"TRİBÜNE OYNAMAYIN HAREKETE GEÇİN"

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran işsiz sayısının 4.5 milyonu aştığını, çok daha vahimi TÜİK istatistiklerine göre gençlerin yüzde 27.1 sinin işsiz olduğunu ve hükümetin bunu sadece seyrettiğini söyledi.

"TRİBÜNE OYNAMAYIN HAREKETE GEÇİN"

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran işsiz sayısının 4.5 milyonu aştığını, çok daha vahimi TÜİK istatistiklerine göre gençlerin yüzde 27.1 sinin işsiz olduğunu ve hükümetin bunu sadece seyrettiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ekim 2019 Cuma 07:06
"TRİBÜNE OYNAMAYIN HAREKETE GEÇİN"

Bir önceki yıla göre yüzde 7.2 oranında artarak yüzde 27 yi aşan işsizliğin gençlerin moralini ve motivasyonunu bozduğunu söyleyen Demirkıran,  bu durum eğitim politikasının ve ekonominin çöktüğünün en açık ifadesidir, dedi.

Türkiye’de üniversite ve üniversite mezunu sayıları arttığı halde, gençlerin gelecekten beklentilerinin azaldığını belirten Demirkıran açıklamasında şunları söyledi;

Ülkemizde işsizlikle mücadelenin başarılı olabilmesi için mutlaka yeni iş alanlarının açılması, eğitim sisteminin kalkınma planlarına göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Ayrıca tarım sektörünün daha verimli hale getirilerek köyden kente göçün önüne geçilmesi ve özellikle gençlerin, gerçek teşviklerle tarım sektöründe kalmaları sağlanmalıdır.  

MESLEKİ EĞİTİM ŞART!

İşsizlik sorunu üretim ekonomisi ve istihdam politikalarıyla, mesleksizlik sorunu ise tamamıyla eğitim sistemine ve mesleki eğitime dönük yapısal reformlarla çözülebilir. Üniversitelerimiz uyguladıkları eğitim sebebiyle lise formatından öteye geçememektedir. Üniversitelerde verilen eğitimin iş hayatından kopuk olmasından ve teknolojik gelişmelerin yeterince kullanılamamasından dolayı mesleki donanım sıkıntısı yaşanmaktadır. Öğrencinin eline yağ değmeden makine mühendisi, öğrenci görmeden öğretmen mezun edilmektedir.

Üniversite sonrası iş bulma kaygısının yoğunluğundan dolayı eğitime olan inanç zayıflamakta ve bu durum öğrencileri boş vermişlik duygusuna itmektedir.

MEZUN OLDUĞUMDA NE OLACAK?

Üniversite mezunlarındaki işsizlik oranları, diplomalı işsizler ordusu olan öğrencileri büyük bir kaygıya ve korkuya sevk etmektedir. Öğrencilerimizin “Mezun olduğumda ne olacağım?” sorusu, eğitim hayatı boyunca bir korku yaşamasına sebep olmaktadır.  Meslek kaygısı çok ciddi boyutlara ulaşmış durumdadır.

Saadet Partisi olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz; Bahane olarak şunu şunu yapıyoruz, denecektir. Biz de soruyoruz, yaptın da ne oldu?  Sorunlar çözüldü mü? Bu sorunların çözümü için öncelikle durum tespiti yapılmasını, bir seferberlik ilan edilmesini ve gençlerimizin işsizlik başta olmak üzere tüm sorunlarına çare bulunmasını bekliyoruz. Yapıyormuş gibi görünmek yapmak demek değildir, yönetiyormuş gibi görünmek yönetmek demek değildir. Artık tribüne oynamayı bırakın da, sorunların çözümü konusunda harekete geçin.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.