VALİ ÖZDEMİR: “BUNDAN SONRA EDİRNELİYİM”

Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Edirne Valisi Günay Özdemir, düzenlenen veda programında “Artık bütün hücrelerime kadar her tarafta Edirne var. Bundan sonra hem ruhumla, hem bedenimle Edirne’deyim ve Edirneliyim” Dedi.

VALİ ÖZDEMİR: “BUNDAN SONRA EDİRNELİYİM”

Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Edirne Valisi Günay Özdemir, düzenlenen veda programında “Artık bütün hücrelerime kadar her tarafta Edirne var. Bundan sonra hem ruhumla, hem bedenimle Edirne’deyim ve Edirneliyim” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Kasım 2018 Cumartesi 08:50
VALİ ÖZDEMİR: “BUNDAN SONRA EDİRNELİYİM”

Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Edirne Valisi Günay Özdemir, düzenlenen törenle Edirne’ye veda etti. İl protokolü ve Edirnelilerin katıldığı veda program, Edirne Valiliği hizmet binası önünde düzenlendi.

“BAYRAĞI HİÇBİR ZAMAN YERE İNDİRMEDİNİZ”

Veda programında daire müdürleri adına konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, “Sayın Valim, arabanızdaki bayrağı hiçbir zaman yere indirmediniz, dimdik tuttunuz. Aslında vedalar duygusaldır ama burada duygusallığı hiç gerek yok, sizi bir namus ve şeref abidesi olarak uğurluyoruz.” Dedi.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler de, “Sayın valimiz Edirne’de kimle temas içerisinde olmuşsa, gerçekten çok güzel izlenimler bıraktı. Her zaman, her coğrafyada, her köyde, Edirne’nin her karşısında bizden güzel duygularla ayrılıyor. Ben kendisinde gördüğüm ulvi bir meziyeti anlatmak istiyorum. Odasına her girdiğimde sayın valim önünü ilikliyor ve bizi o şekilde karşılıyordu. Meslek yaşantımda böyle ulvi bir davranışı çok fazla görmedim.” Dedi.

“BUNDAN SONRA EDİRNELİYİM”

Veda konuşmasını yapan Vali Özdemir de artık Edirneli olduğunu belirterek, “Edirne’yi bütün ruhumla ve vücudumla yaşadığıma inanıyorum. Artık bütün hücrelerime kadar her tarafta Edirne var. Bundan sonra hem ruhumla, hem bedenimle Edirne’deyim ve Edirneliyim. Edirne benim yaşamıma çok önemli katkılar sundu. Bakış açımı, hayat felsefemi değiştirdi. Özellikle medeniyet anlayışıma çok önemli katkılar sundu çünkü Edirne, İstanbul’u fetheden medeniyetin kurulduğu şehir. Biraz önce sayın Belediye Başkan Vekilim şunu söyledi: ‘Aslında  siz bize şunu fark ettirdiniz, İstanbul’u fetheden medeniyet biziz, İstanbul’un fethi bunun sonucudur, biz bunu fark ettik’ dedi. Onun için medeniyet öyle bir hale gelmiş ki bütün dünyaya barış getirmiş ve sizler de hala bu kadim medeniyetin bütün özelliklerini ruhunuzda, bedeninizde, şehrinizde taşıyorsunuz. Edirne olduğu için biz varız. Edirne olduğu için biz burada valiyiz, kaymakamız, memuruz. Biz bu konuda sadece sizlerin yaptığı işlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Asıl işleri yapan, asıl Edirne’ye sahip çıkan sizlersiniz. Ben Edirne’den ayrılmıyorum, bütün ruhum ve bedenim Edirne’de.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.