GİRİŞİMCİ KADINLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI!

Girişimci kadınları ödüllendirmek ve diğer kadınları cesaretlendirmek adına düzenlenen Üretimde Kadın Girişimciler yarışmasının ödül töreni, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik ve doğaya karşı korumacı tutumuyla projesini hayata geçiren ve jüriden tam puan alarak birinci olan 57 yaşındaki Fevziye Sakarya’ya ödülünü Edirne Valisi Ekrem Canalp teslim etti.

GİRİŞİMCİ KADINLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI!

Girişimci kadınları ödüllendirmek ve diğer kadınları cesaretlendirmek adına düzenlenen Üretimde Kadın Girişimciler yarışmasının ödül töreni, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik ve doğaya karşı korumacı tutumuyla projesini hayata geçiren ve jüriden tam puan alarak birinci olan 57 yaşındaki Fevziye Sakarya’ya ödülünü Edirne Valisi Ekrem Canalp teslim etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Şubat 2021 Pazartesi 06:46
GİRİŞİMCİ KADINLAR  ÖDÜLLERİNİ ALDI!

Edirne Valiliği öncülüğünde düzenlenen Üretimde Kadın Girişimciler Yarışmasının ödül töreni Cuma günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Girişimci kadınların örnek hikayelerini paylaşmak ve diğer kadınları cesaretlendirmek adına düzenlenen yarışmanın ödül törenine; Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsa Başkanı Özay Öztürk, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Elmas Aslan, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri ve kadınlar katılım gösterdi.

ASLAN: “VERDİĞİNİZ HER EMEK TAKDİRE ŞAYAN”

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Elmas Aslan, “Kadınları ödüllendirmek ve cesaretlendirmek adına yapılabilecek en güzel yarışmalardan biri, bu yarışmaydı. Yaptığınız her çalışma, verdiğiniz her emek takdire şayandır. Bizler seçim yapmakta oldukça zorlandık ve her projeyle ve kadınımızla gurur duyduk. TOBB Edirne Kadın Girişimciler olarak yıllar boyunca kadın girişimcilerin desteklenmesi adına pek çok çalışma yaptık. Ev ev gezdik, kadınların ellerinden tuttuk. Kırsalın Doğal Pazarı’nı kurduk. Köyde evinde oturan kadınları, çalışma hayatına kazandırdık.” dedi. 

DR. AYTEN CANALP: “BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ise, “Yarışmamızı yaklaşık 1 ay önce ilan etmiştik. Bunu takiben yarışmamız Edirne’nin her bir köşesinden yoğun ilgi ve alaka gördü. Bu süre zarfında kadınlarımız yaptıkları birbirinden değerli işleri, yaptıkları başvurularla bizlerle paylaştı. Jürimiz marifetli, azimli, cesaretli kadınlarımız arasında seçim yapmakta o kadar zorlandı. Ama yine de büyük bir hassasiyetle değerlendirdiler. Değerlendirme sonucunda gördük ki; bu yarışmanın kaybedeni yok, aksine tüm kadınlarımızın kazanmış olduğunu gördük. 2 yıl önce kurmuş olduğumuz ‘Bir Dünya Kur’ çatı programı kapsamında çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. Bu program kapsamında yaptığımız faaliyetlerin merkezine ağırlıklı olarak kadınlarımızı koyduk.” ifadelerini kullandı.

VALİ CANALP: “EKONOMİK HAYATTA KADINLARIN ORANININ YÜZDE 50 OLMASI GEREKİYOR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, kadınların ekonomik hayatta yüzde 50 oranında olması gerektiğinin altını çizerek, “Gelişmiş ülke diye adlandırmış olduğumuz ülkelerin tamamında ekonomik hayatın içerisinde kadınların ekonomiye katılımıyla erkeklerin katılım oranının hemen hemen eşit olduğunu görebiliriz. Ve yine bakarsanız; sosyal ve kültürel hayatın içerisinde gelişmiş ülkelerde bu oran, doğal oran olan yüzde 50’ye yakındır. Geri kalmış ülkelere baktığımızda ise; kadının ekonomiye katılım oranı yüzde 10’larda, 20’lerdedir. Üniversitelerdeki kız öğrencilerin sayısı yüzde 20’lerdedir, 30’lardadır. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman; bu oran her zaman yüzde 50’ye yakındır. Buradan şunu söylemek istiyorum; eğer biz kendimizi hedefimiz olan gelişmiş olan ülke kategorisinde her zaman görmek istiyorsak; tüm alanlarda doğal oran olan yüzde 50’yi yakalamamız gerekiyor. Kadınlarımızın ekonomik hayatta, sosyal hayatta, ticari hayatta ve girişimcilikte yüzde 50 oranında olması gerekiyor. Biz bunun farkındayız. Tarihsel olarak da milletimizin geçmişine baktığımızda; kadının hayatın her alanında olduğunu görüyoruz. Kadın ekonomik, sosyal, kültürel hayatında birebir yer alıyor. Hiçbir zaman ayrı şekilde, düşük düzeyde yer almıyor. Bizim kadınlarımız geçmişte de ekonomik hayatın temel direği mahiyetindeydi. Sadece ekonomi içerisinde değil, yönetim hayatı içerisinde de belli bir etkinlik düzeyi altına hiçbir zaman düşmedi. Memnuniyet vericidir ki, Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri, sonrasında da, bugüne kadar da sürekli olarak kırsal hayattan şehir hayatına geçişle beraber, kadınlarımızın ekonominin içerisindeki oranının da her geçen gün, her geçen yıl daha iyiye gittiğini de memnuniyetle görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

