ÜRETİCİ “ÇÖMLEKKÖY BARAJINI” BEKLİYOR

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, 56 bin 500 dekar araziyi suyla buluşturması beklenen Çömlekköy Barajının bir an önce yapımına başlanmasını istedi.

ÜRETİCİ “ÇÖMLEKKÖY BARAJINI” BEKLİYOR

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, 56 bin 500 dekar araziyi suyla buluşturması beklenen Çömlekköy Barajının bir an önce yapımına başlanmasını istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ağustos 2021 Perşembe 06:11
ÜRETİCİ “ÇÖMLEKKÖY BARAJINI” BEKLİYOR

Arabacı, gazetemize yaptığı açıklamada uzun süredir yapımı konuşulan Suakacağı Barajı’nın haznesinin Bulgaristan’da kalması nedeniyle hayata geçirilemeyeceğini hatırlattı. Bunun yerine B planı olarak uygulamaya konan Çömlekköy Barajı için çalışmaların yapıldığını sözlerine ekleyen Arabacı, bu barajın bütçesinin ise 2021 yılı programında yer almasını beklediklerini fakat bunun olmadığın söyledi.

AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın Çömlekköy Barajının 2022 yılı bütçesinde yer alacağını duyurduğun da sözlerine ekleyen Arabacı, şunları söyledi:

“Biz üreticiler olarak bir an önce 2022 Programına Çömlekköy Barajının alınıp çiftçilerimizin suyla buluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu dönemde Buğday hasadından bugüne yağış alamadık. Ayçiçeğinin tam tane doldurma döneminde suya ihtiyaç varken, su yok. Verim kaybı ve yağ oranında kayıp oldu.

Su olsaydı ne olurdu… Biz bu yıl belki 200 belki 250 kilogram ürün alacağız. Şu an bunu tam olarak bilmiyoruz. Araziye göre değişebiliyor. Ama suyumuz olabilseydi, barajımız olabilseydi. Çiftçilerimizi suyla birleştirebilseydik, bugün 350 kilogramdan bahsediyor olacaktık minimum. Belki iyi bakıldığında 600 kilograma kadar da verim yapılabiliyor ayçiçeği. Çömlekköy Barajı 11 köyü sulama altına alıyor. 56 bin 500 dekar  araziyi sulayabiliyor. B planının bir an önce devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızı talimatı var bu konuda 2021 sezonunu atladı ama 2022 sezonunu da atlamaz ve üreticilerimizi suyla buluştururuz. Su can demek su olmadan bir şey yapamıyoruz.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.