VALİ GURBETÇİLERE EDİRNE’Yİ TANITTI

Edirne Valisi Günay Özdemir Kapıkule Gümrük Kapısına kurulan Edirne Tanıtım Standını ziyaret ederek Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilere Edirne’yi tanıttı.

VALİ GURBETÇİLERE EDİRNE’Yİ TANITTI

Edirne Valisi Günay Özdemir Kapıkule Gümrük Kapısına kurulan Edirne Tanıtım Standını ziyaret ederek Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilere Edirne’yi tanıttı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:30
VALİ GURBETÇİLERE EDİRNE’Yİ TANITTI

Edirne Valiliği, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Kapıkule Gümrük Kapısı’na Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiler için tanıtım stantı kuruldu. Kurulan standı ziyaret eden Edirne Valisi Günay Özdemir, bu sene Kapıkule Gümrük Kapısı’nda hem yoğun bir sezon hem de sorunsuz bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Bu sene gurbetçilerimizle ilgili sıkıntı olmadan, iyi bir hizmet verdik. Öncelikle ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz geçen yıllarda bazı tedbirler alınmıştı. Elektronik sistemle müracaatlar, e kayıt sistemiyle ve daha sonra buradaki görevlilerin artırılması, hızlandırılması ve kamera sistemleri, plaka tanıma sistemleri gibi birçok sistemler devreye girmişti. Bunlarla beraber gerçekten geçen seneye göre yoğun olmasına rağmen, mesela temmuz ayında şu anda 727 bin vatandaşımız geçiş yaptı. Geçen sene 616 bin kişi giriş yaptı. Böyle olmasına rağmen herhangi bir yoğunluk, herhangi bir yığılmaları görmedik. Bu da bizim bu bölgede, burada aldığımız tedbirlerin bu sene ne kadar faydalı olduğunu gösterdi. Ağustos ayında da dönüşler başlayacak. Tecrübelerimizle birlikte yine iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz.” Diye konuştu.

“GELEN MİSAFİRLERİMİZ DE MEMNUN”

Yurt dışından gelen vatandaşlara Edirne’yi tanıttıklarını belirten Vali Özdemir, “Edirne’deki tarihi, turistlik yerleri, alış veriş merkezlerini anlatıyoruz ve en azından Edirne’de dinlenmelerini sağlıyoruz. Son bir ay içerisinde Edirne’de de bu hissedilmeye başlandı. Edirne’ye gelen misafirlerimiz de memnun olmaya başladı. Esnaflarımızda da gelen misafirlere karşı geçen yıllara göre iyi bir muamele görüyoruz. Bu da bizi sevindiriyor hem esnaf memnun hem de gelen misafirlerimiz memnun. Bu memnuniyeti biz daha da arttırmak için. Turizmle ilgili bir sürü tedbirler aldık. İlk geldiğimde turizm konseyini topladık, problemleri tespit ettik. Bu problemlerin çözümüyle ilgili de birçok çözüme başladık. Selimiye’de tanıtım merkezi kurduk. Kapıkule’de, Pazarkule’de tanıtım merkezleri kurduk. Böylelikle Edirne’yi daha iyi tanıttığımızı düşünüyoruz. Turizm anlamında da Edirne’ye çok iyi bir avantaj sağladığımızı düşünüyoruz.” Dedi.

Dönüş için tekrar Kapıkule’den geçecek vatandaşlara da seslenen Vali Özdemir, “Vatandaşlarımız yine kurallara uymalarını istedi. Gelirken aldığımız tedbirleri, dönüşte de alırsa gelen misafirlerimize aynı şekilde uygulandığı zaman sıkıntı olmadan problemleri çözeceğimizi düşünüyorum.” Dedi.

Vali Özdemir Edirne Tanıtım Standını ziyaret ettikten sonra tanıtım broşürlerini alarak Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlara broşürleri dağıttı ve badem ezmesi ikram etti.

Barış Karapaça

Son Güncelleme: 31.07.2018 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.