UMURBEY, ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYOR

Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, mahallelerinde yaşanan toplu ulaşımla ilgili sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

UMURBEY, ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYOR

Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, mahallelerinde yaşanan toplu ulaşımla ilgili sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Eylül 2021 Pazartesi 06:56
UMURBEY, ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYOR

Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden , kentte en fazla göç veren bir mahallenin kendi mahalleleri olduğunu ifade ederek, “2020 yılı verilerine 2 bin 600 nüfusun yaşadığı mahallemizin en büyük sorunlarından bir tanesi halkımızın ulaşımıdır” şeklinde monuştu.

Özellikle Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi'ne gitmekte halkın büyük zorluklar yaşadığına dikkat çeken Özgüven, şunları söyledi:

“Bu işin yazı var kışı var. Özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler merkeze ya yaya olarak gitmek ya da taksi tutmak zorunda kalıyor. Zaten insanların gelir durumu iyi değil. Mahallemizdeki vatandaşların bir çoğu Acı Çeşme Mezarlığı mevkii Tekke Kapı Caddesi üzerindeki durağa çıkarak merkeze ulaşmaya çalışıyor. Ancak uzun zamandır hafta sonları Eski TOKİ'den çarşıya yolcu taşıyan 6 S aracı hafta sonları hizmet vermiyor. Dolayısıyla bu hizmetten uzun zamandır halkımız mahrum kaldı. Vatandaşımız hafta sonu 6 S'nin çalışmasını istiyor. Sadece biz değil Babademirtaş Mahallesi halkı da bu hizmetten yoksun.

Özellikle Saraçhane kesimi  ulaşımdan yoksun kalıyor. ETUS Yönetiminden sayın Başkan Hakan Giyik'e halkımız adına sesleniyor ve ulaşımdaki bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Daha önce direkt Saraçhane ve bizim kesimi toplayan hat vardı bir önceki uygulama halkımızı memnun ediyordu. Bu hattın yeniden faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Çarşıya merkeze bin bir zorlukla ulaşan halkımız hastaneye aktarmalı gitmek zorunda kalıyor. Araç değiştirmek gerek hasta gerekse yaşlı olan vatandaşımızı zorluyor.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.