UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

24 Ocak 1993’te Ankara’da suikaste uğrayan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu öldürülüşünün 28’inci yıldönümünde, Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen törenle Edirne’de anıldı.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

24 Ocak 1993’te Ankara’da suikaste uğrayan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu öldürülüşünün 28’inci yıldönümünde, Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen törenle Edirne’de anıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Ocak 2021 Çarşamba 06:22
UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

24 Ocak 1993’te Ankara’da suikaste uğrayan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen törenle anıldı. Birçok STK ile siyasi partinin destek verdiği tören, Uğur Mumcu Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisi de katılım gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan’ın basın açıklamasının ardından anıta ilk karanfiller Edirne’de görev yapan basın mensupları tarafından bırakıldı.

“PLANLI SALDIRILARDIR”

Uğur Mumcu Parkı’nda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Laiklik ve Demokrasinin yılmaz kalemi Kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu'yu hain saldırıyla bedenen aramızdan alınışının 28. yıl dönümünde sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla, saygıyla anıyoruz. Demokrasi şehitlerimizi unutmadığimızı ve unutturmayacagımızı bir kez daha haykırıyoruz. Hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik Cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızın dediği gibi, Yüzyılların birikimi ve Yüzyılların öngörüsü olan Atatürk Devriminde; Kul yerine yurttaş; ümmet yerine millet vardır. Hurafe ve hilafet yerine; bilim ve akılcılık vardır. Cumhuriyet, demokrasi, milli egemenlik ve laiklik vardır. Aile, soy, hanedan, kişi ve sınıf yönetiminin yerine çok partili parlamenter sistem ve özgürlükler vardır. Hukukun üstünlüğü ve tarafsız yargı vardır. Ekonomik bağımlılık yerine; planlı, üretime dayalı, kamucu ekonomi anlayışı vardır. Devlet sosyaldir. Onurlu dış politika, bütünleştirici ve üniter iç siyaset anlayışı vardır. İnsan hakları, kadın ve erkek eşitliği vardır. Milli, karma ve çağdaş eğitim sistemi vardır. Bilinmelidir ki, 1950'lerden bu yana çoğunlukla Mustafa Kemal’e ve Atatürk Devrimi'ne diş bileyenlerce yönetilen ülkemizde, bugünleri öngören ve bunu yüreklice dile getirip mücadele eden Uğur MUMCU gibi öncülerin katledilmeleri; toplumun bilinçlenmesini engellemeye, toplumsal duyarlılığı köreltmeye, tepki verme yetisini, mücadele kararlılığını yok etmeye yönelik planlı saldırılardır.” dedi.

“AMAÇ; YURTSEVERLERİ, DEVRİMCİLERİ SUSTURMAKTI”

Özcan, işlenen cinayetlerin yalnızca ses getirmek için işlenmediğini belirterek, “Aslında geleceğinize yapılan bu saldırılan, sadece terör veya siyasi cinayet olarak nitelemek, olan biteni kavramaya yetmeyecektir. 31 Ocak 1990'da Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy'un katledilmesiyle başlayan, sistematik bir şekilde sürdürülen aydın kıyımı; aslında bir ‘meydanı boşaltma’ operasyonuydu ve gelecekte ülkemizde sahnelenecek oyunlann da habercisiydi. Katledilenlere bakıldığında bu karanlık güçlerin ne kadar seçici davrandığı görülecektir. Cinayetler sadece ses getirmek için işlenmemiştir. Amaç; kamuoyu oluşturma gücü çok yüksek olan yurtseverleri, devrimcileri susturmaktı. Tek kişinin yönettiği, TBMM'nin itibarsızlaştırıldığı, hesap sorgulanamayan bir iktidar için engeller, bu cinayetlerle kaldırıldı.” ifadelerini kullandı. 

Özcan’ın konuşmasının ardından törene katılanlar Uğur Mumcu Anıtı’nı karanfillerle donattı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.