ULUSLARARASI FESTİVAL 25 EYLÜL’DE EDİRNE’DE BAŞLIYOR

Edirneli Ünlü Klarnet Virtüözü Serkan Çağrı’nın Kurucu Başkan olduğu Trakya Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından bu yıl ilki organize edilen Uluslararası Balkan Müzik Festivali, 25-29 Eylül tarihlerinde Trakya Üniversitesi Konservatuvar Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ULUSLARARASI FESTİVAL 25 EYLÜL’DE EDİRNE’DE BAŞLIYOR

Edirneli Ünlü Klarnet Virtüözü Serkan Çağrı’nın Kurucu Başkan olduğu Trakya Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından bu yıl ilki organize edilen Uluslararası Balkan Müzik Festivali, 25-29 Eylül tarihlerinde Trakya Üniversitesi Konservatuvar Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Eylül 2019 Salı 08:40
ULUSLARARASI FESTİVAL  25 EYLÜL’DE EDİRNE’DE BAŞLIYOR

Dünyaca Ünlü Klarnet Virtüözü Serkan Çağrı’nın Başkanlığını yaptığı Trakya Kültür, Sanat ve Eğtiim Vakfı, düzenleyecekleri festivalle ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Başkan Çağrı, Balkanlardaki ayrılmaz bütünlüğü bir arada yaşatmak ve Trakya’nın kültürünü Dünya ile buluşturabilmek adına böyle bir festival düzenlediklerini söyledi. TRAKSEV tarafından düzenlenen; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler Akraba ve Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Balkan Müzik Festivali 25-29 Eylül tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Konsevatuvar Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“TRAKYA’NIN KÜLTÜRÜ DÜNYANIN HER YERİNDE İLGİ ÇEKİYOR”

Klarnet Virtüözü Serkan Çağrı, Trakya’da doğup büyüdüğünü belirterek başladığı konuşmasında,  “Burada yıllar boyu yaşamakla birlikte bölgemin çok zengin olan kültüründen feyzlenip, konservatuarla beraber Dünya çapında birçok iş yapmaya, bir yolculuğa çıktım. Türkiye’nin her yerine gitmekle beraber dünyanın birçok yerinde uluslararası düzeyde festivallere katıldım, birçok çalışmalara imza attım. Ama gel gör ki; her zaman doğduğum, büyüdüğüm topraklar beni bu tarafa çekiyor ve burada olmamın gerekli olduğunu düşündürtüyor. Trakya’da kazandığımız tüm zenginlikler aslında bize şunu gösteriyor; Trakya’daki bu zengin kültür, Dünyanın her yerinde oldukça ilgi çekiyor, beğeniliyor. Özellikle müzik kültürümüz dünyanın her yerinde insanlar için ilginç ve samimi. Bu samimiyeti, doğallığımızı bence Dünyanın her yerine yaymalıyız. Bunun için de Trakya değerlerini hem Türkiye’nin her yerinde göstermek hem de dünyaya açmak için TRAKSEV olarak etkinlikler yapmayı planladık. Dolayısıyla bu kuruluşta da arkadaşlarımın verdiği destekle kurucu başkan olarak görev yapmaya başladım. Müzisyenliğimin yanı sıra bu işleri yapmam gerektiğine inanarak bu yolda yürümeye başladım.” dedi.

“BALKANLARDAKİ AYRILMAZ BÜTÜNLÜĞÜ BİR ARADA YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Çağrı, ilki gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Balkan Müzik Festivali’ni TRAKSEV olarak organize ettiklerini söyleyerek, “Bu etkinliğin amacı aslında Trakya’nın tüm dünyayla olan bağlantısını müzik aracılığıyla ortaya koymak, Balkanlardaki ayrılmaz bütünlüğümüzü bir arada yaşamak, bunun yanı sıra da kendi değerlerimizi Dünya ile buluşturabilmek. Bu nedenlerle Balkan Müzik Festivali’ni organize etmiş bulunmaktayız. Öncelikle komşu ve yakın ülkelerden birçok misafirimizin katılacağı bu programda; Yunanistan’dan çok değerli müzik grubu Cafe Aman İstanbul programımıza katılacak. Onun dışında ülkemizin yetiştirdiği çok önemli orkestra şeflerinden Orhan Şanlıer’in yöneteceği Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği, benim de solist olarak katılacağım bir Balkan açılış konseri gerçekleşecek ayın 25’inde. Hepinizin tanıdığı Gökçe programımızda yer alacak. Onun dışında seminerler, danslar ve birçok bildiriler gerçekleşecek. Festivalin son gününde de Makedonyalı ama Amerika’da rüzgar estiren bir klarnetçi olan İsmail Lumanowski, Makedonyalı Müzisyen Dzambo Agusev ve Suzan Kardeş’in ortak gerçekleştirecekleri bir kapanış konseri olacak.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN FİKİRLERİMİ TRAKYA’YA YATIRDIM”

Gelecek yıllarda festivali daha da büyüterek geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Çağrı, “Bu bir başlangıç ama arkası gelecek. TRAKSEV, Trakya’da çeşitli faaliyetler yapacak. Alan olarak kültür, sanat ve eğitimi destekleyen faaliyetler içerisinde bulunacağız. Bu kapsamda ben burada genç arkadaşlara elimi uzatmak istiyorum. Bunun için de sadece müzisyen kimliğimle değil, bir ağabey, kardeş ve arkadaş olarak Trakya’daki değerlerimizi yükseltmek için burada olduğumuzu söylemek istiyorum. Çünkü bana yıllardır, Trakya’nın her yerinde insanlar; ‘Neden bize el uzatmıyorsun, destek vermiyorsun?’ gibi cümleler kuruyorlar. Özellikle genç kardeşlerimizin, yeteneklerimizin kaybolup gitmeye başladığı şu dönemde, dikkatimi çeken eğitim konusundaki eksiklerini tamamlamak, onlara yol göstermek ve onların çeşitli projelerini hayata geçirmek hedeflerim arasında. Ben bütün fikirlerimi Trakya’ya yatırdım, Trakya’nın da bana destek olacağını düşünüyorum. Hepimiz Trakya için bir şeyler yapalım istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.