TÜRKİSTAN BASKILARI PRATESTO EDİLDİ 

Edirne Gönüllüleri Platformunca Doğu Türkistan’a yapılan baskılar protesto edildi.

TÜRKİSTAN BASKILARI PRATESTO EDİLDİ 

Edirne Gönüllüleri Platformunca Doğu Türkistan’a yapılan baskılar protesto edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2018 Cuma 21:48
TÜRKİSTAN BASKILARI PRATESTO EDİLDİ 

Doğu Türkistan’a Çin’in baskısını protesto etmek amacıyla,  Cuma namazı sonrası Eski Cami Önünde bir araya gelen toplantıya Saadet Parti yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı.
Burada yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; ” Yaşamın asimile edildiği ,çığlıkların duyulmadığı duyulsa dahi gündemin ardından bırakıldığı, binlerce yıllık Türk Yurdu “ Doğu Türkistan”,
 Doğu Türkistan’dan 35 milyon Türk ve Müslüman kardeşimizden yükselen çığlıkları yüreğimizi dağlamaktadır. Ramazan ayında Doğu Türkistan’da bir millet  kan ağlarken , bütün dünya yine  kör, sağır,dilsiz; Bu hayasız bu alçakça zulmü seyretmektedir.Ne yazık ki birçoğumuzun da insanlık adına yaşanandan haberi dahi yoktur.
Çin devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar yapmaktadır
“HER AİLENİNİ EVİNE BİR ÇİNLİ YERLEŞTİRİLİYOR”
Özel hayatın sınırlarının dahi ihmal edildiği Doğu Türkistan’da Çin güçlerince her bir ailenin evine bir Çinli yerleştirilerek,kendi ahlaksız yaşam tarzlarıyla,tabiri caizse kaleyi içten fetih etmeye  çalışan Çin hükümetinin bu iğrenç politikası Uygur Türklerinin değer ve benliklerini yok etmeye çalıştığının göstergesidir.
Ülkenin aydınları ve erkek nüfus gereksiz yere hapishanelerde işkencelere maruz kalıyor. Müslüman Türk çocukları ailelerinden koparılıp Çin okullarında kimliğinden ve dininden koparılıyor tıpkı bir Çinli gibi yetiştirilmektedir.
İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI KATLİAMA İLGİSİZ
Türkistan kan gölü haline gelmişken dünyada bu dramı görmezden gelen sözde insan hakları savunucuları susmaktadır.Yerinden yurdundan edilen yüz binleri katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatmaya hakkı olamaz. Binlerce yıllık kadim Türk yurdunda en temel insani değer olan insana saygı ayaklar altına alınıyor. Soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor Doğu Türkistan’da çocukların boynu bükük minareler ezansız, camiler cemaatsiz kalmış durumda. Hiç kesmenin bu milletin içini yakmaya,soydaşlarımızı yalnız ve çaresiz bırakmaya hakkı yoktur.Türk devleti büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir.Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun bütün soydaşlarımıza  sahip çıkmak zorundadır”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.