ÜRETİCİLERİ SEVİNDİREN PROTOKOL!

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği ile Denizbank arasında yapılan protokolle; üreticilerin alacağı hayvanlar için uygun kredi olanakları sağlanacağı gibi yem ve ekipman için de oldukça avantajlı kampanyalar yapılacak.

ÜRETİCİLERİ SEVİNDİREN PROTOKOL!

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği ile Denizbank arasında yapılan protokolle; üreticilerin alacağı hayvanlar için uygun kredi olanakları sağlanacağı gibi yem ve ekipman için de oldukça avantajlı kampanyalar yapılacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ağustos 2020 Perşembe 16:41
ÜRETİCİLERİ SEVİNDİREN PROTOKOL!

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği ile Denizbank arasında üreticileri sevindirecek bir protokol imzalandı. Süt Üreticileri Birliği Binasında dün imzalanan protokol kapsamında; süt üreticileri birliği üyelerine hayvan alımında oldukça uygun kredi olanağı sağlanacak ve ilave olarak yem ve ekipman konusunda da avantajlı kampanyalar yapılacak.

SUİÇMEZ: “ÜRETİCİLERİMİZE FAYDALI OLMAK İSTEDİK”
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Mustafa Suiçmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün burada Deniz Bank ve Edirne Süt Üreticileri Birliği arasında özel bir protokol imzalanmak için toplandık. Yaklaşık 3 aydan beri çalışmalar üzerinde kafa yoruyoruz. Şunu kısaca özetlemek istiyorum; birileri her ne kadar Türkiye’de kara tablo çizse de ekonominin sağlam ayakları devam ediyor. Özel bankalar dahil uygun kredilerle aile işletmelerini canlandırmaya, büyütmeye çalışıyor. Aile işletmelerinin sorunlarını biliyoruz. Ekipman taleplerinden yem talebine kadar her şeyle ilgili üreticimize faydalı olmak istedik. En az 3 aylık gebe düve veya 1 buzağı doğurmuş inek alımlarında Edirne Süt Üreticileri Birliği üyelerine normal kredi faizlerinden indirimli bir faiz uygulaması yapılacak ve 70 aya kadar vade imkanı sağlanacak. Krediler sabittir. Dönemsel taksit ödemeli kredilerdir. Faizler değiştiğinde herhangi bir sıkıntı olmaz. Diğer yandan kredilendirilecek hayvan alımlarında kullanılan paranın en az yüzde 15’i kadar yem aldıklarında 6 ay sıfır faiz. Yemini alacak, sıfır faizle o gün kaç para aldıysa 6 ay sonra Deniz Bank’a aynı parayı ödeyecek. Burada yemleri Edirne Süt Üreticileri Birliği temin edecek.” dedi.

SUİÇMEZ: “EKİPMAN ALIMINDA BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK”
Suiçmez tarım ve hayvancılıkta da sürekli teknolojinin geliştiğini belirterek, “Bununla ilgili zaman zaman üreticilerimizin yeni ekipman ihtiyaçları oluyor. Rakamlar ciddi olabiliyor. Üreticimiz para derdini düşünmeden ilgili firmaya ekipman ücretini Deniz Bank ödüyor. Üreticinin cebinden para çıkmıyor. Uygun şartlarda, uygun faiz ödemelerinde ve uygun dönemlerde üretici Deniz Bank’a ödeme yapmış oluyor. Böyle bir protokol imzaladık. Özellikle aile işletmelerinde hayvan alımını çok önemsiyoruz. Burada ipoteği kaldırdık. En önemli şeylerden biri bu. İpotek ve teminat anlamında üreticilerimizin miras hukukundan kaynaklanan birikmiş ipotek verme gibi sorunlarla karşılaşılıyordu ve hayvan alamıyordu. Burada sadece üreticinin işletme büyüklüğüne bakarak bir ya da iki tane kefille bu kredilerden yararlanabilir. Bu sözleşmeyi yaparken birliğin hiçbir teminatı, kefaleti yoktur. Biz birliğin kefaletini hiç kimseye koymayız. Bence üreticilerimiz bundan ciddi anlamda faydalanacaktır. Hayırlı olsun. İşletmesinde 5-6 hayvanı olan biri de faydalanabilecek. Ama işletmesinde hiç hayvanı yoksa yeni başlıyorsa bir iki hayvanla maalesef bu hayvancılık değil. Profesyonellikten uzak hobiye döner. Bunun da ne alan insana ne de ekonomiye fayda sağlamaz. Bu yüzden hayvan sayısı önemli.” ifadelerini kullandı.

KEL: “HEM HAYVAN ALIMI HEM YEM İHTİYACI KARŞILANACAK”
Denizbank Yetkilisi Mustafa Kel ise yapılan anlaşmayla ilgili bilgiler vererek, “Bu yaptığımız iş birliğinin en önemli tarafı yerli üretimi destekliyoruz. Kendi damızlığını üreten çiftçilerin bu damızlık fazlalarını ihtiyacı olana satmasını sağlıyoruz; buluşturma işini yapıyoruz. Hem hayvanı kredilendiriyoruz hem de 1 yıllık yem ihtiyacını karşılıyoruz. Aslında hayvanı alan kişi hayvanıyla birlikte sadece hayvan kredisi değil ‘ben hayvan aldım ama yemi nereden bulacağım?’ diye düşünmeyecek. Süt Birliği başkanım indirim yapacak. Biz de Deniz Bank olarak 1 yıllık yem ihtiyacını kredilendireceğiz. Bunu üretici kart vasıtasıyla alıyorsa Süt Birliği 6 ay sıfır faizle Deniz Bank aracılığıyla finanse edecek. Bu iş birliğinin en güzel taraflarından iki noktaya değindik. Biri aile işletmesi diğeri sadece hayvan almakla kalmıyor hayvanın yem ihtiyacını da 1 yıl boyunca karşılamış oluyor. Tabi ki bunun için Edirne Süt Üreticileri Birliği’ne üye olmak gerekiyor. Biz daha önce yaptıklarımızdan farklı olarak bu iş birliğine bir de ekipman ekledik. Çünkü teknoloji yenileniyor. Güzel bir hayvan alıyorsunuz ama sağım makinesinin eskimesinden dolayı hayvanın damızlık özelliği gidiyor. Ama şu anda yaptığımız iş birliğiyle alacağı süt sağım makinesinden tüm ekipmanlara kadar Süt Üreticileri Birliği aracılıyla bu hayvan projesinde ekipmanını da finanse ediyoruz. Ekipman kredilerinde de iş birliği özelinde yılda bir ödeme 3 yıl vade yapıyoruz. Süt Birliği’ne özel 5 yıla varan vade ki işletmenin büyüklüğüne göre 70 aya kadar da vade uygulayabiliyoruz. Faizler birliğe özel indirimli faiz oranlarıdır. Bugün için bir fiyat var ama şu an içinde bulunduğumuz dönemde faizler biraz daha oynak. Ama biz şu anda Süt Birliği özelinde en uygun faiz oranını yani Deniz Bank’ın verdiği en ucuz faiz oranını bu iş birliği özelinde buraya sağlamış durumdayız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.