“TROL VE GIRGIRLAR SAROS’A GİRMESİN”

Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı trol ve gırgırların Saros Körfezi’ne girmemesi konusunu görüşmek için Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti.

“TROL VE GIRGIRLAR SAROS’A GİRMESİN”

Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı trol ve gırgırların Saros Körfezi’ne girmemesi konusunu görüşmek için Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Haziran 2018 Çarşamba 22:43
“TROL VE GIRGIRLAR SAROS’A GİRMESİN”


Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı,  İlçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri Saros Körfez’ine trol ve gırgırların girmemesi konusunu görüşmek için Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı görüşmenin olumlu geçtiğini belirtirken “Bundan 2-3 ay önce vahim bir olay oldu. Bir gencimiz trol ve gırgırlardan çıkan şahıslar tarafından hunharca katledilmişti. Gerekli cezayı devlet verecek fakat hassasiyet devam ederken 15 Temmuz’da bu gırgır ve trollerin tekrar gelmesi gündeme geldi. Dolayısıyla çok taze bir olay olduğu için sayın valimizden bunların bu sene gelmemesini istedik. Enez’de yıllarca bu konuyla ilgili mücadele ediyoruz. Trollar Saros Körfez’ini dip taraması yaptığı için bütün balık yuvalarını da yok ediyorlardı. Bu vahim olayın tekrar bir vahim olayla karşı karşıya kalmamak adına bu sene trollerin ve gırgırların Saros Körfezi’ne gelmemesi konusunu sayın valimize anlattık. Sayın valimizde bizden bir imza ile bunun müracaatının yapılmasını istedi ve tarım bakanlığı nezdinde de Nesim İba kanalıyla bu iş takip edilecek. Tarım bakanlığının da bu konuda gerekli önlemleri alacağını düşünüyoruz. O yüzden buradan umutlu bir şekilde ayrılıyoruz. İnşallah bu gırgırlar troller bu sene Enez’e gelmeyecek.” Dedi.
“MERİÇ AĞZINDA FOK BALIĞI GÖRÜNÜYOR”
Trollerin gelmemesi üzerine Saros Körfezi’ndeki balık popülasyonu artışına da değinen Bostancı “Biliyorsunuz 7 tane lagün göllerimiz var. Bu göllerimizde deniz levreğinin arttığını gördük. Hem de yarım kilo gelen deniz levrekleri ile karşılaşıyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Su ürünlerinde diğer popülasyonlarla da karşılaştık. Mesela Meriç ağzında fok balığı görünüyor. Diğer balıklar görünüyor. Sardalyenin ve diğer balıkların yumurtlamasıyla bunları yemek için gelen diğer balıklar türedi. Bu sayede Enez deniz ürünleri bakımından zenginleşti. Şu anda her türlü balığı Enez’de bulabiliriz. 2-3 aylık bir süreçte bile Enez’deki balık popülasyonu ciddi anlamda arttı. 20-21-22 Temmuz’da Enez Av ve Balık Festivali de aslına uygun bir şekilde kutlanacaktır. Balık bol olacaktır.” Diye konuştu.
Halk plajlarının kiraya verildiği söylentileri üzerine da konuşan Bostancı öyle bir durumun mümkün olmadığını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.