SOKAKTAKİ ‘CANLARIMIZ’ İÇİN ANLAMLI TEDBİR!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, korona virüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerde kısıtlamaya gidilecek olması nedeniyle sokak hayvanlarının yiyecek bulma konusunda sıkıntılar yaşayacaklarını öngörerek geçtiğimiz yıla oranla 2 kat daha fazla mama temin ettiklerini ifade etti.

SOKAKTAKİ ‘CANLARIMIZ’ İÇİN ANLAMLI TEDBİR!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, korona virüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerde kısıtlamaya gidilecek olması nedeniyle sokak hayvanlarının yiyecek bulma konusunda sıkıntılar yaşayacaklarını öngörerek geçtiğimiz yıla oranla 2 kat daha fazla mama temin ettiklerini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Kasım 2020 Cumartesi 06:06
SOKAKTAKİ ‘CANLARIMIZ’ İÇİN ANLAMLI TEDBİR!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, salgınla mücadele konusunda Edirne’de yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Mart ayından bu yana gerçekleştirilen çalışmalarda Edirne Valiliği ile beraber uyumlu bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan, tüm imkanları halk için kullandıklarını ifade etti. Başkan Gürkan, korona virüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerde uygulanacak olan kısıtlamalar nedeniyle sokak hayvanlarının yiyecek bulma konusunda sıkıntı yaşamaması için geçtiğimiz yıla oranla 2 kat daha fazla mama temin ettiklerini belirtti. 

“ÇOK UYUMLU BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pandemi süreci hakkında yaptığı açıklamada, “Salgınla ilgili Mart ayından bu yana Edirne’de Sayın Valimizin başkanlığında gerçekten çok entegre bir çalışma gerçekleştirdik. Mart’tan bu yana kesintisiz Edirne Valiliği ekipleri, Edirne Belediyesi ekipleri kimin sorumluluğunda olduğuna bakmadan bütün imkanlarımızı, enerjimizi, makinemizi, ekipmanımızı, personelimizi birlikte kullanarak Edirne’de gerçekten çok uyumlu ve halkın yararına olan bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma kesintisiz devam etti ve hala devam ediyor. Son günlerde bu tedbirleri katbekat arttırarak vatandaşlarımızın pandemiden en az etkilenmesi için bütün çabamızı sürdürüyoruz. Valiliğin entegrasyonunda, Sayın Valimizin başkanlığında her gün alt komiteler, ekipler büyük bir sinerjiyle çalışıyor. Gümrük kapılarından tutun Cuma Pazarı’na, sebze-meyve pazarlarına, halkın ortak açık-kapalı alanlarına, denetimlere aklınıza pandemiyle ilgili ne geliyorsa hepsini başarıyla yürüttük, başarıyla yürütmeye devam edeceğiz. Bu konuda ne bir personel tasarrufunda bulunduk ne ekonomik tasarruf ne de ‘Şu maliyeti belediye veya valilik üstlensin’ gibi bir tartışmaya girdik. Edirne’de neyimiz varsa ne imkanımız ne gücümüz varsa hepsini halkımız için kullandık. Kullanmaya da devam ediyoruz.” dedi.

“MAMA EKSİĞİMİZ YOK”

Sokak hayvanlarıyla ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Gürkan, “Sokaklardaki canlılarımızı da unutmuyoruz. Pandemiyi öngörerek geçtiğimiz yıl kullandığımız mamanın 2 katı mama temin ettik. Restoranlarda ve kafelerde kısıtlamaya gidilecek olması nedeniyle buralardan alacağımız yemek desteğinin azalacak olmasını öngörerek böyle bir tedbir aldık. Sokak hayvanlarımız için gerekli miktarda mama temin ettik. Şu anda bir eksik yok. Şunu da belirtmek isterim; vatandaşlarımız bu konuda gerçekten çok duyarlı. Bize sokaklarda beslemeyle ilgili her zaman destek oluyorlar. Ne olur bu beslemeleri yaparken gelişi güzel değil, besleme noktalarında yapalım ki; sokak köpeklerinden rahatsız olan vatandaşlarımızın ya da onların toplanmasına olanak verecek ya da çevreyi kirletecek hususlardan vatandaşlarımızın kaçınmasını rica ediyoruz. Bu konuda bize ulaşabilirler. 153’ü arayabilirler. Biz her zaman tüm canlıların yaşama haklarını sonuna kadar korumaya ve onlara destek olmaya kararlıyız ve bunu sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.