TURİSTLERİ RAHATLATACAK APLİKASYON!

Bölgedeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımları ile gastronomiden konaklamaya kadar her türlü konuda turistlere yardımcı olacak olan mobil aplikasyon, Edirne Genç İşadamları Derneği ile Bulgaristan’ın Euro Club Women Derneği ortaklığında gerçekleştirilen projeyle hayata geçiyor. Aplikasyonun tanıtımı için önceki gün düzenlenen toplantıda konuşan EGİAD Başkanı Hakan İnci, “Aplikasyonda Edirne’den 650 adet yer bulunacak ve 650 tane yerin üç dilde anlatımı, tanıtımı olacak.” ifadelerini kullandı.

TURİSTLERİ RAHATLATACAK APLİKASYON!

Bölgedeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımları ile gastronomiden konaklamaya kadar her türlü konuda turistlere yardımcı olacak olan mobil aplikasyon, Edirne Genç İşadamları Derneği ile Bulgaristan’ın Euro Club Women Derneği ortaklığında gerçekleştirilen projeyle hayata geçiyor. Aplikasyonun tanıtımı için önceki gün düzenlenen toplantıda konuşan EGİAD Başkanı Hakan İnci, “Aplikasyonda Edirne’den 650 adet yer bulunacak ve 650 tane yerin üç dilde anlatımı, tanıtımı olacak.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mart 2021 Perşembe 06:57
TURİSTLERİ RAHATLATACAK APLİKASYON!

Edirne Genç İşadamları Derneği ile Bulgaristan’ın Euro Club Women Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında hazırlanan mobil aplikasyon, önceki gün kentte bulunan bir otelde gerçekleşen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. EGİAD ve Euro Club Women Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda aplikasyon hakkında bilgiler veren EGİAD Başkanı Hakan İnci, Edirne’den yaklaşık 650 yerin aplikasyonda bulunacağını belirtti. Ayrıca gündeme dair açıklamalarda da bulunan İnci, “Kırmızıya dönen illerin şu anda Edirne gibi kapanmaya gitmesi gerekiyordu. Ama öyle bir eylem yapılmadığını görüyoruz. Kırmızıya dönen iller 15 gün önceki rengine göre değerlendirilmeye devam edecekse; o zaman daha önce kırmızı olan illerde de tedbirlerin alınarak esnafların tekrar açılmaları gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

İNCİ: “APLİKASYONDA EDİRNE’DEN 650 ADET YER BULUNACAK”

Edirne Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan İnci, proje toplantısında yaptığı konuşmada, “2020 yılında pandemi yaygın değilken, hibe projemiz hayata geçmişti. Geçtiğimiz 13 ay içerisinde korona salgınından kaynaklı projemizi öteleye öteleye bugüne kadar geldik. Yanbol’daki Euro Woman Kadın Kulübü ile bu projeyi yürütüyoruz. Projemizin şu özelliği var; uygulamadan ziyade topluma daha çok hizmet edecek olan bir proje. Yanbol’daki Euro Woman Kadın Kulübü ile Edirne Genç İş Adamları Derneği olarak ortak mobil aplikasyon projesi yapıyoruz. Bu aplikasyon içerisinde 3 dilde, Edirne ve ilçelerimizden 500’e yakın kültürel ve tarihi eser içeriği var, 150 tane de turistik tesis, restoran vb. işletmeler mevcut. Örneğin; ciğercisinden meyve sabunu satan esnafımıza kadar birçok yeri mobil aplikasyonumuza ekliyoruz. Aplikasyonda Edirne’den 650 adet yer bulunacak ve 650 tane yerin üç dilde anlatımı, tanıtımı olacak. Yani mobil aplikasyonumuza girildiğinde herhangi bir otel araması, tarihi eser araması yaparken Bulgarca, Türkçe ve İngilizce olarak arama yapılabilecek. 3 dil kullanımı ile aranan yere kolaylıkla ulaşılabilecek.” dedi.

