“ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi adına açıklama yapan Başkan Ahmet İsmailoğlu ve İkinci başkan İbrahim Aksal, bu önemli günlerde ülke yöneticilerinin birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirttiler.

“ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi adına açıklama yapan Başkan Ahmet İsmailoğlu ve İkinci başkan İbrahim Aksal, bu önemli günlerde ülke yöneticilerinin birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirttiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ocak 2018 Çarşamba 10:05
“ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, ülkenin bu günlerde önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, “Öncelikli olarak şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet diledim. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal olmak üzeren bu ülke için canının feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Savaş, mecbur olmadıkça başvurulması gerekmeyen bir durumdur. Savaşlar ölüm ve yıkımı getirir. Dileğimiz o ki ülkemiz bir daha savaş görmesin. Savaş ortamını biz Kıbrıs'ta yaşadık. Bizim halkımız ülke müdafaası söz konusu olduğunda kanı kaynar. Bugün yaşımız ilerlemiş olmasına rağmen d gerektiği zaman savaşa hazır durumda olduğumuzu belirtirim.” dedi.   
    “ÜLKE MENFAATİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR”    
    Ülke menfaatinin, bekasının her şeyin üzerinde olduğunu belirten İsmailoğlu, “Bizler savaş görmüş gazileriz. Bu bizler için onurdur yüksek bir mertebedir. Savaş alanında yaşamımızı yitirsek şehit olacaktık.  Şu anda hayattayız. Savaş alanlarından düşmanla çarpışarak bugüne geldik. Halkımızın bizleri beyle değerlendirmesini istiyoruz. Bazı vatandaşlarımız gaziliğin ne olduğunu ve önemini bilmiyor. Halktan bir şey istemiyoruz. Bizlere dostça Vdcasino yaklaşmalarını saygı göstermelerini bekliyoruz. Bunda da hakkımız olduğu inancındayız.” dedi. 
“TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN SAVAŞI KAZANMAYI HEDEFLER” 
    Derneğin ikinci başkanı Gazi İbrahim Aksal konuşmasında savaşa katılanların verilen görevi canı pahasına yapmayı düşündüğünü  belirterek, “Türk askeri öyle eğitilip yetiştirilmiştir. Tüm halkımızda da vatan müdafaasına katılma estiği var. Bakıyoruz bütün şehirlerde, 'Bizi de askere alın' diye insanlarımız başvuruda bulunuyor. Bu Türk milletine has bir duygu. Bizleri diğer ülkelerden ayrı kılan da bu vatan sevgimizdir. Biz bunu Çanakkale'de kurtuluş Savaşında gösterdik. Herkesin 'Hasta Adam' dediği dört yanı kuşatılmış bir ülkeyi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bugünkü Cumhuriyetimizi kurduk. Bu ülkenin kıymetini bilmeliyiz. Türk millet tarih boyunca savaşlarda hep kazanmayı amaçlamıştır. Yenilgiyi başka ülkelerin denetimi altına girmeyi sevmez. Tarih bunun en güzel şahididir. Dün böyleydik bugün de aynı duygular içindeyiz. Bizler savaşa girdik o anda tek hedefimiz düşmana karşı başarılı olmaktı gerektiğinde seve seve canımızı vermeye hazırdık. İçimizde korku diye bir şey yoktur. Yalnız biz gaziler kendimizi halkımıza yeterince anlatamıyoruz. Bazı kişiler gaziliği farklı yorumluyor ve bize “nerede savaşa girdiniz de gazi oldunuz” diye sorular yöneltiyorlar. Arzumuz Ata'mızın belirttiği gibi “ Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ana hedefimiz olmalı. Şu anda cephede savaşan kardeşlerimizin durumunu düşünüyorum da onlar yağmur çamur demeden düşmanla mücadele ediyor. Hepimizin duaları onların sağ salim yurda dönmeleri.” dedi.
     “TÜM SİYASİ GÖRÜŞLER BİR YANA BIRAKILMALI”
    Böyle günlerde tüm siyasi farklılıkların bir kenara bırakılıp ülkenin menfaati konusunda birlik ve beraberlik etrafında kenetlenmek gerektiğini belirten İsmailoğlu, “ Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde bir aile gibiyiz. Halkımız arasında ayrı gayrı yoktur. Biz gaziler olarak herkesin birbirine hoşgörülü davranmasını istiyoruz. Bizim tüm gaziler ve ailelerimiz olarak ortak görüşümüz budur. Her zaman vatan söz konusu olduğunda her şeyi bir yana bırakıp seve seve görev alırız. Bugün ülkemizde siyasilerin yaptığı gibi cepheleşmeye, cebelleşmeye gerek yoktur. Ülke içinde birlik ve beraberliği sağlamada en büyük görev yöneticilerimize düşmektedir. Ülke içinde kaos yaratılmasını bekleyen iç ve dış düşmanlarımızın olduğunu unutmamalıyız. Bize bizden başka dost yoktur.” dedi.
    “BUGÜN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”
    Savaş zamanlarında ülke halkının her zamankinden çok birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirten Aksal, “Böyle olmasına rağmen siyasilere bakıyoruz birbirlerini yiyorlar kıyasıya kavga ediyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Böyle zamanlarda kavga edilmemeli. Ülke içinde ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak o kadar güçlü oluruz. Ülke yönetimde sorumlu olan siyasilerin bugün çok duyarlı olmaları gerekir. Birbiri ile söz düellosu yaparak bu sağlanamaz. Mehmetçik canı pahasına cephede mücadele ederken siyasilerin kavgası neden? Siyasilerin bu tavrına rağmen halkımız arasında birlik ve beraberlik sağlanıyor. Bu savaşın ülkemiz sarar görmeden bitmesini arzuluyoruz. Savaşa katılan kardeşlerimizin ne durumda olduğunu savaşı yaşamış gazilerimiz olarak en iyi biz biliyoruz. Çünkü biz onların yaşadıkları durumu yaşadık.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.