TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2022 Cuma 06:05
TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİ



AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türk demokrasi ve Türk siyasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan  27 Mayıs Darbesi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Büyük bir ihanet ve demokrasi düşmanı duygular ile seçildiği mevkiden indirilen merhum Başbakanımız Adnan Menderes ile dava arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.
İba, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi tarihine kara bir leke olarak kazınan, 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yıl dönümünde demokrasi uğruna ağır ve acı bir bedel ödeyen Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının milletin nezdinde her zaman saygı, sevgi ve rahmetle anıldığını ifade ettiği mesajında "Ülkemizin demokrasi yolunda yaşamış olduğu ağır darbe ve ihanetlerden biri olan 27 Mayıs Darbesini bundan 62 yıl önce düzenleyenler, yakın geçmişimizde de 15 Temmuz Darbe Girişimi ile vatana ihanet etmeye çalışmış ancak milletimizin iradesine sahip çıkma gücü ve güçlü milli irademizin sayesinde çok şükür ki bu amaçlarına ulaşamamışlardır. " sözlerine yer verdi.
Demokrasi tarihimizde böyle kara günlerin bir daha yaşanmaması ve vicdanlarda açtığı derin yaraların unutulmaması adına çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Belgin İba; "Demokrasimize sahip çıkmak bir vatan borcudur. Milletimiz demokrasiden asla ödün vermeyecek; 27 Mayıs Darbesi'nin vicdanlarımızda açtığı derin yaraları, merhum Başbakanımız Adnan Menderes ile yol arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle anmayı asla bırakmayacaktır." sözleriyle mesajına son verdi.
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.