İNCİ: “YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANDI”

Aplikasyonun yüzde 90 oranında tamamlandığını belirten İnci, “Mobil aplikasyonumuz yüzde 90 seviyesinde hazır durumda. Sanırım 1 ay sonra bir toplantımız daha olacak. O toplantıda da aplikasyonumuzu bitmiş vaziyette sizlerle paylaşabileceğiz. Aplikasyonda Türk Lirası’nı Leva’ya çevirmekten tutun da istediğiniz herhangi bir yeri bulmaya kadar çoğu şey olacak. Daha sonra Edirne’mizin turizm açısından gelişmesi yönünden güncelleyerek daha aktif hale getireceğiz. Edirne’de daha önceden de yapılmış aplikasyonlar da mevcut biz onlardan biraz daha farklı ve geniş olacağız. Lalapaşa’daki Dormen’den tutun da Keşan’daki tabiat parklarına kadar ilçelerimizdeki yerleri de aplikasyonda görebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

İNCİ: “KIRMIZIYA DÖNENLER AÇIK OLARAK DEVAM EDİYORSA; EDİRNE DE AÇILMALI”

İnci gündeme dair açıklamalarda da bulunarak, “İlk yapılan tespitte 17’e yakın yüksek riskli iller vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız bu listenin her 15 günde bir güncelleneceğini söyledi. Bu güncellemelere o şehirde yaşayan insanların, hayat standartlarının ne şekilde değişeceği ilan edilmişti. İlk 15 günü tamamladık. Yüksek riskli illerde çıkmamızın birçok sebebi olabilir Edirne’de. Biz şunu görüyoruz; Kapıkule’den çıkıştaki PCR testlerinin de Edirne’nin kırmızıda kalmasına çok etken olduğu duyumlarını alıyoruz, buna tabi Valimiz açıklayabilir. Bizim elimizde böyle bir veri yok. Esnaflarımız kan ağlıyor, ben bir STK temsilcisiyim; benim üyelerimde sıkıntı yaşıyor. Çarşıya çıkamaz noktaya geldik. Kahvecisinden, lokantacısına yolda önümüzü kesiyorlar; siz nasıl STK başkanısınız bununla ilgili neden açıklama yapmıyorsunuz gibi serzenişlerde bulunuyorlar. Tabii haklılar, ekmek derdindeler. Biz Edirne olarak şunu merak ediyoruz. Bir güncelleme yapıldı, bu güncelleme yapıldığında daha önce farklı renkte olan ilerin bir kısmının da kırmızıya döndüğünü gördük. Normal şartlarda, daha önceki açıklamalara baktığımızda, o kırmızıya dönen illerin şu anda Edirne gibi kapanmaya gitmesi gerekiyordu. Ama şuan öyle bir eylem yapılmadığını görüyoruz. Kırmızıya dönen iller 15 gün önceki rengine göre değerlendirilmeye devam edecekse; o zaman daha önce kırmızı olan illerde de tedbirlerin alınarak esnafların tekrar açılmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili de sanıyorum başta Cumhurbaşkanımız olmakla birlikte, ilgili Bakanlıklar ve illerin Valiliklerinin de, bununla ilgili bir açıklama yapacaklarını ve çalışma yaptıklarını umuyorum. Çünkü açıklanamayacak bir şey ortaya çıkıyor, çok yüksek riskli bir il olarak esnaflarımız hala kapalıyken; 15 gün önce sarı olup şimdi kırmızı olanlar açık olarak devam ediyorsa, o zaman diğer illerinde açılması gerekiyor. Kırmızı olmayan illerde açılan esnaflarımızın, kırmızı olduktan sonra kapanması çok zor. Çünkü insanlar ona göre personel ayarlaması malzeme stoğu yaptı. Bir sabah kalkıp biz sizi tekrar kapattık demekte çok zor. Dolayısıyla başta Valimizden rica ediyoruz, diğer ilerle kıyaslayarak, Edirne üzerinden konuşuyoruz tabi, ivedilikle esnaflarımıza bir çözüm yolu getirilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLCHEVA: “KADINLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Avrupa Birliği Projeleri Uzmanı ve Euro Club Women Proje Temsilcisi Danıela Ilcheva ise, “Projemiz inşallah güzel bir şekilde sonuçlanacak. Komşularla beraber proje için geçirdiğimiz süre için çok teşekkür ederiz. Yanbol’daki kadın projesi bu konular için çok fazla zorluklar içinde olsa da, elimizden geldiğince her şeyi yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kerem Filiz
 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.