ENEZ’DE ‘KUM’ TARTIŞMASINA DEVAM

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, usulsüz kum çekme konusundaki açıklamalarına cevap verdi. Her şeyden üstün tutulan vatandaşları kandırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, karşı oldukları kumun alınması olmadığını, alınan kumun Enez'in menfaatleri için, Enez sınırlarında kullanılması, belirlenen yerler dışında alınarak, doğaya zarar verilmemesi olduğunu söyledi.

ENEZ’DE ‘KUM’ TARTIŞMASINA DEVAM

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, usulsüz kum çekme konusundaki açıklamalarına cevap verdi. Her şeyden üstün tutulan vatandaşları kandırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, karşı oldukları kumun alınması olmadığını, alınan kumun Enez'in menfaatleri için, Enez sınırlarında kullanılması, belirlenen yerler dışında alınarak, doğaya zarar verilmemesi olduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ağustos 2021 Pazartesi 06:47
ENEZ’DE ‘KUM’ TARTIŞMASINA DEVAM

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, enez belediye başkanının açıklamalarına istinaden yapılan hizmetlere engel olunmadığını geçmiş dönemdeki hizmetlerle mevcut belediye hizmetlerinin kıyaslanması gerektiğini vurguladı.

DÜNDEN BUGÜNE NE DEĞİŞTİ

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Enez Belediyesi sahil kesiminden hunharca kum almaya ve bu kumu gelişigüzel satmaya devam ediyor. Bir önceki dönem AK Partili Enez Belediyesi, aynı şekilde sahilden kum alırken ve kumu tamamen Enez'in faydasına kullanırken, gerek şu anki Belediye Başkanı Özkan Günenç, gerek birçok meclis üyesi ve il genel meclis üyeleri ile sözde çevreciler, konuya sürekli itiraz ederek, fotoğraflayarak, suç duyurusunda bulunuyorlardı. Bir önceki dönem, AK Partili Enez Belediyesini, çevre katliamı ile suçlayan şu anki CHP'li Enez Belediyesi'nin yaptığı çevre katliamı olmuyor mu? Ayrıca çıkarılan kumun ise nerelerde kullanıldığı dahi belli değil. Enez içerisinde kullanılması gereken kumun, beton santrallerine satıldığı çeşitli çevrelerde dile getiriliyor. Yasal ise ayrım gözetmeksizin yasal olmalı. Yasal değilse, kimler ya da hangi kurumlar bu duruma müsaade ediyor? Bahsi geçen kurumlar, önceki dönem Enez Belediyesi tarafından kum alımı için yazılı izin talep edildiğinde, cevaben; Meriç Nehri'nde temizleme amacıyla kum alınabileceğini ve kıyı şeridinin doğal dengesinin ve kıyı bütünlüğünün korunması amacıyla, kumun çıkarıldığı bölgede depolanması ve ortamdan uzaklaştırılmaması gerektiğini belirtmişlerdi. Peki ne değişti? Gerek Enez Belediyesinin, gerek ilgili kurumların şu anki keyfi uygulamaları, hangi yasaya, hangi kanuna, hangi ahlak ilkelerine göre işliyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz ve konunun takipçisi olduğumuzu burada bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ GEREĞİ BİRAZ TAHAMMÜL, İNSANLIK GEREĞİ BİRAZ SAMİMİYET”

AK Parti olarak pozitif muhalefet yapmak amacında olduklarını belirten İlçe Başkanı Mercanoğlu, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, geçtiğimiz gün İlçe Başkanlığımıza ait sosyal medya hesabındaki açıklamalarımıza tezelden cevap verme gereği duyduklarını belirterek, “Ülke genelinde iktidar olsak da ilçemizde muhalefet partisiyiz ve görevimizi layıkıyla yapmak zorundayız.” Dedi. 

HANGİMİZ İKTİDAR SARHOŞU?

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, İktidar sarhoşu olmakla suçlayan enez belediye başkanına kimin iktidar sarhoşu olduğunu sorgulaması gerektiğini belirten Mercanoğlu, 20 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidar partisi AK Parti'ye en ağır şekilde muhalefet eden kişilerin, bugün böyle basit konularda bile muhalefet edilmesine tahammülsüzlüğü anlaşılır gibi olmadığını söyledi.

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, açıklamasında karşı olduklarının kumun alınması olmadığını, alınan kumun Enez'in menfaatleri için, Enez sınırlarında kullanılması, belirlenen yerler dışında alınarak, doğaya zarar verilmemesi olduğunu belirtti.

Mercanoğlu, “Kumun alınması için ilgili kurumların koyduğu şartlara uyulması. Kıyı kenar şeridi, 1. Derece doğal sit alanı, askeri yasak bölge gibi unsurların göz ardı edilmemesi. Eğer kumun alınması yasal ise, gerekli çalışmalar yapılarak, parti ayrımı gözetmeksizin, herkese yasal olmalı gerekirse kum ocağı açılarak ruhsatı alınmalı. Her halükarda alınan kum Enez'in menfaatine kullanılmalı. Komşu ilçelerimizden aldığımız duyumlara göre; bazı müteahhitlere Enez'den kum satışı ile ilgili sözler veriliyormuş. Sayın Başkan, kumun yasal yollarla alındığını ifade ediyor. Yasal yollar ile alıyorsa, yasal yollar ile de kullanmalı. Alım izni nereden ise sadece oradan alınmalı. Hatta nereden ne kadar alındığı, nerede kullanıldığı, kamuoyunu açıklanmalı. Enez halkı konu hakkında açıkça bilgilendirilmeli.  Bizim işimiz kısır çekişmeler değil. Enezimizin menfaatine olacak her işin arkasındayız, yanındayız sonuna kadar destekçisiyiz. Enez'in zararına olacak her işin de karşısındayız. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.