T.Ü. TEKNOPARK İLE TÜTAGEM ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi TEKNOPARK ile Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) iş birliklerini güçlendiriyor. İki birim eğitim, araştırma-geliştirme, uygulama ve teknoloji transferi gibi pek çok konuda birlikte hareket edeceği gibi TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde bulunan tüm firmalara TÜTAGEM’de yapacakları işlemler için indirim sağlanacak.

T.Ü. TEKNOPARK İLE TÜTAGEM ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi TEKNOPARK ile Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) iş birliklerini güçlendiriyor. İki birim eğitim, araştırma-geliştirme, uygulama ve teknoloji transferi gibi pek çok konuda birlikte hareket edeceği gibi TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde bulunan tüm firmalara TÜTAGEM’de yapacakları işlemler için indirim sağlanacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Temmuz 2022 Cuma 06:00
T.Ü. TEKNOPARK İLE TÜTAGEM ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) ile Trakya TEKNOPARK A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesi TEKNOPARK A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakkı Mevlüt Özcan katıldı.

Trakya Üniversitesinin iki önemli birimi arasında yapılan anlaşma ile TÜTAGEM’in, Trakya Üniversitesi TEKNOPARK bünyesinde faaliyet gösteren firmalara ihtiyaç duydukları konularda yeni destekler sunması bekleniyor.

Bu kapsamda kamu ve özel sektör kurum, kuruluşları ile etkin iş birliği içerisinde ihtiyaçlara çözüm üretecek şekilde nitelikli ve kaliteli hizmetler veren TÜTAGEM, Edirne ve bölgenin Ar-Ge ve inovasyon üssü konumundaki Trakya Üniversitesi TEKNOPARK bünyesindeki firmalara laboratuvar, test, analiz, ölçüm ve tasarım gibi her türlü iş ve işlemler için yüzde 20 oranında indirim sağlayacak.

Protokol kapsamında ayrıca iki birim kamu, sanayi ve ticaret kuruluşlarının ileri ve yeni teknolojilere yönlendirilmesini sağlamak amacıyla birlikte hareket edecek. Bilgi ve teknoloji üretimi ve kullanımına yönelik olarak üniversite-iş dünyası ve kamu-özel sektör iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen protokol ile birimler pek çok konuda yeni iş birlikleri de geliştirecek. Ar-Ge, inovasyon faaliyetlerinde bilgi paylaşımı konusunda ortak hareket edecek birimler, insan kaynakları geliştirme politikalarında verimin artırılması için de öğretim, tecrübe aktarımı ve staj imkânlarının geliştirilmesi ve uygulanması konularında da birlikte çalışacak. Birimlerin bu doğrultuda ayrıca bilim ve teknoloji alanında ileri düzeyde eğitim, araştırma ve faaliyetler düzenlemesi hedefleniyor.

Şehrin ve bölgenin yenilikçi ve teknoloji tabanlı girişimciliğin adeta merkezi konumunda olan Trakya Üniversitesi TEKNOPARK ile Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında yapılan protokolün, bölgesel ve ülkesel kalkınmaya katkı sunması da bir diğer hedef olarak görülüyor.

Protokol imza töreninde konuşan TÜTAGEM Müdürü Prof. Dr. Hakkı Mevlüt Özcan üniversiteler, kamu ve sanayi kuruluşlarının analiz ihtiyaçlarını karşılayacak ileri teknoloji cihazların yer aldığı bilimsel bir araştırma merkezi olduklarını dile getirerek, bu ve diğer konularda Trakya Üniversitesi TEKNOPARK bünyesindeki şirketlere indirimli olarak hizmet vermekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti. TÜTAGEM olarak bilimsel çalışmaların kalitesini arttırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda üniversitemiz ve sanayi kuruluşlarındaki Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek için çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Hakkı Mevlüt Özcan, en kısa sürede TEKNOPARK şirketleriyle bir bilgilendirme toplantısı düzenleyerek onların fikir ve ihtiyaçları doğrultusunda gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Trakya Üniversitesi TEKNOPARK A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, TEKNOPARK bünyesindeki firmaların her türlü veri ve analiz işlemlerini Trakya Üniversitesinin ileri teknoloji cihaz ve laboratuvarlarında gerekli kolaylık ve katkı sağlanarak gerçekleştirebilecek olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti. TEKNOPARK ve TÜTAGEM arasında bilimsel araştırma ve geliştirme iş birliğinin teknoloji ve inovasyon yolunda atılan önemli bir adım olduğunu da dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, sahip oldukları potansiyelin kullanılması ve geliştirilmesi noktasında birlikte hizmetler ve çözümler sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TEKNOPARK ve TÜTAGEM’in Ar-Ge ve inovasyon temelli bilim ve teknolojide bölgenin merkezi konumunda olduğunu belirterek, üniversitenin iki biriminin yeni iş birliklerinden ve mevcut iş birliklerini güçlendirmeye yönelik faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını aktardı. TÜTAGEM ile Trakya Üniversitesi TEKNOPARK şirketlerinin birlikte yürütecekleri bilimsel çalışmalar ve uygulamalar için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Burada, zaman içerisinde farklı ortaklıkların ve iş birliği alanlarının da doğacağına inanıyorum. Katma değeri yüksek, inovatif ürün ve hizmetler üreten Teknopark’ımız ile son teknoloji ile donatılmış altyapısı ve yetişmiş insan gücü ile şehrimize ve bölgemize hizmet veren TÜTAGEM’in iş birliğini geliştirmeleri, yeni ortaklıklar ve güç birliklerine de kapı aralayacaktır. İmkân ve kabiliyetlerimizin bir havuz içerisinde değerlendirilmesi iş süreçlerini hızlandıracağı gibi maliyet anlamında da firmalarımıza önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu iş birliğinin zeminini hazırlayan birimlerimizin müdürleri Prof. Dr. Hakkı Mevlüt Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ile çalışanlarına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından iş birliği protokolünü imza töreni gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.