T.Ü. ROKET TAKIMI SİMURG, YENİDEN TEKNOFEST’TE HAVALANIYOR

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022’ye katılmaya hazırlanan Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, yeni bir başarıya imza atmak istiyor.

T.Ü. ROKET TAKIMI SİMURG, YENİDEN TEKNOFEST’TE HAVALANIYOR

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022’ye katılmaya hazırlanan Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı, yeni bir başarıya imza atmak istiyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Temmuz 2022 Cuma 06:00
T.Ü. ROKET TAKIMI SİMURG, YENİDEN TEKNOFEST’TE HAVALANIYOR

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Simurg Roket Takımı, Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü danışmanlığında TEKNOFEST 22 için son hazırlıklarını tamamladı. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, her aşamalarını kendilerinin tasarladığı ve hayata geçirdiği roketleri ile bu yıl da dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST 22’de boy gösterecek. “Ayakları Yere Basmayan Festival” sloganıyla on binlerce projeyi bir araya getirerek ülkemizin yerli ve milli gelişimine katkı sağlayan TEKNOFEST kapsamında Orta İrtifa Roket (3000 metre) kategorisinde tasarladıkları roketle yarışacak Simurg Takımı, son hazırlıklarını tamamlayarak 6 Ağustos’ta gerçekleştirilecek atışa kenetlendi.

Geçtiğimiz yıl ilk defa katıldıkları yarışmada büyük bir başarı göstererek 544 takım arasında 8’inci olan Simurg Takımı, bu yıl daha tecrübeli ve dinamik ekibi ile şampiyonluğa göz kırpıyor. Takımların; Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR), Atış Hazırlık Raporu (AHR) olmak üzere 3 farklı rapor hazırladığı yarışma kapsamında Simurg Roket Takımı, ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre ön elemeyi başarılı bir şekilde geçti.

Büyük çoğunluğunu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu Trakya Üniversitesi Simurg Roket Takımı’nın bu sene oldukça iddialı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü “Geçtiğimiz yıl 8. olduğumuz yarışmada edindiğimiz tecrübeler ile bu sene daha iddialıyız. Aramıza yeni katılan öğrencilerimiz ile daha dinamik bir takım olduk. Kaybedeni olmayan bu yarışmanın kazananı olmak için, kürsüde Üniversitemizi başarı ile temsil etmek için hazırlıklarımız tamam, artık büyük bir heyecanla gün sayıyoruz. Bu heyecanı bizlerle paylaşan ve her daim yanımızda olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman N. Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya, İpsala MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda’ya, Edirne Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı’ya, Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen’e teşekkür ederim.

Aynı zamanda bizlerle bilgilerini ve zamanlarını paylaşan, teknik anlamda büyük destekler veren Dr. Işık Çetinav, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Taşkın’a, Dr. Öğr. Üyesi Emir Öztürk’e, Doç. Dr. Mustafa Arda’ya, Doç. Dr. Ümit Hüner’e, Prof. Dr. Ali Yılmaz’a ve Ali Savruk’a da teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.