TÜRKİYE’DE İLK VE TEK!

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında cumartesi pazarında esnaf ve vatandaşlara yönelik denetimlerde bulundu. Valilik tarafından oluşturulan denetim birimleri ile zabıtaların sabahtan akşama kadar denetim yaptığını vurgulayan Tanrıkulu, “Bu tür bir denetim uygulaması sanıyorum ki Türkiye’de ilk ve tek.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK!

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında cumartesi pazarında esnaf ve vatandaşlara yönelik denetimlerde bulundu. Valilik tarafından oluşturulan denetim birimleri ile zabıtaların sabahtan akşama kadar denetim yaptığını vurgulayan Tanrıkulu, “Bu tür bir denetim uygulaması sanıyorum ki Türkiye’de ilk ve tek.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Kasım 2020 Pazartesi 06:43
TÜRKİYE’DE İLK VE TEK!

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, cumartesi pazarını ziyaret ederek Pazarcılar, Seyyar Satıcılar ve Manavlar Odası Başkanı Şeref Hasır’la beraber esnaf ve vatandaşlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Pazaryerlerinde hem Valiliğin oluşturduğu birimlerin hem de zabıtaların sabahtan akşama kadar denetim yaptığını vurgulayan Tanrıkulu, bu tür bir denetim uygulamasının Türkiye’de ilk ve tek olabileceğinin altını çizdi.

“SABAHTAN AKŞAMA KADAR DENETİM YAPILIYOR”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sabahtan akşama kadar denetimlerin sürdüğünü belirterek, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarını sık sık hatırlatıyoruz. Bulgar misafirlerimiz için 20 bin tane afiş yaptırdık, 60 tane büyük pankart hazırlattık. Valiliğimiz de Bulgar misafirlerimize Kapıkule’den kente giriş yaparken kişi başı 4’er tane olmak üzere maske ve el dezenfektanı dağıtıyor ve uyarılar yapılıyor. Biz de her pazara gelip ani denetlemeler gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda pazar açılışından kapanana kadar Valiliğin oluşturduğu denetim birimleri de devamlı olarak burada denetimlerini gerçekleştiriyorlar. Denetimler aylardır yapılıyordu ama bu dönemde sabahtan akşama kadar o denetim birimleri, zabıtalarımızla beraber pazaryerinde bulunuyorlar. Bu tür bir denetim uygulaması sanıyorum ki Türkiye’de ilk ve tek. Biz bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“EN BAŞINDAN BERİ ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALDIK”

Pazaryerlerinde gereken tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Tanrıkulu, “Bizim pazar yerlerimiz çok büyük, mesafeye dikkat ederek esnaf sayımızı da ona göre belirledik. Gereken tüm önlemler alınmış durumda. El hijyen istasyonlarımız var ve sık sık Bulgarca anonslarımızı da yaptırıyoruz. Son zamanlarda tüm Türkiye’de ortaya çıktı ki; aslında daha radikal kararlar almamız gerekiyordu. Özellikle insanların hareketliliğinin engellenmesi, şehirlerarası hareketliliğin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Bu anlamda da gerekli çalışmalar yapılıyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar otogarda izin alarak şehirlerarası yolculuğa çıkabiliyorlar. 10-11 aydır Edirne’de halkımızla birlikte çok ciddi önlemler aldık ve aylarca şehrimizdeki vaka sayıları her zaman en alt düzeylerde oldu. Ama bu tüm Türkiye’de ve dünyada meydana gelen; kimi yerlerin ikinci ve hatta üçüncü pik yaptığı bu zamanlarda ne yazık ki bizim de vaka sayılarımız arttı.” şeklinde konuştu.

“AZ SOSYAL OLMALIYIZ!”

Tanrıkulu, vatandaşların tedbirlere uyarak sağlık çalışanlarına destek olması gerektiğini dile getirerek, “Bizim sağlık çalışanlarına maske takarak, mesafemizi koruyarak yardımcı olmamız gerekiyor. Sağlık çalışanları da bu süreçte çok yoruldu, artık tükenmişlik noktasına gelen bu durumda halkımız kendini koruyarak ve kalabalık yerlere daha az girerek hasta sayılarının azalmasına yardımcı olmalılar. Eğer sağlık sistemimiz çökerse veya dolarsa inanın çok zor durumda kalırız. Hem bir yerel yönetici olarak hem de hekim olarak vatandaşlarımıza sesleniyorum; Edirne Belediyesi’nin, Edirne Valiliği’nin almış olduğu kurallara titizlikle uyalım. Kalabalık ortamlara girmeyelim, misafircilik oynamayalım. Bunları bir süre erteleyelim. Bizler sosyalleşmeyi seven sıcak toplumlarız ama ne yazık ki bu süreçte asosyal olmalıyız. Az sosyal olmalıyız. Az sosyalliğimiz bu hastalığa yakalanmamızı engelleyecek.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.