün bitki türlerinin tamamı bizde de mevcut bunun hemen hemen yüzde 30’u endemiktir. Endemik sadece Türkiye’de bulunuyor demek. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Ne kadar çok teknoloji üretebilirsek ülkemiz o kadar zenginleşecek.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.