UYMAZ’IN SEÇİM SLOGANI BELLİ OLDU “YES WE CAN”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, geçtiğimiz yıllarda ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından kullanılan slogandan esinlenerek ‘Yes we can’ (Evet Yapabiliriz) seçim sloganını kullanacağını ifade etti.

UYMAZ’IN SEÇİM SLOGANI BELLİ OLDU “YES WE CAN”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, geçtiğimiz yıllarda ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından kullanılan slogandan esinlenerek ‘Yes we can’ (Evet Yapabiliriz) seçim sloganını kullanacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Aralık 2018 Cumartesi 09:26
UYMAZ’IN SEÇİM SLOGANI BELLİ OLDU “YES WE CAN”



Konuşmasının birçok bölümünde birliktelik mesajı veren Uymaz, “Edirne’nin her taşına bir projemiz var.” ifadelerini kullandı. Uymaz, 2 gün üst üste makamında oturan, insanların arasına karışmayan bir belediye başkanının başarısız olacağını ifade ederek, “Beni 2 gün üst üste belediye binasında görürseniz, o makam bana haram olsun diyorum. Hep beraber olacağız.” dedi.
Perşembe günü gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Av. Koray Uymaz, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıyla partililerin ve basının önüne çıktı. Toplantıya AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığında bulunanlar ve çok sayıda partili katıldı.
“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Belediye Başkan Adayı Uymaz aday adayı olanların hepsine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Özellikle şunu söylüyorum: Birlikte başaracağız, hep beraber başaracağız. Önce teşkilatlarımızla, sonra Edirne’yle başaracağız. Edirne artık Türkiye’de hizmetleriyle anılan bir şehir olmasını sağlayacağız. Gerçekten AK Parti’nin bütün teşkilatları, bütün kademeleri gece gündüz mücadele aşamasında. AK Parti çalışarak, insanlara projelerini anlatarak bugünlere geldi. Bizde Edirne teşkilatı olarak yıllardır belediyenin mücadelesini veriyoruz. Yıllardır genel seçimlerle ilgili mücadeleler veriyoruz. Ama bu seçimde görüyorum ki, en başta güçlü bir milletvekilimiz var, sonra da yıllardır siyasetin içerisinde olan İlyas Başkanımız var, ondan sonra da gece gündüz gönlünü buraya vermiş Edirne sevgisiyle yatıp kalkan bir teşkilatımız var. Biz bu seçimde başarılı olacağız. Dün Cumhurbaşkanımız, ‘Bu millet bizi seviyor, biz de bu milleti seviyoruz’ dedi. Gerçekten Edirneliler bizi seviyor, biz de onları seviyoruz. Onları sevdiğimiz için mücadelemize devam etmek zorundayız.” dedi.
“EDİRNE’NİN HER TAŞINA BİR PROJEMİZ VAR”
Edirne’nin sorunlarını bildiğini belirten Uymaz, “Edirne’nin her köşe başına, her sokağına, her taşına bir projemiz, yapacak bir şeyimiz var. Edirne’nin her taşıyla ilgili bir derdimiz var. Hiçbir şekilde insanımızı kandırmayacak projelerle geliyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Yapılacak şeylerden bahsedeceğiz. Özellikle acil olanlardan bahsedeceğiz. Bazen projelerden bahsediyorum, insanlar inanamayacakmış gibi oluyor. Oysa bakıyorum ki AK Partili belediyelerde bu söylediklerimin hepsi yapılmış. İnsanları bu şehirde altyapı, yollar, içme suyu, yeşil alanlar, otopark, çocuk oyun alanları olmayan bir şehirde büyük projelere inandırmak ve bunları gerçekleştirmek için geliyoruz. Temel şehircilik sorunlarını bile aşamamış bir şehirde yaşıyoruz. Bakın özellikle üzerinde duruyorum. Yapacağımız, anlatacağımız projeler acil olanlar olacak. Hemen hayatımıza etki edecek olanlar olacak. Çünkü artık Edirne’nin beklemeye zamanı yok. Edirnelilerin de normal bir şehirde, güzel bir şehirde yaşamaya ihtiyacı var. Temel belediyecilik konusunda insanlara seçim vaadi vermeyi bile utanç duyuyoruz. ” ifadelerini kullandı.
“2 GÜN ÜST ÜSTE BELEDİYEDE GÖRÜRSENİZ, O MAKAM BANA HARAM OLSUN”
Uymaz 2 gün üst üste makamında bulunan, insanların arasında olmayan bir belediye başkanının başarılı olamayacağını söyleyerek, Birçok projeyi yapabiliriz, çalışmalarımızı ortaya koyabiliriz, hatta otursak bir hafta içerisinde onlarca projeyi ortaya çıkarabiliriz ama bunları ortaya koyacak güçlü bir parti, güçlü bir milletvekili, güçlü bir teşkilat, güçlü bir başkan gerekir. Biz bu şehirde uzun yıllar insanlarımızla birlikte yaşadık. İnsanımızla birlikte yaşamanın mutluluğuna eriştik. Burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçim kampanyasında bir ilanı var. ‘Gönül belediyeciliği’ diyor. Özellikle söylüyorum. Birçok projeyi uygulayabilirsiniz ama insanların gönlüne giremediğiniz sürece hiçbir projenin anlamı yok. Belediye binası, belediye başkanlığı makamı insanları ağırlama ve uğurlama makamı değil. Belediye Başkanı eğer insanların içerisinde olmuyorsa, biliniz ki başarılı değil. Belediye başkanı 2 gün üst üste makamında duruyorsa, biliniz ki başarılı değil. Beni 2 gün üst üste belediye binasında görürseniz, o makam bana haram olsun diyorum. Hep beraber olacağız.” şeklinde konuştu.
“LÜTFEN VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYEREK OY VERİN”
Samimiyet, güler yüz ve tevazuyu ön plana çıkaracaklarını ifade eden Uymaz, “Bütün çalışmalarımda Edirne’deki insanımızın bir değişim istediğini gördüm. Bu değişimin nasıl olacağına Edirneliler karar verecek. Bu isteği harekete geçirmek istiyoruz. Gerçekten artık Edirneliler yaşanılanlardan bıkmış vaziyette. Bu değişim isteğini ‘İtirazım Var’ diyerek ortaya koyuyorlar. Bu seçim çok önemli. Bu seçimde geleceğimizi oylayacağız, bu seçimde çocuklarımızın geleceğini, torunlarımızın geleceğini oylayacağız. Edirne’nin artık kaybedecek bir 5 senesi daha yok. Lütfen düşünerek, vicdanınızı dinleyerek, alışkanlıklarınızdan vazgeçerek oy verin. Gerçekten Edirne’ şu anda herhangi bir Anadolu kasabasından daha kötü durumda olduğunu bütün Edirneliler söylüyor. Edirne şu anda yaşanılabilir olmaktan çıktı. Bunu herkes görüyor. Ben Edirnelilerin vicdanının sesini dinlemesini ve buna göre karar vermesini istiyorum.” dedi.
“HEP BERABER BAŞARACAĞIZ”
Barack Obama’nın bir seçim kampanyasındaki sözlerini kullanarak konuşmasını bitiren Uymaz, şu ifadeleri kullandı: “Barack Obama’nın bir seçim kampanyası vardı. Kampanyaya başlarken, şöyle bir şey söylemişti: ‘Yes, we can’ demişti, Barack Obama. Bizde diyoruz ki, Evet yapabiliriz, evet başarabiliriz, evet birlikte başaracağız, hep beraber başaracağız.” dedi.

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.