TRAKYA’NIN CADILAR BAYRAMI

Trakya’nın Cadılar Bayramı olarak bilinen Bocuk Gecesi, Keşan’ın Çamlıca Köyünde gerçekleştirildi.

TRAKYA’NIN CADILAR BAYRAMI

Trakya’nın Cadılar Bayramı olarak bilinen Bocuk Gecesi, Keşan’ın Çamlıca Köyünde gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ocak 2019 Pazartesi 08:01
TRAKYA’NIN CADILAR BAYRAMI

Trakya’nın Cadılar Bayramı olarak bilinen Bocuk Gecesi, Keşan’ın Çamlıca Köyünde gerçekleştirildi. Eski bir Balkan geleneği olan ve her sene ocak ayında kutlanan geceye

katılanlar hem korktu, hem de eğlendi.

Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği önderliğinde düzenlenen gecede, beyaz çarşaf giyip yüzlerini boyayan gençler, vatandaşlara kabak tatlısı dağıttı.

BOCUK GECESİ NEDİR?

Türk halk kültürüne ait gecede her evde mutlaka kabak pişiriliyor, bunun yanı sıra ince akıtma, kar suyunda haşlanmış mısır, armut, ayva, çekirdek, badem, kuzinede fırınlanmış yer fıstığı ve ceviz yeniliyor.

Aile halkı, komşular ve akrabaların katıldığı gecede, gençler çarşaflara bürünerek komşularını "bocuk geliyor" diye korkutuyor. "Bocuk" diye adlandırılan varlığın beyazlar içinde, insan görünümünde gezdiğine, "Bocuk karısı"nın kabak pişen eve gelip kötülük yapmayacağına inanılıyor.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.