TÜRK-İŞ 70 YAŞINDA

Türk-İş Edirne İl Temsilcisi ve TES-İş Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, Türk-İş’in 70’inci yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, Türkiye’de işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş’in başrolde yer aldığını dile getirdi.

TÜRK-İŞ 70 YAŞINDA

Türk-İş Edirne İl Temsilcisi ve TES-İş Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, Türk-İş’in 70’inci yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, Türkiye’de işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş’in başrolde yer aldığını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Temmuz 2022 Perşembe 06:02
TÜRK-İŞ 70 YAŞINDA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 70’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türk-İş’in 70’nci kuruluş yıldönümünü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Türk İş Edirne İl Temsilcisi ve Tes-İş Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, yurdumuzun en eski ve en büyük emek örgütü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) önümüzdeki pazar günü 70’inci yaşını kutlayacağını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Türk-İş, 31 Temmuz 1952’de kurulduğu günden bugüne ülkemiz emekçilerine umut; adeta onlara kara deryalarda yol gösteren bir fener oldu. Olmaya da devam ediyor. Türk-İş’in tarihi Türkiye emek mücadelesinin, Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin tarihi haline geldi. Yurdumuzun tüm çalışanları, emeklileri; yaşamını alın teri dökerek kazananları, hakları söz konusu olunca yüzünü Türk-İş’e döner. İşçisi, köylüsü, esnafı “Türk-İş ne diyor, Türk-İş ne yapıyor?” diye sorar. Türk-İş emek mücadelesine öncülük eder, yol gösterir. Yani Türk-İş bir nevi kar küreyicidir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş başrolü oynar. Türk-İş yeri gelir masada, yeri gelir alanlarda mücadele verir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş’in imzası vardır. Türk-İş’in verdiği mücadele, “kimse geçim sıkıntısı çekmesin, kimse çocuğunun önünde mahcup olmasın” diyedir. Yani Türk-İş’in mücadelesi, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için verilen mücadeledir. Türk-İş, toplumsal huzurun, üretilen refahtan emekçilerin hakça pay almalarıyla mümkün olacağına inanır. Türk-İş, “işçinin, emekçinin evinde huzur olsun ki toplumun da huzuru olsun” der. Türk-İş, sosyal adaleti savunur; birinin yiyip diğerinin bakmadığı, kıyametin kopmadığı yaşanır bir dünya için mücadele verir. Türk-İş, gerçek anlamda demokrasinin, işçilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesiyle kurulacağını söyler. Onlarca yıla dayanan mücadele birikimiyle Türk-İş 70 yılı geride bıraktı. Onlarca yıl içinde buhranlı birçok dönemden geçen Türk-İş, örgütlü yüz binlerce üyesi ve yurdumuz emekçilerinin güveni sayesinde bugüne kadar geldi. Türk-İş yaşamını emeğiyle sürdüren hiç kimsenin başını öne düşürmedi, yüzünü kara çıkarmadı,  Bundan sonra da çıkarmayacak. Yaşasın Ekmek Barış Özgürlük Mücadelemiz.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.