UZUNKÖPRÜ’YE 122 KİŞİLİK HUZUEVİ

Uzunköprü ilçesinde bulunan Trakya Üniversitesi eski meslek yüksekokulu binası, hayırseverlerin de desteğiyle 122 kişilik huzurevine dönüştürülecek. Söz konusu projeyle ilgili dün gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Kuracağımız huzurevi, şu anda sıra bekleyen 122 yaşlı insanımıza hizmet vermemize vesile teşkil edecek. Maliyetin bir kısmını valilik olarak biz karşılayacağız, bir kısmını da hayırseverlerimiz kendi imkânlarını seferber etmek suretiyle karşılayacaklar.” dedi.

UZUNKÖPRÜ’YE 122 KİŞİLİK HUZUEVİ

Uzunköprü ilçesinde bulunan Trakya Üniversitesi eski meslek yüksekokulu binası, hayırseverlerin de desteğiyle 122 kişilik huzurevine dönüştürülecek. Söz konusu projeyle ilgili dün gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Kuracağımız huzurevi, şu anda sıra bekleyen 122 yaşlı insanımıza hizmet vermemize vesile teşkil edecek. Maliyetin bir kısmını valilik olarak biz karşılayacağız, bir kısmını da hayırseverlerimiz kendi imkânlarını seferber etmek suretiyle karşılayacaklar.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Nisan 2021 Cuma 06:29
UZUNKÖPRÜ’YE 122 KİŞİLİK HUZUEVİ

Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki Trakya Üniversitesi eski meslek yüksekokulu binası, 122 kişilik huzurevine dönüştürülecek. Hayırseverlerin de desteğiyle gerçekleştirilecek dönüşüm için dün Edirne Valiliği’nde protokol imza töreni düzenlendi. Törene; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, hayırsever iş insanı Bülent Uçar katılım gösterdi.

CANALP: “MERKEZDEKİ YENİ HUZUREVİ PROJESİ YATIRIM PROGRAMINA GİRDİ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, törende yaptığı konuşmada, “Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde yaşlılarımıza yönelik tutum ve dayanışlarımız çok özenlik arz eder. Bizim insanımız, yaşlıya yapılan hizmeti ve her türlü görevi çok kutsal bulur. Bu çerçeve içerisinde Türkiye de nüfusunda günden güne yaşlanan bir seyir izliyor. Geçmiş yıllara baktığımız zaman nüfusumuz içerisinde 65 yaş üstü olan grubun peyderpey arttığını görebiliyoruz. Bu durum, Edirne açısından da çok daha çarpıcı bir gerçeği işaret ediyor. Çünkü Türkiye’de yaşlı nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesi de Edirne’dir. Dolayısıyla yaşlı nüfusa ilişkin olarak yürüteceğimiz kamu görevlerine özel bir ehemmiyet vermemiz gerekiyor. Kuracağımız huzurevleri de bu şekilde yürüteceğimiz hizmetlerin omurgasıdır ve en temel yükü taşıyan sütun da burasıdır. Şu anda Edirne için memnuniyetle ifade edebilirim ki merkezde 250 kişilik bir huzurevimizin inşası ile ilgili proje, yatırım programına girdi. Bu sene merkezdeki yeni huzurevimizin temelini atacağız.” dedi.

CANALP: “122 İNSANIMIZA HİZMET EDECEK”

Uzunköprü’ye yapılacak olan huzureviyle ilgili de bilgiler veren Vali Canalp, “Merkezde yenilenecek huzurevimizin dışında aynı zamanda şu anda Uzunköprü ilçemizde de kullanım dışı olan eski meslek yüksekokulumuzu da huzurevine dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuracağımız huzurevi, şu anda sıra bekleyen 122 yaşlı insanımıza da hizmet vermemize vesile teşkil edecek. Buranın belli bir maliyeti var. Saygıdeğer hayırseverlerimiz bu maliyeti bizimle beraber paylaştılar. Maliyetin bir kısmını valilik olarak biz karşılayacağız, bir kısmını da hayırseverlerimiz kendi imkânlarını seferber etmek suretiyle karşılayacaklar. İlçe Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin Özbaş da bu sürecin işleyişi ile ilgili konuları birebir takip edecekler. İnşallah kısa bir zaman içerisinde, şu anda protokolünü imzalamış olduğumuz huzurevinin faaliyete geçtiğini görmüş olacağız. Huzurevi dediğimiz zaman bunun sadece inşa maliyetleri olmuyor. Bunun işletme maliyetleri de belki inşa ve donanım maliyetlerinden çok daha yüksek maliyetler çıkartıyor. Huzurevinin açılması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın onayına tabi bir işlemdir. Sayın Bakanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Bu onayı vererek Edirne’mize ve Uzunköprü’müze böyle bir müessesenin kazanılmasını teşkil ettiler. Her şeyde olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Yapmış olduğumuz her yeni kamu hizmetinde Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlıklarımızın desteğini arkamızda hissediyor olmak, bizim için de büyük bir gurur ve mutluluk vesilesidir.” ifadelerini kullandı.

CANALP: “İHTİYAÇ HİSSEDİLİRSE DEVLETİMİZ YANLARINDA”

Huzurevine ihtiyaç hisseden tüm vatandaşların yanında devletin olduğunu hatırlatan Vali Canalp, “Ümit ederim ki hiçbir Edirneli, huzurevine gelme ihtiyacı hissetmesin. Bütün herkesin, yaşlılık dönemini evlatları, eşleri ve akrabalarıyla beraber geçirme imkânı olsun. Ama herkes şunu bilsin, eğer bir gün ihtiyaç hissederlerse devletimiz onların yanındadır. Kurduğumuz ve kuracağımız huzurevlerinde onlara bakmaya, yaşlılık dönemlerindeki her türlü ihtiyaçlarını gidermeye talibiz.” şeklinde konuştu.

UÇAR: “BİZE MUTLULUK VEREN BİR PROJE OLACAK”

Bağışçı Bülent Uçar ise, “Ben bir yardımda bulunmak istediğimi Uzunköprü’deki yetkililere söyledim. Kaymakamımız haber göndermişler, böyle hayırlı bir iş olduğu söylendi. Tam da bizim tesislerimizin karşısında, bakıma muhtaç insanlarımızın kalacağı bir huzurevinin inşasında çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Bize de mutluluk veren bir proje olacak. Her zaman ziyaret edeceğiz. İleriki dönemlerde de katkılarımız olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Yaşlılarımızı da huzur içinde yaşatmak istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, hayırsever iş insanı Bülent Uçar’ın protokolü imzalaması ile tören sona erdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.