Vali Canalp’ten Meclis Üyelerine Talimat “PEDALLARI HIZLI ÇEVİRİN”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, bütçe görüşmelerini sürdüren Edirne İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Vali Canalp, İl Genel Meclisi tarafından çok iyi işler yapıldığını gördüğünü ifade ederek,  “Enez hariç tüm ilçeleri gezme imkanım oldu. Sizlere şunları söyleyebilirim, cidden ellerinize sağlık çok iyi işler yapmışsınız.” dedi.

Vali Canalp’ten Meclis Üyelerine Talimat “PEDALLARI HIZLI ÇEVİRİN”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, bütçe görüşmelerini sürdüren Edirne İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Vali Canalp, İl Genel Meclisi tarafından çok iyi işler yapıldığını gördüğünü ifade ederek,  “Enez hariç tüm ilçeleri gezme imkanım oldu. Sizlere şunları söyleyebilirim, cidden ellerinize sağlık çok iyi işler yapmışsınız.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Kasım 2018 Perşembe 09:03
Vali Canalp’ten Meclis Üyelerine Talimat  “PEDALLARI HIZLI ÇEVİRİN”



Edirne İl Genel Meclisi’nin kasım ayı bütçe toplantıları devam ediyor. Dün Edirne Valisi Ekrem Canalp, bütçe görüşmelerini sürdüren meclisi ziyaret etti. Burada meclis üyelerine hitap eden Vali Canalp,  ilçeleri gezdiğinde meclis tarafından çok iyi işler yapıldığını gördüğünü söyledi. Vali Canalp, yapılan işlerin artarak devam etmesini isterken, “Mutlaka pedal çevirmek zorundayız. Ve pedalı da daha hızlı çevirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“TEMEL AMAÇ, HALKA GÖTÜRECEĞİMİZ İYİ HİZMETLERDİR”
Edirne Valisi Ekrem Canalp, temel amacın halka götürülecek iyi hizmetler olduğunu belirterek, “Başkanımız giriş konuşmasının içerisinde çok güzel tespitlerde bulundu. Giriş kısmında ifade etmiş olduğu bir kavram var; yeni kamu yönetim anlayışı. Yeni kamu yönetimi reformu Türkiye’de belli uygulamaları gün yüzüne getirdi. Bu uygulamalar merkezi devlet kuruluşlarında ve mahalli idarelerde de kendini gösterdi. Bu uygulamalardan belki bir tanesi ifade ettiği üzere yönetim anlayışındaki değişikliktir. Bu içerik olarak ve felsefi olarak şuan da İl Özel İdaresi Kanunu’nun ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun pek çok yerinde işlemiş durumda. Yönetim paradigması ne olursa olsun temelde mutlaka cevaplandırılması gereken belli sorular ve belli ihtiyaçlar söz konusu. Bu da bütün yönetim paradigmaları için geçerli olan belirli hususlar var. Asıl olan verimli ve iyi işleyen bir kamu yönetimini Edirne’de, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde hâkim kılmaktır. Bizim Meclis, Vali ve teşkilat olarak temel görevimiz, iyi ve etkin işleyen bir kamu yönetimini etkin kılmaktır. Peki, kamu yönetiminin temel amacı ne olacak? Elbette ki halkımıza götüreceğimiz iyi hizmetlerdir. Eğer ki biz bu hizmetleri kaliteli ve halkın beklentisini karşılayacak şekilde verebilirsek mutlaka halkımızın gözünde ve gönlünde belli bir yer edinebiliriz. Aksine bir düşünce söz konusu olamaz ve bizim düşüncelerimizin içinde yer alamaz.” dedi.
“ÇOK İYİ İŞLER YAPMIŞSINIZ”
Vali Canalp, Edirne’nin Enez hariç bütün ilçelerini gezme imkanının olduğunu söyleyerek devam ettiği konuşmasında, “Sizlere şunları söyleyebilirim, cidden ellerinize sağlık çok iyi işler yapmışsınız. Yürütmüş olduğunuz bu hizmetler gerçekten takdire şayan. Yapmış olduğumuz hizmetler ne olursa olsun bir zaman sonra halkımızın giderek artan kaliteli hizmet anlayışı ve beklentisi çerçevesinde aslında bizi daha fazla çalışmaya itiyor. Aynı şey Belediyeler ve İl Özel İdareleri içinde geçerli. Mutlaka pedal çevirmek zorundayız. Ve pedalı da daha hızlı çevirmek zorundayız. Aksi takdirde hiçbir il aynı zamanda ülke de olduğu yerde durmuyor. Herkes bir değişim ve gelişim içerisinde eğer biz bu değişimin içerisinde belirli bir ivmeyi yakalayamazsak bir zaman sonra elde etmiş olduğumuz başarılar bizim sadece gözümüzü boyar. Bu gerçeklik içerisinde yapmamız gereken durduğumuz yerden ilimizi daha ilerilere götürmek için daha fazla çaba harcamaktır. İyi bir vizyona sahip olarak, doğru analizler yaparak mutlaka çok çalışarak zamanımızı ve enerjimizi halkımızın hizmetine sunmalıyız. Bu güne kadar yapmış olduğunuz hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da sizlerle beraber Edirne için beraber çalışacağımız için bunun mutluluk ve heyecanını duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.