VALİ CANALP: “150 ADET SATIŞ NOKTASI KURDUK”

Vali Canalp Edirne’de kadınlara yönelik birçok çalışma yaptıklarını belirterek, “Edirne'de de son 2 yıl içerisinde kadınlarımıza yönelik, olabildiğince maksimum düzeyde etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bunların içerisinde kadınlarımızın kendi ürettiği ürünleri satabilmeleri için 150 adet satış noktası kurduk. 35 satış standı, 12 adet satış dükkanı, 2 sosyal hizmet merkezi, 3 yeni kooperatif, 1 satış otobüsü gibi hizmetleri beraberce hayata geçirdik. Son 2 yıl içerisinde de 4 bin 400 kadın da iş hayatına girdi. Bunların dışında yine Halk Eğitim koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütleri ile beraber 'Emeğim Kazanıyor' projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje çerçevesinde daha önceki yıllarda Halk Eğitim'den kurs almış kursiyerlerimiz şu anda ürettiği ürünleri ekonomik hayat içerisinde yer almasını sağlayacağız. İnşallah bu birlik duygusu içerisinde, dayanışma duygusu içerisinde kadınlarımızın da gelecekte ekonomik hayatta daha fazla yer almasını hep birlikte sağlayacağız. Bu yarışmaya katılan kadınlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Birazdan dereceye girenler belli olacak. Ancak sizlerin şunu görmesini istiyorum, kim ödül alırsa alsın, herkes, kazananlar, kazanmakla kalmadı, aynı zamanda kazandırdı da. Çünkü sizler bu yarışmaya katılmak suretiyle diğer kadınlarımıza örnek olmayı başardınız. Sizler bir teşebbüste, böyle bir cesarette bulundunuz ve yanınızdaki diğer kadınları da cesaretlendirmiş oldunuz. Yapmış olduğunuz bu aktivitelerle örnek olmaya lütfen devam ediniz. Önümüzdeki hafta kuruluşu tamamlanacak olan vakfımızın genel amaçlarından bir tanesi kadın ve kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilecek olan faaliyetler olacaktır. Kadın girişimciliğini bu vakıf ile birlikte temsil etmeye devam edeceğiz. Bu vakfın gelirlerinden bir tanesi de Meriç Nehri üzerinde yapacağımız ve yaptığımız barajdan elde edeceğimiz elektrik enerjisi var. Bu projede 14 tane yapay tribün olacak. Bu 14 tanesinden 1 tanesini de bu vakfın amaçları doğrultusundaki işler için kullanılmaya devam edecek. Bu geliri de vakfa bağlayarak Edirne’mizdeki sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına bir taraftan devlet bir taraftan sivil toplum kuruluşunun desteğiyle devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

Konuşmaların ardından Edirne Valiliği Balkan Halk Dansları Topluluğu gösteri gerçekleştirdi ve sonrasında kadınlar ödülleriyle buluştu. Yarışmanın Yaratıcılık Ödülünü Sevilay Güler, Jüri Özel Ödülünü Seher Tosun, Mansiyon Ödüllerini Aycan Büyükçınar, Bahar Başkurt, Gülcan Yetim, Cemile Başkan ve Gülay Arı; 3’üncülük ödülünü Arzu Güney, 2’ncilik ödülünü Hülya Tuncer ve 1’incilik ödülünü Fevziye Sakarya kazandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.