30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de coşkuyla kutlandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de coşkuyla kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ağustos 2021 Salı 06:06
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla dün törenler düzenlendi.

Edirne'de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenler, Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu'nun anıta çelenk sunumuyla başladı.

ARAÇLAR DURDU, SÜRÜCÜLER VE YAYALAR SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Atatürk anıtında düzenlenen törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada yoldan geçen araç sürücüleri durarak araçtan çıktı, yayalarda oldukları yerde durarak saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’na eşlik ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Valilikte devam eden törende Vali Ekrem Canalp tebrikleri kabul etti.

ÇOCUKLARIN ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Ardından Talatpaşa Caddesi'nde devam eden törende Vali Canalp, Belediye Başkanı Gürkan ve Tuğgeneral Cihanoğlu özel bir araçla tören alanını gezerek vatandaşların bayramını kutladı. Geçit töreni alanında çık sayıdaki çocuğun elerlinde Türk Bayraklarını sallayarak bayramı kutlaması da dikkatlerden kaçmadı.

TÜRK MİLLETİ, KAHRAMANLIK VE ŞEREF DOLU TARİHİNDE BİR SAYFA DAHA EKLEDİ

Geçit töreni öncesi Saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu. Ardından konuşan Binbaşı Caner Aktay, 30Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihine ve önemine vurgu yaptı. Mustafa Kemal Paşa ve onun dava arkadaşlarının bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu araladığını ifade eden Binbaşı Aktay, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bu bağımsızlık mücadelesinin en büyük hedefi düşmanları vatanımız topraklarından atmak olarak belirlenmiştir. Mustafa Kemal Paşa’nın komutanlığında Türk Milleti, düşmanın beklemediği anda taarruza geçerek stratejik olarak da düşmanı aldatmayı başarmıştır. 30 Ağustos tarihinde düşman birliklerinin önemli bölümü imha edildi. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe vuruldu. 30 Ağustos Zaferi’nin 2.yıl döneminde Dumlupınar’da konuşma yapan Mustafa Kemal Atatürk, zaferin önemini şöyle arz etmiştir: “Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti’nin, mevcut temeli burada taçlandırıldı. Bu semada akan Türk kanları, bu semada uçan Türk şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Hatta yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çatışması değildir. Meydan Muharebesi milletlerin bütün varlığı ile ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle kısaca bütün maddi ve manevi kudretleri ve faziletleriyle çarpıştığı bir meydandır. Zaferi muhteşem kılan unsur, harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekûn bir savaş olarak icar edilmiş olmasıdır. Bugün dünyanın sayılı güçlerinden biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her koşulda, her yerde görevlerini ifa etmeye hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugünkü gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne rehber olmaya devam edecektir.”

Binbaşı Aktay’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu.

Ardından askeri birlikler, gaziler, polis ekipleri, motosiklet kulüpleri tarafından görkemli bir geçit merasimi düzenlendi. Törenler, geçişin ardından sona erdi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.