ULUSLARARASI MASTER KIŞ YÜZME ŞAMPİYONASI

Edirne Olimpik  Kapalı  Yüzme Havuzunda  yapılan Uluslararası Master Kış Yüzme Yarışmasına 371 sporcu katıldı. Yarışmada 98 yabancı sporcu yarıştı. Edirne 9 gün içinde iki önemli Şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

ULUSLARARASI MASTER KIŞ YÜZME ŞAMPİYONASI

Edirne Olimpik  Kapalı  Yüzme Havuzunda  yapılan Uluslararası Master Kış Yüzme Yarışmasına 371 sporcu katıldı. Yarışmada 98 yabancı sporcu yarıştı. Edirne 9 gün içinde iki önemli Şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Şubat 2019 Cumartesi 09:22
ULUSLARARASI MASTER KIŞ YÜZME ŞAMPİYONASI

Edirne  Olimpik Kapalı  Yüzme Havuzunda yapılan  uluslararası  yüzme yarışması sporcuların geçit töreni ile başladı. Daha sonra  bando eşliğinde saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra söz alan Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak Sporculara ve konuklara hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında  daha sonra şunları kaydetti:”

 Edirne birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Tüm sporseverleri  bu tür  şampiyonalarda  buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sevinci bize yaşatanlara teşekkür ediyorum. Edirne Gençlik Spor İl müdürlüğü olarak tüm branşlarda olduğu gibi yüzme branşına da önem veriyoruz. İlimizde yüzme branşı her geçen  yıl faaliyetini arttırarak aktif konuma gelmektedir. Bu konuma gelmesinde Bakanlarımızın, valilerimizin ve Yüzme Federasyonunuzun büyük emeği vardır.

 Mastır Yüzme , yüzme sporunun  yaşam boyu  yapılabilir olduğu bir branştır. Sizler gelecek nesillere rol modellik yapıyorsunuz. Bu katkılarınız nedeniyle sizlere ayrıca teşekkür ederim. Tüm sporcularımıza  başarılar diliyorum” dedi

Türkiye Yüzme federasyonu Mastırlar Branş Başkanı  Selçuk Demiral yaptığı konuşmada  Federasyon olarak  bu tür yarışmaları son derece önemsediklerini  belirterek; “ Yüzme branşının her yaşta yapılacak bir spor olduğunun altını çizen bir spor oluyor. Özellikle Edirne’yi çok önemsiyorduk. Çünkü Edirne geçen yıl güzel bir tesise kavuştu.9 gün zarfında Edirne iki şampiyonaya ev sahipliği yapacak.Ülkemiz açısından bu çok önemli . Bunlar uluslararası şampiyonalar olacak. Şu anda 6 ülkeden 98 sporcu var.  Bu tesis açılalı ilk  sene olmasına karşın bu önemli bir rakam” dedi

İLK GÜN 7 TÜRKİYE REKORU

Türk sporcularının ilk gün müsabakalarında iyi giriş yaptıklarını belirte Demiral; "7 Türkiye rekoru kırdılar. Ayrıca geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonasında  ve daha önceki yıl Dünya Şampiyonasında  Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarıyoruz.  İlk sekiz dereceleri alıyoruz. Bu bizi mutlu kılıyor. Son dört yıl içinde derecelerde büyük gelişim oldu.Bu yeni yetişen sporcular için de , büyüklerin böyle dereceleri onlar için itici bir kuvvet oluyor. Edirne’ye geldiğimizde, Edirne daha önceleri yüzme sporunun mihenk taşlarından biriydi.Şimdi yeniden atılım içinde Bu tesisle birlikte değerli sporcuları Türk yüzme camiasına  katacağına inanıyorum.Bu şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Folklor gösterisi, ardından ödül töreni yapıldı. ardından yarışmaları geçildi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.