TÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EDİTÖRLERİ ARASINDA YER ALDIĞI DİJİTAL EVRİMİNDE GERMANİSTİK KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Prof. Dr. Handan Köksal ve Prof. Dr. Hikmet Asutay’ın editörlerinden olduğu “Dijital Evriminde Germanistik” isimli kitap yayımlandı.

TÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EDİTÖRLERİ ARASINDA YER ALDIĞI DİJİTAL EVRİMİNDE GERMANİSTİK KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Prof. Dr. Handan Köksal ve Prof. Dr. Hikmet Asutay’ın editörlerinden olduğu “Dijital Evriminde Germanistik” isimli kitap yayımlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Haziran 2022 Salı 06:00
TÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EDİTÖRLERİ ARASINDA YER ALDIĞI  DİJİTAL EVRİMİNDE GERMANİSTİK KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Prof. Dr. Handan Köksal ve Prof. Dr. Hikmet Asutay ile Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Coşan ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tahir Öncü editörlüğünde hazırlanan “Dijital Evriminde Germanistik” isimli uluslararası kitap, kısa süre önce okuyucuları ile buluştu.

Trakya Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan ve öğrenciler ile araştırmacılara önemli bir katkı sunması beklenen kitap “Dijital Evriminde Germanistik” konusunu ele alıyor. 16 bölüm yazısının yer aldığı uluslararası kitap, Germanistik alanındaki dijital değişime odaklanıyor ve aralarındaki etkileşimi ortaya koyuyor.

Kitabın arka kapağında şu ifadelere yer veriliyor:

Dijital dönüşüm yer, zaman ve mekânlardan bağımsız olarak hemen hemen her alanı etkilemektedir. Dijital medyalar günlük çalışma hayatımızı etkilerken Alman Dili ve Edebiyatı alanında gerek konu, öğretim ve içerik gerekse de yapı ve biçim açılarından yeni açılımların doğmasını beraberinde getirmektedir ve aynı zamanda yeni olanaklar da sunmaktadır. Alman Dili ve Edebiyatı alanında dil, çeviri, kültürel araştırmaları ve yabancı dil öğretimi araştırmaları gibi alt disiplinlerde tartışmayı gerektirecek pek çok değişim ve dönüşümler gözlenmektedir. Tüm bu yeni teknolojiler, yeni deneyimler ve genel olarak dijitalleşmenin getirdiği dönüşümler dijital döngü diyebileceğimiz yeni bir paradigma değişimini ortaya çıkarmaktadır. Bu koşullarda tüm sosyal bilimlerde olduğu gibi Alman Dili ve Edebiyatı alanında da dijital döngünün sonuçları, etkileri ve yansımalarının eleştirel bir gözle tartışma gereği ortaya çıktığı söylenebilir.

Bu nedenle önümüzdeki tematik kitap çalışması “Dijital Evriminde Germanistik” konusunu ele almaktadır. Kitapta yer alan konular edebiyat ve metin çalışmaları, dilbilim, yabancı dil metodolojisi ve didaktik, kültürel çalışmalar, medya ve iletişim gibi çalışmaları kapsamaktadır. Kitap, “Germanistik alanındaki değişimi” farklı açıdan ele alan makaleler içermektedir.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.