VATAN SEVGİSİ ‘ENGEL’ TANIMADI

Temsili askerlik yapacak engelli öğrenciler için, Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu bahçesinde ‘Asker Kınası’ programı düzenlendi.

VATAN SEVGİSİ ‘ENGEL’ TANIMADI

Temsili askerlik yapacak engelli öğrenciler için, Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu bahçesinde ‘Asker Kınası’ programı düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Mayıs 2019 Salı 08:08
VATAN SEVGİSİ ‘ENGEL’ TANIMADI

13 engelli öğrenci, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapacak. Dün bu kapsamda temsili askerlik yapacak öğrenciler için Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu bahçesinde ‘Asker Kınası’ programı düzenlendi. Öğrenci ailelerinin duygusal anlar yaşadığı programa, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da katılım gösterdi.

“GÖSTERDİKLERİ İSTEK VE HEYECAN ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Faika Erkurt Özel Eğitim Okulu Müdürü Emine Esra Madalı, “Kutsal değerlerimizin başında gelen vatan sevgisi, vatana olan bağlılığımız asla vazgeçemeyeceğimiz olgulardır. Millet olarak günlerce, hatta haftalarca aç ve susuz kalabilir. Bir takım sıkıntılara maruz da kalabiliriz ama vatansız kalamayız. Anayasamıza göre vatan hizmeti, her Türk’ün hakkı ve ödevidir. Askerlik görevi Türk Ulusu için bir onur meselesidir. Kültürümüzde 3 yerde kına yakılır. Birincisi kurbanlık koça yakılır ki, Allah’a kurban olsun diye. İkincisi gelin olacak kıza yakılır ki, çocuklarına kurban olsun diye. Üçüncüsü de askere giden erkeklere yakılır ki, gerekirse vatanına kurban olsun diye. Askerlik, toplumumuzda önemli ve kutsal bir görev olarak görülmektedir. Hiçbir engeli tanımayan öğrencilerimiz, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmak için gösterdikleri istek ve heyecan da onların toplumsal yaşamda yer alma mücadelelerinin önemli bir adımıdır. Onların yaşama sımsıkı sarılmaları, içlerindeki umudu hiç kaybetmemeleri ve hayata tutunma adına gösterdikleri azim ve özverileri konusunda her zaman yanlarında olduk.” dedi.

Madalı’nın konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından, şiirler okundu, jimnastik ve ritim gösterileri sergilendi. Sonrasında ise Türk Bayrağı’nın önüne davet edilen asker adayları, teker teker gelerek asker selamı verdi ve Türk Bayrağı’nı öptü. Asker Duası eşliğinde, asker adaylarına kına yakılmasıyla program son buldu.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.