UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu öldürülmesinin 25'inci yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen törenle anıldı.

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu öldürülmesinin 25'inci yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen törenle anıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ocak 2018 Perşembe 10:34
UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ


    Tören Edirne Belediyesi önünde toplanılması ve Atatürk Anıtı'na kadar yürünmesiyle başladı.  Atatürk Anıtı'na Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından çelenk sunulmasının ardından tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Anma törenine katılanlar ardından Uğur Mumcu Parkı'na gelerek, Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktı. Törene Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
    “BOMBANIN ESTİRDİĞİ RÜZGAR, TÜRKİYE'NİN 'MUMUNU' SÖNDÜRDÜ”
    Uğur Mumcu Parkı'nda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Ocak 1993 günü Türkiye, Kalpaksız Kuvayi Milliyecisini yitirmiş, Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban vermiştir. Karlı Sokak'ta patlayan bombanın estirdiği Wsbets rüzgar Türkiye'nin mumunu söndürmüş, karanlıkta bırakmıştır. Önümüzdeki görev sadece Uğur Mumcu'nun katillerini bulmak değil, Mumcu'nun yokluğunda kaybettiklerimizi geri almaktır. Ocak ayı ülkemiz için aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay.  Onat Kutlar, Gaffar Okkan, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy hep Ocak ayında yitirdiklerimizdir. Unutmayalım ki cesur bir kez korkak bin kez ölür. 'Önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır' diyen Uğur Mumcu gazeteciliği, halkın sağlıklı bilgi alma, kamuoyunun özgürce oluşmasına katkı verme sorumluluğunu taşımak olduğuna inandı. Yaşamı boyunca bunun kavgasını verdi. İhale takipçiliği yapan medya patronlarının ve gazetecilik mesleğini itibarsızlaştıran kalemlerin de korkulu rüyasıydı.” dedi.
    “MUMCU'NUN NEDEN HEDEF SEÇİLDİĞİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”
    Özcan, son 25 yılda yaşananlara bakıldığında Uğur Mumcu'nun neden hedef seçildiğinin daha net anlaşıldığını ifade ederek, “Türkiye'nin kuruluş ve varoluş felsefesinin simge ismi Uğur Mumcu'nun katledilişinin üzerinden geçen 25 yılda yaşananlara baktığımızda, etkin ve mezhepsel bir cehennem içinde sürüklenen ülkemizi gördükçe Uğur Mumcu'nun niçin hedef seçildiğini daha iyi anlamaktayız. Küçük yaşlardaki çocukların tarikat yurtlarında, Kur'ân kurslarında tecavüze uğraması, kadın cinayetlerinin her geçen gün artması, genç kızlarımızın tecavüzcüsüyle evlendirilmesinin hoşgörüyle karşılanıp; 'bir kereyle bir şey olmaz' mantığı işi kız çocuklarının 9 yaşında evlendirilmesinin önünün açılmasına kadar getirmiştir. Anayasamızın laiklik ilkesi yasaları, insan ve çocuk haklarını ayaklar altına alan Diyanet'in açıklamaları 'zırva' sözcüğüyle geçiştirilemez. Bu bir toplumsal cinnet halidir. Her ne kadar Atatürk yok sayılmaya çalışılsa da son zamanlarda yaşadığımız zor günlerde ülkemizin çaresi Atatürk ve onun gösterdiği yoldur. Atatürk ilkelerini eksiksiz sahiplenerek FETÖ dahil bütün belalardan kurtulmamız gerçekleşir. Bu nedenle Ulu Önder Atatürk unutturulmaya değil tam aksine daha fazla tanıtılmaya ve yaşatılmaya çalışılmalıdır. Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yaşatmak ve uygulamaktan başka çıkış yoktur.” şeklinde konuştu. 
    “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”    
    Mumcu'nun katledilmesine yol açan değerlerin savunucusu olacaklarını belirten Özcan, “Bugün olduğu gibi bizim her zor günümüzde rehberimiz olan Nutuk, yalnızca geçmiş devrin bir hikayesi olarak günümüzü anlatmakla kalmayıp, yakın tarihimizden alınan ibret dolu tecrübelerle ulusal varlığımızın bugününe de, yarınına da ışık tutan bir değer taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması noktasında iç ve dış tehditlere karşı Türk gençliğine yol gösterici bir niteliktedir. Bağımsızlık ve çağdaşlaşmak yolunda yapılması gerekenleri göstermek bakımından bağımsızlık mücadelesi veren devletlere ışık tutmaktadır.  Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti her türlü engel ve sorunları aşarak günümüzde dayatılan otoriter sistem değişikliğine ulusça geçit vermeyerek çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdürecektir. Uğur Mumcu'yu Atatürkçü Düşünce Derneği olarak unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı, onun katline yol açan değerlerin savunucusu olacağımızı bundan sonra da sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.