“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”

Edirne Valiliği koordinasyonunda, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ben Olsaydım” temalı Bağımlılıkla Mücadele Edirne İl Çalıştayı düzenlenen törenle başladı. Vali Ekrem Canalp, “Uyuşturucuyla mücadele konusunda bir yıl içerisinde Edirne polisi Büyükşehir olmayan iller arasında Türkiye'nin birincisi oldu Jandarmamız da Türkiye genelinde ikinci oldu” dedi.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”

Edirne Valiliği koordinasyonunda, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ben Olsaydım” temalı Bağımlılıkla Mücadele Edirne İl Çalıştayı düzenlenen törenle başladı. Vali Ekrem Canalp, “Uyuşturucuyla mücadele konusunda bir yıl içerisinde Edirne polisi Büyükşehir olmayan iller arasında Türkiye'nin birincisi oldu Jandarmamız da Türkiye genelinde ikinci oldu” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Nisan 2022 Çarşamba 06:14
“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”



Edirne Valiliği koordinasyonunda, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ben Olsaydım” temalı Bağımlılıkla Mücadele Edirne İl Çalıştayı düzenlenen törenle başladı. 
İl Sağlık Müdürlüğünce Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen “Bağlımlılıkla Mücadele Çalıştayı”nın açılışında konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, bugün çok sayıdaki Avrupa ülkesinde uyuşturucu türlerinin bazılarının yasal hale getirildiğinin görüldüğünü hatırlatarak, “Sormak gerekir. Acaba yüzyıllardan beridir bu ülkeler bu şekildeki uyuşturucu türlerine karşı mücadele ediyorlardı. Bu uyuşturucu türleri yüzyıllar boyunca bu ülkelerde İllegaldir. Bunu piyasaya sürenler, kullananlar cezalandırılıyordu. Peki ne oldu ki bu şekilde yüzyıllar boyunca illegal olan bu uyuşturucuların artık legal hale getirmek için bir seçenekle bu ülkeler karşı karşıya kaldılar?” dedi. 
Sorduğu sorunun cevabını da kendi veren Vali Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizin önünüzde bir deri akıyor. Onu çevirmeye çalışıyorsunuz. Su biraz büyüyor. Tekrar mücadele ediyorsunuz. Tekrar çevirmeye çalışıyordunuz. Ama bu dere sel olursa önüne aldığını kalıp götürürse bu sefer siz o seli seyretmekten zorunda kalırsınız. Emin olun ki şu anda bu gelişmiş ülkelerin karşı karşıya kalmış oldukları tablo bu vahim tablodur. Bu uyuşturucu türleri bu ülkelerde o kadar çok yaygınlaştırılmıştır ki artık bunlara yönelik mücadele etkinliğini yitirmiş durumdadır. Dolayısıyla şu anda karşı kaldık kaldıkları gerçek sadece bunu bir şekilde meşrulaştırmaktan başka bir seçenekleri de kalmamıştır. Bu ülkelerde durum böyleyken bizler Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ne yapıyoruz? Uyuşturucuya karşı topyekun mücadele etmeye devam ediyoruz.”
“GÖREVE BAŞLADIĞIMDA UYUŞTURUCU KONUSUNDA ŞİKAYETLER BANA İLETİLDİ”
Vali Canalp, 3,5 yıl önce Edirne’de göreve başladığında şikayet olarak kendisine gelen konuların bir tanesinin de uyuşturucu satıcılarının yakalanmaması olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
“Bu konudaki uyarıların gelmesinin ardından polisimiz ve jandarmamız kendini yeniden motive etti. Yeniden organize etti. Çok seri şekilde biz uyuşturucu satıcılarını yakalamaya başladık. Polisin ülke çapında yaptığı bir değerlendirme var. Yakalanmış olan uyuşturucu miktarı, yakalanmış olan uyuşturucu satıcısı sayısı ve bunara verilen tutuklama kakarları. Bunların hepsinin bir endeks yeri olarak bir araya getiriliyor, toplanıyor. Yani polisimizin karnesi hazırlanmış oluyor. 
EDİRNE POLİSİ BİRİNCİLİĞİ ELDE ETTİ
Bizim polisimiz Büyükşehir olmayan iller arasındaydı. 51 il arasında yapılan değerlendirmede Edirne polisi birincisi oldu. Polis arkadaşlarımı kutluyorum. Aynı jandarmamızla gene aynı şekilde yakalamış oldukları miktar olaraktan yakalamış oldukları uyuşturucu miktarında Türkiye'nin en iyi ikinci performansını sergilediler. Bu konudaki mücadelemiz sürecektir.”
Vali Canalp, bağımlı olduğumuz konuyu önce kabullenmemiz gerektiğini ondan sonra bağımlılıkla mücadele edilebileceğini de sözlerine ekledi.
Sağlık İl Müdürü Dr. İshak Yıldırım da yaptığı konuşmada bağımlılığın ülkemizde ve dünyanaki en büyük problemlerden biri olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Özellikle Avrupa ülkelerinde bağımlılıkla mücadele konusunda yetersizlik ve isteksizliğin olduğu bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti, bağımlılık yüksek kurulu kurarak illerdeki valilerimizin, ilçelerde kaymakamlarımızın başkanlığında bir koordinasyon kurulları kurarak ısrarlı bir şekilde bağımlıkla mücadeleye devam etmektedir. Bu yapılan uygulama ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu konuya ve vatandaşlarına ne kadar değer verdiğini göstermekte ve Türk vatandaşı olarak bizlerin gurur duymasını sağlamaktadır” şeklinde konuştu.
Çalıştaya,kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Çalıştay 3 gün sürecek.
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.