VALİ EKREM CANALP’E ZİYARET

20(22) Edirne Yılı Kutlamaları yılın ilk iş günüyle birlikte kutlanma başlandı. Edirne Yılı Kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis üyeleri Vali Ekrem Canalp’i ziyaret etiler. Vali Canalp, “Bu enerjinin faydasını Edirne olarak inşallah yaşayacağız. Alınan bu kararın Edirne için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

VALİ EKREM CANALP’E ZİYARET

20(22) Edirne Yılı Kutlamaları yılın ilk iş günüyle birlikte kutlanma başlandı. Edirne Yılı Kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis üyeleri Vali Ekrem Canalp’i ziyaret etiler. Vali Canalp, “Bu enerjinin faydasını Edirne olarak inşallah yaşayacağız. Alınan bu kararın Edirne için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ocak 2022 Salı 06:46
VALİ EKREM CANALP’E ZİYARET

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis üyeleri Edirne Valisi Ekrem Canalp’İ makamında ziyaret etti.

20(22) Edirne yılı dolayısıyla yapılan ziyarette Vali Canalp, Başkan Gürkan ve beraberindekileri Valilik Toplantı salonunda ağırladı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye meclisinde oy birliği ile alınan kararda 2022 yılının Edirne yılı ilan ettiklerini hatırlatarak, “2022 sadece Edirne’nin değil tüm Türkiye’nin de kurtuluşunun da yüzüncü yılı Edirne’mizin de kurtuluşunun yüzüncü yılı. Bizlere bu toprakları vatan yapan Alparslan’dan Edirneli Fatih’e Mustafa Kemal Atatürk’e ve bütün şehitlerimizi minnet ile yad ediyoruz. Gazilerimize uzun ömürler diliyoruz” dedi.

“Yılın 2022 olması plakamızın 22 olması nedeniyle biz bunu daha özel olarak addediyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2022 yılı boyunca birçok etkinlik planladık. Belediye meclis üyelerinden oluşan bir danışma kurulumuz var. Danışma kurulunun önderliğinde birçok etkinlik planlandı.  Edirne söz konusu olunca hepimizin bir parti mensubiyeti aidiyeti var ama Edirne her türlü siyasi görüşün önünde geliyor. Edirne hepimizin sevdası, aşkı, heyecanı, vazgeçilmezi. Gerek seçilerek gerek atma ile de bu görevlere de bulunmuş olsak ta hepimiz Edirne için bitmek tükenmek bilmeyen aşkla, sevdayla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

100’ÜNCÜ YIL KURTULUŞ ANITINI YAPMAK İSTİYORUZ

Devletin Edirne’deki en üst makamı olan bayrağımızı gurur ile taşıyan sizlere belediye meclis üyesi arkadaşlarım ile beraber ilk ziyaretimiz yapmak istedik.  Bu yıl birçok ilki yaptığımız, bizden sonraki nesillere örnek olarak bırakacağımız birçok uygulamanın da ilki olacak. Belediye meclisinde bir prensip kararı aldık. Bu ay içerisinde bir yarışma projemiz olacak. Yüzüncü yıl kurtuluş anıtını Edirne’ye kazandırmak istiyoruz. Bunun açılısını 25 Kasım 2022 tarihinde yapmak istiyoruz.

TÜM KAMU KURUMLARIYLA BERABER ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPMAK İSTİYORUZ

Bunun yanında birçok farklı etkinliklerimiz olacak. Diğer tüm kamu kurumları ile beraber, herkesi beraber kucaklayacağımız örnek çalışmalar yapmak istiyoruz. Muhtemelen bu çalışmalar ülkemizdeki diğer illerde örnek olacaktır.”

“2022 ÖZEL BİR YIL”

Edirne Valisi Ekrem Canalp de ziyarette yaptığı konuşmada oy birliğiyle alınan karar nedeniyle tüm belediye meclis üyelerini tebrik etti. 2022’nin özel bir yıl olduğu vurgusunu yapan Vali Canalp, şunları söyledi:

“Bir defa Cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılına önderlik edecek arifesinde bir yıl. Edirne’nin kurtuluşunun da yüzüncü yılının kendi bünyesinde barındırıyor olmasından dolayı da çok anlamlı ve çok güzel.  Aynı zamanda da 22 Edirne’nin plakasıdır. Bu da 2022’yi sembolik anlamda da yine anlamlı ve değerli kılabilmektedir. Bu yıl yapılacak çalışmalar Edirne’mize ilave bir enerji sağlayacaktır. Bu enerjinin faydasını da Edirne olarak inşallah yaşayacağız. Alınan bu kararın Edirne için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 03.01.2022 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.